Επικίνδυνη για την ασφάλεια ασθενών και προσωπικού η κατάσταση στο ψυχιατρείο Τρίπολης

pnt tripolis 2Πολύ σοβαρά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μέσα από κείμενο το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του ανεξάρτητου περιοδικού εργαζομένων του νοσοκομείου.

Μεταξύ άλλων, αυτό το κείμενο, αναφέρει:

-«Είχαμε αναφέρει πως υπήρξε έγγραφο –κραυγή απελπισίας, προς το ΥΥΚΑ από το ΨΝΤ, λίγο πριν την απανθράκωση του άτυχου ασθενή, για την ανικανότητα του ελάχιστου αριθμητικά προσωπικού, να αντεπεξέλθει –ακόμα και υποτυπωδώς- στις ανάγκες του τεράστιου (αναλογικά) αριθμού των ασθενών.

Το έγγραφο αυτό, εστάλη στις 12/2/2013 με αριθ. Πρωτ. 3134  και έθετε το θέμα της απειλητικής –για την ασφάλεια των ασθενών κυρίως- έλλειψης ιατρών.

Αυτό επιβεβαιώθηκε οικτρά στη συνέχεια, αφού μόλις μια εβδομάδα μετά, είχαμε την απανθράκωση του ασθενή και όσες αποκαλυπτικές αλήθειες ήρθαν στο φως…

Η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει ίδια. Στο ΨΝΤ κανένας δεν έδωσε έστω και προσωρινή λύση ανάγκης στο θέμα των ελάχιστων ιατρών».

-«Απ΄  όσα πληροφορηθήκαμε, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Ψυχιατρικού Τομέα, απέστειλε σήμερα με την ένδειξη ΕΠΕΙΓΟΝ, καινούργιο έγγραφο, προς τον Υπουργό Υγείας, Υφυπουργό,  Αναπλ. Διοικήτρια,  Εισαγγελείς και κάθε αρμόδιο όργανο,  με το οποίο ζητάει την άμεση ΜΕΙΩΣΗ του αριθμού των κλινών (και επομένως των ασθενών) στο ΨΝΤ επικαλούμενη τον ελάχιστο αριθμό των Ιατρών που είναι μόλις 3 για το ΨΝΤ και 1 για το ΚΨΥ.»

-«Υπενθυμίζουμε πως στο ΨΝΤ υπάρχουν 106 κλίνες σε 2 τμήματα εισαγωγών και 2 ξενώνες που στεγάζονται εκεί με χρόνια περιστατικά και αυτή την εποχή έχουν 86 ασθενείς. Οι εξωνοσοκομειακές δομές, έχουν 110 ασθενείς. Οι ιατροί του ΨΝΤ είναι μόλις 4 !!!3 μέσα στο ΨΝΤ και 1 στο Κ.Ψ.Υ.

Με απλά Ελληνικά οι 4 ιατροί καλύπτουν 196 ασθενείς και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ !!!!!

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ…..»

-«Περιμένουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον Υπουργό να δει με ενδιαφέρον την κατάσταση. Είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ η απαξιωτική συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας και κάθε θεσμικού οργάνου προς το ΨΝΤ.

Και πολύ καλά κάνουν και απαιτούν την άμεση μείωση των ασθενών.

Αν αναλογιστούμε, πως το ΨΝΤ καλύπτει 10 Νομούς και έχει μόνο 4 ιατρούς σε 200 ασθενείς με τόσο ιδιαίτερες ανάγκες, αντιλαμβανόμαστε την κραυγή αγωνίας της διευθύντριας.Ο Υπουργός πότε θ΄ ακούσει την αγωνία της;».

http://www.kalimera-arkadia.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *