Αφήνουν τα νεογνά χωρίς εντατική! Λίγο πριν το λουκέτο η μονάδα του Αττικόν

μεθ νεογΣβήνει μέρα με την ημέρα η Εντατική Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”, καθώς το τμήμα δε διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό γιατρών.

Με μόλις τρεις γιατρούς έμεινε η Εντατική Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί. Το προσωπικό βρίσκεται σε απόλυτη εξάντληση καθώς για να κρατήσει ζωντανή τη μονάδα οι γιατροί εφημερεύουν συνεχόμενες ημέρες. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι άμεσα θα προσληφθούν γιατροί για να λυθεί το πρόβλημα, ακόμη και ο ένας επικουρικός γιατρός (με μονοετή σύμβαση) ο οποίος αναμένεται να φθάσει στο νοσοκομείο, έχει καθυστερήσει.

Αποτέλεσμα βέβαια όλης αυτής της κατάστασης είναι να μη λειτουργούν τα περισσότερα κρεβάτια εντατικής σε ένα νοσοκομείο μάλιστα όπου γίνονται κοντά στις 1500 γεννήσεις το χρόνο, και η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί στολίδι του ΕΣΥ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 22 κλίνες λειτουργούν μόνο οι έξι καθώς λείπει τα απαραίτητο προσωπικό και κυρίως οι νεογνολόγοι.

Σύγχρονα μηχανήματα σκουριάζουν στους θαλάμους, και οι εργαζόμενοι είναι με την ελπίδα ότι θα τους σταλεί άμεσα προσωπικό. Γι αυτό και πρόσφατα το Αττικόν έστειλε 2 μηχανήματα στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας προκειμένου να αξιοποιηθούν έστω εκεί και να μην καταστρέφονται εξαιτίας της μη αξιοποίησης.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Μονάδα Εντατικής εξυπηρετεί όλη την περιοχή καθώς και την πανεπιστημιακή παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, τη μαιευτική κλινική με 1500 γεννήσεις το χρόνο, το τμήμα επαπειλούμενων κυήσεων υψηλού κινδύνου καθώς και το τμήμα εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
http://iatropedia.gr/articles/read/3803

One thought to “Αφήνουν τα νεογνά χωρίς εντατική! Λίγο πριν το λουκέτο η μονάδα του Αττικόν”

  1. ” Αν εγκαταλειψουμε την Ευρωζωνη θα καταστραφουμε ,δεν θα υπαρχουν δουλειες ,η Υγεια θα καταρρευσει ,η Παιδεια θα διαλυθει ο κοσμος δεν θα εχει να φαει και η χωρα θα ζησει στιγμες μεσοπολεμου “.

    Και εσεις οι ……..( δεν βρισκω λεξη για τη βλακεια σας ) τους πιστεψατε και συνεχιζετε να τους πιστευετε ,αν κρινω απο τις εκδηλωσεις λατρειας προς το ΓΑΠ ,το χοντροΚωστα και την λαοθαλασσα που πλημμυρισε το Συνταγμα προχθες !!!

    Σε λιγο που θα ξεπουληθει και το πιο απομακρυσμενο νησακι και θα ολοκληρωθει το εγκλημα κατα της χωρας ,να εχετε το νου σας !
    Και μην λησμονησετε στις επομενες εκλογες να τους ξαναψηφισετε ,ωστε τα παιδια και εγγονια σας να δουλευουν σαν σκλαβοι για 200-300 ψωροΕυρω .

    Δεν πρεπει να υπαρχει σε ολοκληρο το Συμπαν λαος ,πιο μ@λ@κισμενος απο τουτον εδω !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *