ΙΣΑ. Οι ιατρικές συνταγές δεν μπορούν να εκδίδονται μετά από παραγγελία μέσω διαδικτύου

ΙΣΑsmallΟ Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει την αντιδεοντολογική συμπεριφορά ιατρών, οι οποίοι παρουσιάζονται στο διαδίκτυο με τρόπο που απάδει του ιατρικού λειτουργήματος. Συγκεκριμένα ο ΙΣΑ έχει λάβει σωρεία καταγγελιών, διότι έχει δημιουργηθεί διαδικτυακός χώρος, στον οποίο γίνεται διαδικτυακή παραγγελία συνταγών και παραλαβή τους από το ιατρείο του διαφημιζόμενου ιατρού. Στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο ο ασθενής απλά συμπληρώνει σε φόρμα τα στοιχεία του και χωρίς προηγούμενη εξέταση του ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Με μεγάλη αγανάκτηση θέλουμε να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας Ν. 3418/2005 (ΦΕΚ Α’ 287) τα ιατρικά πιστοποιητικά, καθώς και οι ιατρικές συνταγές προϋποθέτουν την προηγούμενη εξέταση του ασθενούς. Ο συγκεκριμένος λοιπόν ιατρός, εκτός του ότι είναι επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών του, διότι χωρίς προηγούμενη εξέταση συνυπογραφεί, διαπράττει πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, για τα οποία βεβαίως θα ελεγχθεί.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να τονίσουμε το αυτονόητο ότι η άσκηση της ιατρικής είναι λειτούργημα που αποσκοπεί στη διατήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγειάς του ανθρώπου, καθώς και στην ανακούφιση από τον πόνο. Επίσης απαγορεύεται κάθε διαφήμιση ή παρουσίαση σε ιστοσελίδα, η οποία παραπλανά το κοινό ή οδηγεί με αντιδεοντολογικό τρόπο σε συγκριτική εκτίμηση ψευδών προσόντων μεταξύ των ιατρών, ως εκ τούτου καταδικάζουμε την συγκεκριμένη προβατική συμπεριφορά και επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλα τα μέλη μας για τη πιστή τήρηση των κανόνων ιατρικής δεοντολογίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                              ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

2 thoughts to “ΙΣΑ. Οι ιατρικές συνταγές δεν μπορούν να εκδίδονται μετά από παραγγελία μέσω διαδικτύου”

  1. Εγω δεν είδα τον ΙΣΑ να βγάζει καμιά ανακοίνωση όταν οι ικατζήδες, τον καιρό της μεγάλης απεργίας, είχαν στήσει πάγκους σαν σε πανηγύρι έξω από το υπουργείο και συνταγογραφούσανε κατά κόρον… εκτός κι αν είχαν στήσει και εξεταστήρια παραδίπλα για να τηρούνται οι κανόνες της ιατρικής….Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο…..

  2. Γιατι ,τοσα χρονια που οι ιατροι του Ι.Κ.Α (κυριως ) αλλα και του Τ.Ε.Β.Ε ,που ειχαν την αποκλειστικη συνταγογραφηση ,λες και ολοι οι υπολοιποι δεν ημασταν ιατροι ,μιλησαν ποτε ;;;
    Βολευοντουσαν και … μουγκα στη στρουγκα !!!

    Δεν λετε που ηρθαν οι ξενοι και σταματησαν αυτο το καραγκιοζηλικι και μας υποχρεωσαν να απελευθερωσουμε την συνταγογραφηση !;!

    Τι διαπιστωνω διαχρονικα ;
    Οτι ειμαστε ανικανοι να διαχειριστουμε απο μονοι μας ,οτιδηποτε !

    Γι’ αυτο εχουμε παντα μια μεγαλη δυναμη που μας στηριζει .Δεν μπορουμε ουτε δυο γαϊδαρων αχυρα να χωρισουμε μονοι μας .
    Το Ελληνικο δαιμονιο εξαντλειται στις καφετεριες ,στα σουβλατζιδικα ,στα ξενυχταδικα και στις παραλιες κατω απο τις ομπρελες …

    Μονο οταν βρισκεται εκτος Ελλαδας ο Ελληνας προκοβει ,γιατι εκει ακολουθει κανονες ,δεχεται και εφαρμοζει τις οδηγιες που λαμβανει απο το συστημα και τιμωρειται για καθε ατασθαλια !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *