ΙΣΑ. Σημαντική Πρωτοβουλία για τους ανασφάλιστους πολίτες και τους έλληνες γιατρούς η Αδελφοποίηση των ιατρικών κοινοτήτων τη Αθήνας και της Νέας Υόρκης

ΙΣΑsmallΤη σπουδαιότητα, το συμβολισμό και το ουσιαστικό περιεχόμενο της απόφασης Αδελφοποίησης ανακοίνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία της Νέας Υόρκης, τη μεγαλύτερη και αρχαιότερη εταιρεία της Ομογένειας χθες, στα πλαίσια της συνεδρίασης του ΔΣ του Ελληνικής Ιατρική Εταιρείας της Νέας Υόρκης, στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης.

Ο Πρόεδρος Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας της Νέας Υόρκης κος Νίκος Μεζίτης ενημέρωσε το ΔΣ για τους άξονες συνεργασίας, στους οποίους θα προβούν οι δύο σύλλογοι, προκειμένου να θέσουν τα θεμέλια της κοινής προσπάθειας της Ιατρικής Ομογένειας με τους Γιατρούς της Αθήνας, για κάθε ασθενή σε κάθε άκρο της Ελλάδας. Παράλληλα, μίλησε για το σπουδαίο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που επιτελείται σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Ετσι, συμφωνήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών από τις δύο πλευρές των ιατρικών κοινοτήτων για σταδιακή υλοποίηση των κοινής αποδοχής των ακόλουθων στόχων:

1) Προαγωγή της Υγείας των κατοίκων στις παραμεθόριες νησιωτικές και ορεινές περιοχές της Ελλάδας

2) Προαγωγή της Υγείας των κατοίκων και κυρίως των ανασφάλιστων πολιτών στις αστικές περιοχές

3) Δυνατότητα εξασφάλισης των νέων συναδέλφων για εξειδίκευση και προαγωγή της περαιτέρω εκπαίδευσής τους στη Νέα Υόρκη καθώς επίσης και εργασιακή διευκόλυνση μέσα από τη στήριξη τη Ομογένειας.

4) Εξασφάλιση φαρμακευτικών ειδών και αναλώσιμων υλικών για Νοσοκομεία, Κοινωνικά Ιατρεία και Δημοτικά Ιατρεία της χώρας

5) Δυνατότητα Ελλήνων Γιατρών της Ομογένειας για εθελοντική συμμετοχή στα Κοινωνικά ιατρεία της χώρας

6) Συνέδρια σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημέρωσης πολιτών με στόχο την πρόληψη και τη διατήρηση της Υγείας όλων των κατοίκων

7) Από κοινού διοργάνωση Παγκόσμιου Συνεδρίου Γιατρών της Ομογένειας και του Ελληνισμού

8) Ανάληψη από κοινού δράσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων Ελληνισμού με την συνεργασία και άλλων φορέων της Ομογένειας

9) Διευκόλυνση ασθενών με ιδιαίτερα προβλήματα Υγείας που επιθυμούν να νοσηλευθούν τη Νέα Υόρκη

10) Workshops μεταξύ Ελλήνων Γιατρών Αθήνας και Νεας Υόρκης με στόχο την εκπαίδευση των νέων συναδέλφων μέσα από τηλεδιάσκεψη και skype

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Εάν θέλουμε να ενδιαφερθούμε για το τι συμβαίνει στη χώρα μας, πρέπει να το πράξουμε τώρα. Για πρώτη φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης θέτει ένα καινοτόμο πλαίσιο μέσω της αδελφοποίησης με στόχο την ένωση των μεγάλων δυνάμεων της ομογένειας για την ουσιαστική στήριξη των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε λύσεις προβλημάτων των νέων γιατρών της χώρας μας μέσω της Αμερικής»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας της Νέας Υόρκης κος Νικος Μεζίτης τόνισε το σπουδαίο ρόλο που έπαιξε ανέκαθεν η Ομογένεια στη διάσωση του ελληνισμού και στη βοήθεια της πατρίδας μας σε δύσκολες στιγμές. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κος Μεζίτης στα νοσοκομεία της Ελλάδας που αποτελούν κληροδοτήματα της Ομογένειας και το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η Ομογένεια στη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας της Νέας Υόρκης κος Γιαννης Σταθόπουλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής κος Σπύρος Μεζίτης, ο οποίος μίλησε για το ρόλο της Ομοσπονδίας στην αδελφοποίηση των δύο συλλόγων και τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από μια τόσο καινοτόμα συνεργασία προς όφελος των ελλήνων και της Ελλάδας. Επίσης, παρευρέθησαν πρώην πρόεδροι της Εταιρείας, οι οποίοι επικρότησαν τις πρωτοβουλίες των δύλο ιατρικών κοινοτήτων.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα αποφασίστηκε επίσκεψη αντιπροσωπίας του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης και της Ομοσπονδίας στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας και τις περαιτέρω δράσεις της αδελφοποίησης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                    ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *