Η ΟΕΝΓΕ για την κινητοποίηση των ειδικευομένων στο Τζάνειο (Η απαράδεκτη, γνωμοδότηση Σημαντήρη)

       Προς

  • τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ
  • τον Διοικητή του Νοσοκομείου «Τζάνειο»

 

Θέμα: επίσχεση ειδικευομένων Νοσοκομείου «Τζάνειο»

 

Όπως γνωρίζετε οι ειδικευόμενοι, όπως εξάλλου και οι ειδικευμένοι γιατροί, είναι απλήρωτοι για δεδουλευμένες εφημερίες από τον Νοέμβριο του 2012, ενώ σε πολλά Νοσοκομεία οι οφειλές ανάγονται σε προγενέστερο χρόνο.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου «Τζάνειο» κίνησαν απολύτως νόμιμα διαδικασίες επίσχεσης εργασίας, την οποία ήδη πραγματοποιούν.

Σήμερα περιήλθε σε γνώση μας κατάπτυστο κείμενο του νομικού συμβούλου της 2ης ΥΠΕ (κλικ εδώ) το οποίο εκείνος χαρακτηρίζει  ως «Γνωμοδότηση», μέσω του οποίου επιχειρεί να προσδώσει νομομοφάνεια σε κατασταλτικές ενέργειες της Διοίκησης έναντι των ειδικευόμενων που κινητοποιούνται.

Σας ενημερώνουμε με τον πλέον ρητό τρόπο ότι η κινητοποίηση των ειδικευομένων είναι νόμιμη και τυγχάνει της κάλυψης τόσον της ΕΙΝΑΠ, όσον και της ΟΕΝΓΕ.

Εάν η Διοίκηση επιθυμεί να διακοπεί η επίσχεση εργασίας τότε οφείλει να πράξει τα αυτονόητα, δηλαδή να αποπληρώσει άμεσα και στο ακέραιο τις δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών.

Σας ενημερώνουμε τέλος ότι τυχόν απόπειρα εφαρμογής όσων σας προτρέπει ο νομικός σας σύμβουλος θα κινητοποιήσει αυτομάτως εκ μέρους της ΟΕΝΓΕ διαδικασίες νομικής προσφυγής εναντίον σας, προσφυγή στον αρμόδιο εισαγγελέα για τα περαιτέρω καθώς και συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις.

 

Για την ΟΕΝΓΕ

 

    Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γραμματέας

 

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                                                           ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Simantiris(1)γνωμοδητηση για ειδεικευόμενους κλικ εδω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *