ΙΣΑ. Επαναλειτουργεί η Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΓΝΑ Παίδων Αγ.Σοφια

αγια σοφιαΦαίνεται, κάποιοι αντιλήφθηκαν

ότι η θυσία σε ζωές παιδιών δεν πρέπει να συνεχιστεί

 

Το μεγάλο αδιέξοδο από το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝΑ Παίδων Αγ.Σοφια, που θα κόστιζε ανθρώπινες ζωές, κατέδειξε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από την πρώτη στιγμή, το Νοέμβριο 2011. Μαζί με τους Συλλόγους των Γονέων των Παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες τις, τονίζοντας τη σημαντικότητα στην υγεία χιλιάδων νεογνών, βρεφών και παιδιών που έχρηζαν άμεσης καρδιοχειρουργικής αποκατάστασης για να ζήσουν. Δυστυχώς, η τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αγνόησε το κάλεσμά μας. Εμείς συνεχίσαμε να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όμως οι πόρτες της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝΑ Παίδων Αγ.Σοφια έκλεισαν και μαζί τους έκλεισαν και τις ζωές 8 ανήμπορων ψυχών που κατέληξαν, λόγω αδυναμίας καρδιοχειρουργικής επέμβασης.

Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που σύμφωνα με δημοσιεύματα, ξανανοίγει την Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΓΝΑ Παίδων Αγ.Σοφια, μετά από τους 8 πρώτους θανάτους, αποκαθιστώντας μια ανθρωποκτονική πολιτική που θα κόστιζε κι άλλα θύματα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, να συμμετέχει ενεργά με μία στόχευση: τη Δικαίωση της Υγείας για όλους τους Πολίτες με ισότιμο τρόπο.

Συγχαίρουμε τους γονείς του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού», αλλά και όλων των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες για την επίμονη σθεναρή φωνή δικαίου που εκφράζουν και ευχόμαστε το καλύτερο για την ποιότητα ζωής και την υγεία των παιδιών τους.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                  ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *