Νέα από Αρκαδία. Οι επίορκοι βασιλεύουν

ARKADIA18-150x150Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο σχετικά με την κάθαρση στο δημόσιο τομέα, γεγονός αναγκαίο για να  ενισχύσει την αξιοπιστία και τη διαπραγματευτική μας  θέση στις σχέσεις μας με τους εταίρους και δανειστές μας.  Εδώ και  τρία χρόνια, το πολιτικό σύστημα δεν θέλει προκλητικά να προχωρήσει σε απολύσεις διαφθαρμένων και ανίκανων υπαλλήλων, την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας στον ιδιωτικό τομέα χάνουν τις δουλειές τους. Είναι, όμως,  αδιανόητο, ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα να μπλέκεται συνεχώς σε διάφορα απίθανα σχήματα «κινητικότητας» επειδή δεν τολμά να πάρει την προφανή απόφαση να στείλει στην εφεδρεία όσους δημοσίους υπαλλήλους υπέπεσαν σε παραπτώματα ή δεν έχουν αντικείμενο εργασίας.

Δεν είναι θέμα δικαίου. Είναι και θέμα λειτουργίας του κράτους. Το κράτος χρειάζεται αυτή τη μείωση. Για πολλούς λόγους. Κυρίως  για λόγους δημοσιονομικούς και αποτελεσματικότητας.

Αποχωρώντας οι στρατιές των χαμηλής εκπαίδευσης υπαλλήλων της προπερασμένης  δεκαετίας  θα ανοίξουν σιγά σιγά το δρόμο σε άξιους νέους υψηλών προσόντων, που τώρα συνωθούνται στη γραμμή ανεργίας. Αυτή είναι η μεσοπρόθεσμη πρόκληση ποιότητας για τον δημόσιο τομέα.

Όμως, πέρα από τη μείωση προσωπικού, σημαντικότερη ανάγκη είναι η μεταρρύθμιση. Πρέπει κάποτε να αποκτήσουμε  κράτος ευρωπαϊκό, που να λειτουργεί αξιοκρατικά, αποτελεσματικά, παραγωγικά.

Το ζητούμενο δεν είναι απομακρύνσεις  υπαλλήλων, για να σταλεί τάχα μήνυμα «αποφασιστικότητας» στους «προστάτες» μας. Όταν η ανεργία σπάει όλα τα ρεκόρ, τούτο  είναι παρανοϊκό. Το κυριότερο ζητούμενο είναι η πραγματική μεταρρύθμιση διαρκείας και ο εξορθολογισμός του Δημοσίου. Ενός Δημοσίου  με υπηρεσίες στις οποίες πλεονάζουν οι  κηφήνες,  που δεν έχουν πού να σταθούν, γι αυτό και  δεν πατάνε στη δουλειά τους, ενώ άλλες, είναι δραματικά υποστελεχωμένες, με ηρωικούς υπαλλήλους που  δουλεύουν για διπλάσιους. Ένας χυλός δηλαδή ισοπέδωσης, χωρίς πραγματική αξιολόγηση, χωρίς κίνητρα για τους άξιους, χωρίς κυρώσεις για τους άχρηστους.

Και ένας χώρος όπου επίορκοι, απατεώνες, πλαστογράφοι πιστοποιητικών, συστηματικοί κοπανατζήδες, κ.λπ., εξακολουθούν να μισθοδοτούνται ατιμωρητί. Και να υπερασπίζονται στα δικαστήρια από συνδικαλιστές στο όνομα μιας κακώς νοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης, με την καταβολή και των δικαστικών τους εξόδων ακόμα όπως προ μηνών συνέβη στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Τρίπολης. Έ, όλοι αυτοί πρέπει να φύγουν! Γιατί εκεί δεν υπάρχει καν θέμα αξιολόγησης αλλά παράβασης καθήκοντος και υπόθαλψης παρανομιών.

 

 

 

Ποια εισιτήρια;

Αφαντα τα εισιτήρια του Σαββάτου για την  παράσταση της Λυρικής Σκηνής με την Τραβιάτα του Βέρντι. Είχαν προπωληθεί πριν καν ανοίξει το ταμείο…  Δια λόγου  και σε ημέτερους… Παρόλες τις διαβεβαιώσεις στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα δοθούν στο χώρο του Μαλλιαροπουλείου ημέρα Τρίτη, 19 Μαρτίου και ώρα 5.30 μ.μ.  Εξ ου και οι διαμαρτυρίες των ενδιαφερομένων που, εις μάτην, αναζητούσαν την προκαθορισμένη ώρα το «μαγικό», όπως αποδείχθηκε χαρτάκι. Πολύ  άσχημα ξεκινήσαμε…

Πνευματική εκδήλωση

Πλούσια σε πνευματική δραστηριότητα θα είναι η τρέχουσα εβδομάδα, με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Στο πνεύμα αυτό ο Δήμος Τρίπολης, ο Φιλοτεχνικός Όμιλος και το Αττικό Ωδείο Τρίπολης οργανώνουν μουσικοφιλολογική εκδήλωση, την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης. Στο 1ο μέρος οι φιλόλογοι Ιωάννης Κοκόρης και Γεώργιος Βλάσης παρουσιάζουν τα θέματα: «Ο χαρακτήρας και η πνευματική  θεμελίωση της Ελληνικής Επανάστασης»  και «Η Δίκη του Κολοκοτρώνη», αντίστοιχα.
Στο 2ο μέρος η τρίφωνη παιδική Χορωδία και η λαϊκή ορχήστρα του Αττικού Ωδείου Τρίπολης παρουσιάζουν το λαϊκό μέρος του Άξιον εστί των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη. Την Χορωδία και Ορχήστρα του Αττικού Ωδείου διευθύνει ο Σταύρος Θεοδωρόπουλος. Τη διασκευή για την χορωδία έκανε ο Γιώργος Κατραλής και για την ορχήστρα ο Γιώργος Κρατημένος. Παρουσιάζει ο Γιώργος Γεωργόπουλος.
Κτήριο Πλαπούτα

Ο Δήμος Γορτυνίας προχωρά στην «Αποκατάσταση ιστορικού κτιρίου πύργου Πλαπούτα», ύστερα από  πρόταση της Ειδικής Υπηρεσίας Πολιτισμού και Τουρισμού την οποία  παρέλαβε την Παρασκευή 15/3/2013 με  επείγον έγγραφο για ένταξη σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Το έργο είναι πλέον ώριμο, με όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και με την έγκριση του Τεχνικού Συμβουλίου της Περιφέρειας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.205.400 ευρώ. Το έργο είχε υποβληθεί στο ΠΑΑ 2007-2013, αλλά δεν είχε επιλεγεί, λόγω μεγάλου προϋπολογισμού.

Ο Δήμος Γορτυνίας θα υποβάλει τον φάκελο για αξιολόγηση την επόμενη εβδομάδα και απομένουν οι τελικές υπογραφές για την ένταξη και δημοπράτηση του έργου, που θα αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης, αλλά και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Γορτυνία και ιδιαίτερα στην Ηραία.

Συμβούλιο Αρκαδικής Νεολαίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Π.Ο.Ε.), μετά από ομόφωνη απόφασή του για: Ίδρυση Ομίλου ή Συμβουλίου Αρκαδικής Νεολαίας με σκοπό να γνωριστούν οι νέοι, να πραγματοποιούν δράσεις που θα καλλιεργούν τις κλίσεις, θα ικανοποιούν τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους, να αποκτήσουν βήμα της δικής τους έκφρασης, αλλά και να διατηρήσουν την επαφή και να γνωρίσουν την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Αρκαδία, καθώς και να αναπτύξουν δεσμούς με τους νέους της Ομογένειας Αρκαδικής καταγωγής, καλεί όλους τους νέους και νέες Αρκάδες, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013  στις 7 μ.μ. στα επί της οδού Τζώρτζ 9 γραφεία της Π.Ο.Ε.  ( Τζωρτζ 9, 1ος όροφος Πλατεία Κάνιγγος) σε συνάντηση- συζήτηση γι’ αυτό το σκοπό. Επίσης καλεί όλους τους Συλλόγους της να συνδράμουν για την επιτυχία αυτής της σημαντικής συνάντησης, ενημερώνοντας όλους τους νέους- μέλη τους.

Όλα καλά

«Όλα βαίνουν καλώς για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που βρίσκεται σε ανοδική πορεία και εξελίσσεται»  ήταν η απάντηση του υφυπουργού Παιδείας κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου από την Κόρινθο, όπου βρέθηκε για  να παραστεί εκ μέρους του Υπουργείου στην Επιστημονική Εκδήλωση προς τιμήν του Ομότιμου Διονύση Κλάδη,  σχετικά με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ο κ. Παπαθεοδώρου για μια ακόμη φορά ήταν καθησυχαστικός και ξεκαθάρισε ότι το Πανεπιστήμιο δεν συγχωνεύεται ούτε και συρρικνώνεται. Ο υφυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις. Στην ίδια εκδήλωση παραβρέθηκε και  ο κ. Γιάννης Πανούσης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ο οποίος  υποστήριξε ότι η «ΑΘΗΝΑ»  δεν διαθέτει ακαδημαϊκά κριτήρια ούτε στρατηγικό σχέδιο ούτε αλλάζει την ποιότητα των σπουδών για να προσθέσει  ότι το κόμμα του δεν θα το στηρίξει. Τέλος ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σχολίασε και το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο κάνοντας λόγο για ιδεολόγημα και για κολλημένα μυαλά κάποιων στο εξωτερικό.

Γνωρίζατε ότι:

Συνεχίζουμε και σήμερα  την παράθεση παραδειγμάτων όπου εμφαίνεται πως η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών. Προέρχεται από εργασία βασισμένη σε Μελέτη της ομογενούς καθηγήτριας Αναστασίας Γονέου , με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα – τροφός όλων των γλωσσών».

MAYONNAISE = από την πόλη Mayon, που πήρε το όνομά της από το Μάχων = ελληνικό όνομα και αδελφός του Αννίβα.
ME = από το με.
MINOR = λατινικά: minor από το μινύς = μικρός. Στα επίσημα γεύματα είχαν το μινύθες γραμμάτιον, ένα μικρό κείμενο στο οποίο αναγραφόταν τι περιελάμβανε το γεύμα. Παράγωγο το; menu!
MODEL = από το μήδος= σχέδιο (η ίδια ρίζα με τη μόδα (= moda )..
MONEY = λατινικό: moneta από το μονία = μόνη επωνυμία της Θεάς Ήρας: Ηραμονία. Στο προαύλιο του ναού της Θεάς στη Ρώμη ήταν το νομισματοκοπείο και τα νομίσματα έφεραν την παράστασή της, (monetae).
MOTHER = από το μάτηρ, μήτηρ.
NIGHT = από το νύχτα.
NO = λατινικό: non, ne εκ του εκ του νη: αρνητικό μόριο (“νέ τρώει, νέ πίνει”), ή ( νηπενθής = απενθής, νηνεμία = έλλειψη ανέμου.

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ <papamh22@otenet.gr>

2 thoughts to “Νέα από Αρκαδία. Οι επίορκοι βασιλεύουν”

  1. ” Αποχωρώντας οι στρατιές των χαμηλής εκπαίδευσης υπαλλήλων της προπερασμένης δεκαετίας θα ανοίξουν σιγά σιγά το δρόμο σε άξιους νέους υψηλών προσόντων, που τώρα συνωθούνται στη γραμμή ανεργίας … ”

    Εσεις δεν πρεπει να ειστε καλα !

    Ετσι ευκολα νομιζετε θα παραδωσουν τα οπλα ολοι αυτοι οι φελλοι που βρισκονται στα ανωτερα κλιμακια του δημοσιου ή οπουδηποτε αλλου !!!
    Μα ,αυτο ηταν και το σκεπτικο τους που διοριζαν τον καθε κουτσο ,στραβο και ανικανο στο δημοσιο !
    Να εχουν να κανουν με δυναμικο χαμηλων δυνατοτητων ,για να μην φαινεται η δικια τους γυμνια και ανικανοτητα .
    Και σεις τους ζητατε να διορισουν στη θεση των αχρηστων ,ικανους με πτυχια και δε ξερω και ‘γω τι αλλο ;;;

    Εδω δεν εχει γινει ,ΣΚΟΠΙΜΩΣ ,καμμια αλλαγη σε οποιονδηποτε τομεα στη χωρα ,γιατι αυτο ακριβως ΔΕΝ θελουν να συμβει αφου βολευονται ετσι ( μια αλλαγη πραγματικη οχι Παπανδρεϊκη ) και ζητατε απο τους απατεωνες να γινουν τιμιοι ,εν μια νυκτι !;!;!;!

    Θα το ξαναρωτησω :
    Πηγατε να σας κοιταξει κανενας ιατρος ,τελευταια ;

    Κανονικος ιατρος ,οχι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ !;!

  2. Ας βάλουμε κάποια πράγματα σε τάξη σχετικά με το Δημόσιο και τους υπαλλήλους του γιατί τα έχουμε μπλέξει στο μυαλό μας.
    Επίορκοι υπάλληλοι δεν είναι μόνο οι ..τεμπέληδες ή οι καταδικασμένοι αμετάκλητα με δικαστικές αποφάσεις.Πολλές υποθέσεις επίορκων αφορούν υπαλλήλους στους οποίους υπάρχουν πχ καταγγελίες από τον προιστάμενο τους ακόμα και εκδικητικής φύσης(γιατί δεν τους χωνεύει) ή γιατί έχουν πολιτικές διαφορές ή γιατί υποτίθεται υπερέβησαν ένα όριο συνταγών(όπως ο νευρολόγος που έγραφε τρίμηνες συνταγές γιατί ήταν μόνος του σε μιά τεράστια περιοχή) και οι οποίες δεν έχουν τελεσιδικήσει.
    Δείγμα λοιπόν στοιχειώδους πολιτισμού είναι να περιμένουμε να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις αυτές.
    Υπάρχει και μιά αντίφαση στο ίδιο το άρθρο.Στην αρχή αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου ότι πρέπει να δείξουμε ..καλή διαγωγή γιά να ενισχύσουμε την ..διαπραγματευτική!!!θέση της χώρας και προς το τέλος το αναιρεί λέγοντας ότι δεν πρέπει να το κάνουμε γιά να στείλουμε μήνυμα αποφασιστικότητας προς τους ..εταίρους και δανειστές μας!!!! Τελικά τι από τα δύο ισχύει;Το πρώτο ή το δεύτερο;Εντύπωση μου προκαλεί βέβαια ο ραγιαδισμός και η προτεστάντικη ηθική των …κακών Ελλήνων και των καλών ..Ευρωπαίων!!Των απολίτιστων τάχα δηλαδή από τη μιά και των πολιτισμένων από την άλλη.Λες και ο πολιτισμός ή η βαρβαρότητα είναι θέμα εκθέσεων Bienalle,κοντσέρτων και ευπρεπούς διαγωγής.
    Ενα τρίτο σημείο που προσωπικά μου προκαλεί απέχθεια είναι αυτή η προσπάθεια να χωριστεί ο εργαζόμενος κόσμος σε δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους.Λες και στην Ελλάδα της υποταγής δεν πλήττονται εξίσου όλοι από τις βάρβαρες πολιτικές των ..πολιτισμένων Γερμανών!
    Τελειώνοντας θέλω να αναφέρω ότι κράτη με πολύ υψηλού επιπέδου κοινωνικές παροχές (π.χ βλέπε Νορβηγία) αντιθέτως με αυτά που μας λανσάρουν οι εδώ προπαγανδιστές έχουν μεγάλο(η Νορβηγία έχει περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους με μικρότερο πληθυσμό από τον δικό μας) και κατάλληλα οργανωμένο δημόσιο τομέα,μακριά από τους εδώ κομματάρχες που μας το παίζουν τώρα ως όψιμοι αναμορφωτές.
    Πρέπει λοιπόν να αποκτήσουμε κράτος ελληνικό,σύμφωνο με τα ήθη,τις αξίες,τις δημοκρατικές παραδόσεις και την ιστορίας του λαού μας.Ας αφήσουμε τους φραγκολεβαντινισμούς και την αναμάσηση κακέκτυπων προτύπων από την Ευρώπη.Από την δημιουργία του νεοελληνικού κράτους το 1828 αυτό πληρώνουμε.Τις Κοραικές αντιλήψεις περί Δυτικού Πολιτισμού,τους Βαυαρούς με την ανθελληνική πολιτική τους και το περίφημο δόγμα Καραμανλή “ανήκομεν εις την Δύσιν”.
    Λες και κάπου πρέπει να …ανήκουμε με το ζόρι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *