Γ. Παπασταματάκης: Διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία για τα σκουπίδια – καταλυτικός ο ρόλος των φορέων (video)

Γ. ΠαπασταματακηςΚαταλυτική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρίπολης Γιώργος Παπασταματάκης, σε σημερινές δηλώσεις του, την παρέμβαση 31 φορέων της πόλης και του νομού για τα απορρίμματα της Τρίπολης. Όπως τόνισε οι πολίτες απέδειξαν ότι μπορούν ενωμένοι να πετύχουν πολλά και αυτό θα πρέπει να συνεχίσουν να το πράττουν, αφού αυτό συνετέλεσε στην παρέμβαση του Υπουργού για την επίσπευση υπογραφής της ΚΥΑ.

Επεσήμανε όμως πως η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας θα μπορούσε να ήταν πιο άμεση και γρήγορη αφού το πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και 40-45 μέρες περίπου και αναρωτήθηκε τι άλλαξε και παρενέβη χθες λίγη ώρα μόλις πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης.

Ο κ. Παπασταματάκης αναφέρθηκε στις δικές τους δράσεις και τόνισε ότι μετά από τη μήνυση που κατατέθηκε από τον ΙΣΑ κατά παντός υπευθύνου και το Υγειονομικό κατά του δημάρχου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών κινητοποιήθηκε γρήγορα και ήδη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για το θέμα καταλογισμού ποινικών ευθυνών για αυτούς που έφτασαν την πόλη σε αυτό το σημείο, να κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Χαρακτήρισε τα υπόλοιπα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών και αναρωτήθηκε αν τελικά η λύση που δόθηκε θα είναι και ουσιαστική λύση ή σε λίγους μήνες θα έχουμε εκ νέου τα σκουπίδια στην πόλη.

Όσον αφορά τους φορείς να σημειώσουμε πως αυτοί είναι ο ΙΣΑ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αρκαδίας, το ΕΚΑ, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, η ΟΕΒΑ, η Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίας, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης, ο Σύλλογος Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αρκαδίας, ο ΣΕΒΙΠΕΤ, ο ΣΑΟΟ, η ΕΛΜΕ, η Ένωση Ενεργών Πολιτών Αρκαδίας, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν.Αρκαδίας, το Επιστημονικό Συμβούλιο Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, η Συντεχνία Αρτοποιών Αρκαδίας, ο Σύλλογος Εστιατόρων Αρκαδίας, το Σωματείο Καταστηματαρχών κουρέων και κομμωτών Τρίπολης, ο Σύνδεσμος Ζαχαροπλαστών και συναφών επαγγελμάτων Τρίπολης, ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών θερμικών και κλιματιστικών έργων, το Σωματείο αυτοκινητιστών διεθνών οδικών μεταφορών νοτίου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος εργοληπτών ηλεκτρολόγων Αρκαδίας, το Σωματείο Επαγγελματιών βιοτεχνών ψυκτικών και κλιματιστικών εγκαταστάσεων κεντρονοτιοανατολικής Πελοποννήσου, Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηραίας, Ραδιοταξί – μεταφορικός συνεταιρισμός ιδιοκτητών ταξί Τρίπολης, Σύλλογος Ιδιοκτητών Λεωφορείων Αρκαδίας, Σωματείο λεωφορειούχων ΚΤΕΛ ν.Αρκαδίας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Αρκαδίας- Λακωνίας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν.Αρκαδίας, Σύλλογος Πτυχιούχων επισκευαστών αυτοκινήτων και μηχανημάτων Αρκαδίας, Πανξυλουργική Ένωση Τρίπολης.

Το υπόμνημα που συνυπέγραψαν οι φορείς αναφέρει: Σήμερα Τρίτη 12-3-13 οι υπογράφοντες το παρόν φορείς, σε κατεπείγουσα συνάντησή τους, η οποία κρίθηκε αναγκαία λόγω της έκρυθμης κατάστασης που έχιε δημιουργηθεί στην πόλη μας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα από την συσσώρευση των αστικών απορριμμάτων και λόγω του κινδύνου που απορρέει από την παραπάνω κατάσταση για την δημόσια υγεία , αποφάσισαν τη συνυπογραφή του παρόντος υπομνήματος, με το οποίο σας καλούν: Άμεσα να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον καθαρισμό της πόλης από τον όγκο των απορριμμάτων, να δρομολογηθούν παράλληλα όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων, έως την οριστική λύση και οι εκπρόσωποι των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης( περιφερειάρχης και δήμαρχος) άμεσα να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου μαζί με τους φορείς των πολιτών.

Το υπόμνημα εστάλη στην Περιφέρεια και στο Δήμο Τρίπολης

Ε.Τ.

http://www.arcadiaportal.gr/news/papastamatakis-dienergeitai-prokatarktiki-eksetasi-apo-tin-eisaggelia-gia-ta-skoupidia-kataluti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *