Λυκουρέντζος. “Θα αποδοθούν ευθύνες για την μη αποπληρωμή υπερωριών, εφημεριών του παρελθόντος έτους”

λυκουρντζος 1-13O Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, απάντησε στη Βουλή σε ερώτηση σχετικά με την αποπληρωμή των υπερωριών και εφημεριών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ανέφερε –μεταξύ άλλων- χαρακτηριστικά ότι «Παρά την οικονομική στενότητα, η χρηματοδότηση των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας πραγματοποιείται ομαλά, ενώ ομαλή είναι η καταβολή της μισθοδοσίας.

Σε ό,τι αφορά την υπερωριακή απασχόληση και τις εφημερίες θα σας δώσω μερικά στοιχεία:
Για τις εφημερίες έχουν ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας 1.157.000 Ευρώ, ενώ για τις υπερωρίες το ποσό ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια Ευρώ.

Αυτό, όμως το οποίο με λυπεί, είναι ότι δεν έχουν εξοφληθεί εφημερίες και υπερωρίες του παρελθόντος έτους, κάτι το οποίο δεν οφείλεται στο Υπουργείο. Οφείλεται σε παραλείψεις της διοικήσεως του νοσοκομείου και για αυτό σας ενημερώνω ότι σήμερα θα διαταχθεί έλεγχος.
Δεν είναι δυνατόν από τις αρρυθμίες της διοικήσεως του νοσοκομείου και υπαλλήλων να μην έχουν πληρωθεί εφημερίες και υπερωρίες. Να δημιουργούνται αιτίες για κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία. Εγώ θα καταλογίσω ευθύνες, γιατί πρέπει κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι να τις αναλαμβάνουν. Δεν πρόκειται να συνεχιστεί αυτή η υπόθεση».

Αναφορικά με τις οφειλόμενες εφημερίες οι οποίες έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι «Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και με κάποιους υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου, όπου δεν αμφισβητώ την εντιμότητα και την υπηρεσιακή τους αφοσίωση αλλά δεν είναι δυνατόν χάριν εμμονών τους να καθυστερεί η ροή της χρηματοδότησης, όταν έχει υπογράψει τόσο ο Υπουργός Υγείας, όσο και ο Γενικός Γραμματέας για την μεταβίβαση των πιστώσεων».

Μάλιστα γνωστοποίησε ότι «για να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο στο μέλλον, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, θα υπάρχει σχετική διάταξη για την διευκόλυνση της αποπληρωμής των οφειλόμενων εφημεριών και υπερωριών».

3 thoughts to “Λυκουρέντζος. “Θα αποδοθούν ευθύνες για την μη αποπληρωμή υπερωριών, εφημεριών του παρελθόντος έτους””

  1. εγώ διόρισα τις διοικήσεις????? ο στρατηγός έχασε την μάχη και του φταίει ο λοχίας???

  2. Αυτός νομίζει ότι απευθύνεται σε κρετίνους.Αλλά από την άλλη γιατί να μην μας θεωρεί! Αφού βρεθήκαν Ελληνες που τον φηφίσανε αυτόν και το κόμμα του!!

  3. Μονο αυτο ,Κωστη ;;;

    Οσο υπαρχουν βληματα που απο τη μια φωναζουν : ” Νατος ο πρωθυπουργος ” ,στο ΓΑΠ και απο την αλλη περιμενουν το χοιτροΚωστα να τελειωσει τη μεριδα το κοντοσουβλι για να σωσει τη χωρα ,αυτος ο τοπος δεν εχει μελλον !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *