Καλά. Μας δουλεύεις Υπουργέ; Εντός 12 ωρών λύθηκε το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Τρίπολη

λυκουρντζος 1-13Μία σειρά από ενέργειες έκανε ο Αρκάς Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, για την επίλυση του προβλήματος της αποκομιδής των απορριμμάτων στην Τρίπολη. Πιο συγκεκριμένα:

– 8.30: Επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

8.45: Επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Τρίπολης και ενημέρωση για την πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας για την επίλυση του θέματος.

9.10: Έδωσε εντολή στο ΚΕΕΛΠΝΟ να μεταβεί άμεσα κλιμάκιο στην Τρίπολη.

9.15: Συντονίστηκαν οι ενέργειες του Υπουργού Υγείας με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σταύρο Καλαφάτη.

16.00: Παραδόθηκε η έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ (1303/13-2-2013), όπου διαπιστώθηκε η επικινδυνότητα για τη Δημόσια Υγεία.

17.00: Εκδόθηκε σχετική Υγειονομική Διάταξη (αρ. πρωτ.: 25825/13-3-13) από το Υπουργείο Υγείας.

19.00: Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία επιτρέπεται η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός των ορίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Θα έλεγε κανείς τέλος καλό όλα καλά.  Είναι όμως έτσι;

Ο Υπουργός ζει άραγε σε άλλο πλανήτη; Ένα μήνα τώρα πνίγετε η Τρίπολη στα σκουπίδια, τόνοι και τόνοι σκουπιδιών κατακλύζουν την πόλη. Η Δημόσια Υγεία ήταν σε άμεσο κίνδυνο. Ποντικοί γάτες σκυλιά μύγες σκνίπες έκαναν πάρτι στα σκουπίδια. Σε κάθε γωνιά της πόλης σωροί, οι πόρτες σχολείων κλεισμένες από σκουπίδια, μέγιστος ο κίνδυνος για την υγεία των παιδιών. Πριν από εννέα ημέρες μήνυση του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας προς τον Εισαγγελέα κατά παντός Υπευθύνου https://www.isarkadias.gr/28276/

Ακολουθεί μήνυση κατά του δημάρχου Τρίπολης  από την δ/ση υγιεινής της περιφέρειας !!!!

https://www.isarkadias.gr/wp-content/uploads/2013/03/

Ακολουθεί κινητοποίηση φορέων συλλόγων και ενώσεων, που επιτακτικά ζητούν να δοθεί άμεση μόνιμη και νόμιμη λύση. Πιστεύω οτι η μαζική παρέμβαση των πολιτων και των φορέων της Τρίπολης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να πάρει γρήγορες αποφάσεις ο υπουργός το κόστος πλέον ηταν δυσανάλογα μεγάλο. Αν έμεινε ομως κάτι από αυτήν την ιστορία ήταν η συσπείρωση των φορέων για το κοινό καλό. Αυτό ας μας γίνει μάθημα ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ

https://www.isarkadias.gr/28548/uncategorized/

Έρχεται λοιπόν ο υπουργός Υγείας το παίρνει πάνω του και το λύνει σε 12 ώρες ανακοινώνετε δε η λύση λίγη ώρα πριν από κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο. Τόσο καιρό τι έκανες υπουργέ:::::::::

Αν αυτά δεν είναι πολιτικά παιγνίδια υπουργέ; τότε ποιά είναι;

Γραφείο Τύπου Υπουργού

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2013

 

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, μετά την επίλυση του προβλήματος της αποκομιδής των απορριμμάτων  στον Δήμο Τρίπολης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου Υπουργούς στην κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά, τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σταύρο Καλαφάτη για την άμεση αντίδραση τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αποκομιδής των απορριμμάτων από το Δήμο Τρίπολης.

Σήμερα το πρωί έδωσα εντολή στη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ να μεταβεί κλιμάκιο του στην Τρίπολη και να διαπιστώσει αν απειλείται η υγεία των συμπολιτών μου από την συγκέντρωση απορριμμάτων των οποίων η αποκομιδή ήταν πρακτικά αδύνατη. Στις 16:00 μου παρεδόθη η έκθεση του αρμόδιου κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΟ και άμεσα εξέδωσα την Υγειονομική Διάταξη με αρ. πρωτ. 25825/13-3-13.

Ακολούθως οι συνάδελφοι υπουργοί εξέδωσαν Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία επιτρέπεται η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός των ορίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου από αύριο το πρωί.

Η συνεργασία μου με τον Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κώστα Ταλούμη, υπήρξε αποδοτική και προς όφελος των συμφερόντων των συμπολιτών μας. Είμαι σίγουρος ότι θα αξιοποιήσουν και οι δύο τις αποφάσεις της Kυβέρνησης για να απαλλάξουν την Τρίπολη από τη βάναυση προσβολή της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της αισθητικής τους».

 

Παπασταματάκης Γεώργιος

χειρουργός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *