ΙΣΑ. Οι μεταμοσχευτικές πολιτικές της χώρα μας δεν αφήνουν καμιά ελπίδα για τους υποψηφίους για μεταμόσχευση

ΙΣΑsmallΣτη σημερινή συνεδρίαση του ΙΣΑ συζητήθηκαν ξανά  εκτενώς τα θέματα σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), και τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την ενδυνάμωση και αύξηση των διαθέσιμων μοσχευμάτων και της δωρεάς οργάνων . Συγκεκριμένα η μεταμόσχευση στην Ελλάδα πάσχει:

1)    Επειδή παραμένουν κλειστά τα κρεβάτια της εντατικής (ΜΕΘ), με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί τα μοσχεύματα και να χάνονται  ανθρώπινες  ζωές,  γεγονός που πρέπει άμεσα να αποτραπεί με την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

2)    Επειδή εξαιτίας του χαμηλού ποσού της επιχορήγησης του ΕΟΜ , σύμφωνα με την υπ. αριθμ. ΔΥ5α/οικ.6596/18-1-2013 Υ.Α , το οποίο αντιστοιχεί μόνο στο 20% των αναγκών του ΕΟΜ, επηρεάζονται οι μεταμοσχεύσεις, διότι ο ΕΟΜ συντονίζει τη διαδικασία και ελέγχει τη νομιμότητα της ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια των μεταμοσχεύσεων

3)    Επειδή εξαιτίας της παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης ο κόσμος αντιδρά στη δωρεά οργάνων και τη μεταμόσχευση με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η ενημέρωση και εκπαίδευση των Ελλήνων.

Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να χαθεί η ελπίδα για κανένα ασθενή και θα σταθεί αρωγός στους αγώνες, τόσο για την στελέχωση των Μονάδων, όσο και για την ενημερωτική εκστρατεία του κοινού, σχετικά με τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                  ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *