Παραίτηση του Δημήτρη Τσιργή από τη διοίκηση των Νοσοκομείων Σύρου-Νάξου. «Δεν είχα λόγο ύπαρξης σε αυτό το σύστημα»

Δημήτρης τσιργήςΑποχαιρέτησε συναδέλφους, φίλους και εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο παραιτηθείς διοικητής των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου Δημήτρης Τσιργής που σήμερα το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με ευθείες βολές κατά του υπουργείου Υγείας.
Αναφερόμενος στους λόγους της παραίτησής του, την οποία έχει υποβάλει στο υπουργείο Υγείας, είπε ότι δεν συνδέονται με την κοινωνικοοικονομική κρίση, με τις καθημερινές ελλείψεις στον τομέα της Υγείας, ούτε θεωρεί τον εαυτό του καπετάνιο που εγκαταλείπει πρώτος το καράβι που βουλιάζει. «Παραιτήθηκα, πρώτιστα, γιατί ένοιωσα να παραβιάζονται τα όρια ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών που όλοι αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να υπάρχουν για συνεχίσουμε να ζούμε. Είχαμε θέσει κι εμείς κάποιες “κόκκινες γραμμές”, οι οποίες ξεπεράστηκαν. Δε μπορώ να συμμετέχω σε μια δέσμευση που οδηγεί σε εφαρμογή σκληρών και βίαιων μέτρων και απαιτήσεων, τις οποίες δεν έχω επιλέξει εγώ να υπηρετώ» είπε ο κ. Τσιργής, εκτιμώντας μάλιστα ότι από τις ασκούμενες πολιτικές: «η τάση που επικρατεί στην παρούσα φάση, οδηγεί στον αποκλεισμό του πολίτη από την συνεπή και εύκολη προσβασιμότητα στο σύστημα Υγείας».
Ο κ. Τσιργής, μεταξύ των άλλων έκανε λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στις μονάδες Υγείας των Κυκλάδων (γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό), σημειώνοντας μάλιστα ότι «όσες προτάσεις κάναμε στα κέντρα λήξης αποφάσεων, δεν εισακούστηκαν».
Αφού ανέγνωσε την επιστολή παραίτησης που έστειλε προς το υπουργείο Υγείας, ο κ. Τσιργής ευχαρίστησε από καρδιάς το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αγαστή συνεργασία, καθώς και τους τοπικούς φορείς και την Εκκλησία για τη στήριξη που παρείχαν στη δύσκολη προσπάθεια παροχής υπηρεσιών δημόσιας Υγείας στις μέρες μας. Ξεκαθάρισε, ότι θα παραμείνει στη θέση του διοικητή μέχρι να ορισθεί ο αντικαταστάτης του. Τόνισε επίσης, ότι σε περίπτωση που δε γίνει δεκτή η παραίτησή του από το υπουργείο, θα υποχρεωθεί να μείνει στη θέση του μέχρι να λήξει ο χρόνος του συμβολαίου που έχει υπογράψει, δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο του 2013.
«Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση. Αυτό που έχω να πω, είναι ότι εδώ στα νησιά, πρέπει να διεκδικήσουμε ίση μεταχείριση με το κέντρο, με όποια κόστος», είπε ο κ. Τσιργής, εκφράζοντας και πάλι θερμές ευχαριστίες σε όλους και ειδικά στην οικογένειά του για την στήριξη που του παρείχε.
Προσπάθησαν να τον μεταπείσουν οι γιατροί
Ο δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σύρου Μιχάλης Ζόρπας, εκθείασε τον κ. Τσιργή, τονίζοντας ότι «η συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό ήταν άριστη, γι” αυτό και οι γιατροί συγκεντρωθήκαμε, πήγαμε στο γραφείο του και προσπαθήσαμε να τον μεταπείσουμε, ζητώντας του να παραμείνει στη θέση του διοικητή». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στη δημόσια Υγείας, όπως το εφημεριακό καθεστώς των γιατρών στα νησιά, η δραματική έλλειψη γιατρών στις μονάδες Υγείας και οι μεγάλες δυσκολίες που έχουν προκύψει στον τομέα των προμηθειών. Όπως ο ίδιος είπε, παρά τα προβλήματα, «ο κόσμος θα πρέπει να νοιώθει ασφάλεια στο Νοσοκομείο Σύρου, γιατί όλοι κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν».
Ο δ/ντης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Απόστολος Ευκαρπίδης χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συνεργασία με το Δημήτρη Τσιργή σημειώνοντας ότι «λειτούργησε ως καθοδηγητής μας και κέρδισε την εμπιστοσύνη μας». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργο του Νοσοκομείου Σύρου, για το οποίο είπε ότι παρά τα προβλήματα, τα τελευταία χρόνια προσέφερε υπηρεσίες Υγείας σε 14.000 άτομα, νοσηλεύτηκαν 3.500, έγιναν 9.500 αιμοκαθάρσεις και 2.500 χειρουργεία.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στην αίθουσα της συνέντευξης παραβρέθηκαν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και του ΚΕΦΙΑ (π. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), που όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητα και το έργο του κ. Τσιργή, που ομολογουμένως, ήταν μια αξιοπρεπέστατη και παραγωγική παρουσία μέσα στο σαθρό σύστημα δημόσιας Υγείας.
Πηγή: cyclades24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *