Τι απαντά το Ωνάσειο για το θάνατο του παιδιού που δε χειρουργήθηκε

ΩΝΑΣΙΟΣάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες μετά τη νέα αποκάλυψη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, ότι άλλο ένα παιδάκι έχασε τη ζωή του επειδή δε χειρουργήθηκε στο Ωνάσειο μετά το λουκέτο στην καρδιοχειρουργική κλινική του Αγία Σοφία.
Ο Σύλλογος των παιδιών καθώς και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας κατήγγειλαν ότι άλλο ένα παιδί έχασε τη ζωή του πριν λίγες ημέρες, επειδή δεν αντιμετωπίσθηκε στο Ωνάσειο με διάφορες δικαιολογίες. Με βάση τις καταγγελίες, συνολικά 8 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους.
Το Ωνάσειο σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η σπάνια πάθηση του μικρού ασθενή δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπισθεί στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο χορήγησε στην οικογένεια  τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να μεταβεί το παιδί σε ειδικό κέντρο της αλλοδαπής με δαπάνες του οικείου ασφαλιστικού φορέα. Πράγματι, το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στην αλλοδαπή σε συνέχεια της οποίας δυστυχώς κατέληξε. Στο μεσοδιάστημα δε το Ω.Κ.Κ. είχε θέσει στην διάθεση του Παιδοκαρδιοχειρουργού  κ. Αυξέντιου Καλαγκός, ο οποίος ήταν επιλογή των γονέων, τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό του για την διεξαγωγή της επέμβασης, που ωστόσο δεν κατέστη δυνατή λόγω έλλειψης τράπεζας ανθρώπινων ομοιομοσχευμάτων  στην Ελλάδα.
Από τον Οκτώβριο 2011 οπότε ανεστάλη η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο καλύπτει τα περιστατικά που παραπέμπονται από αυτό, ανεξαρτήτως αν είναι ασφαλισμένα ή ανασφάλιστα, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση των γονέων, παρέχοντας τους τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει σε όλους τους ασθενείς του.  Ειδικότερα έως και την 31 Δεκεμβρίου 2012, έχουν παραπεμφθεί 87 παιδιά, εκ των οποίων 39 ανασφάλιστα ή άπορα, το συνολικό κόστος της νοσηλείας των οποίων έχει ανέλθει σε  € 448.815,12.
Το  Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εκφράζει την θλίψη του για το περιεχόμενο των ανωτέρω ανακοινώσεων που με αφορμή την ατυχή κατάληξη βαρύτατα πασχόντων μικρών ασθενών, προσβάλλουν το έργο και την προσφορά του Ω.Κ.Κ. και των ιατρών του και προκαλούν αναιτιολόγητα ανησυχία στους γονείς των ασθενών και στην κοινή γνώμη”.
http://iatropedia.gr/articles/read/3789

3 thoughts to “Τι απαντά το Ωνάσειο για το θάνατο του παιδιού που δε χειρουργήθηκε”

  1. Είναι τραγικό αλλά θα κάνω μιά γενίκευση επ “αφορμή του τραγικού γενονότος.Ολοι αυτοί οι απατεώνες της τρικομματικής κυβέρνησης που κυβερνούν την χώρα,σε συνδυασμό με τα αφεντικά τους-την τρόικα- δεν έκαναν αισχρή προπαγάνδα προεκλογικα μην τυχόν και βγούμε από το ευρώ γιατί δεν θα έχουμε πετρέλαιο,υγεία,γιατρούς,φάρμακα,υλικά,ο ήλιος θα …..ανατείλει από την ….δύση κτλ.
    Μήπως έχει ο κόσμος τώρα τίποτε από αυτά; Exει περίθαλψη ο ασθενής; Είναι όλοι απλήρωτοι γιατροί,φαρμακοποιοί κτλ ; Παιδιά λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία! Κλείνουν σχολικές μονάδες και νοσοκομεία! Ολα αυτά τα βλέπουμε με το μνημόνιο και το ευρώ! Βλέπουμε και μιά πρωτοφανή βέβαια κινητικότητα στον ορυκτό πλούτο βέβαια!!! Αφού δεν έκαναν τίποτε εδώ και 35 χρόνια γιά την εκμετάλλευσή του ξαφνικά ο businessman Σαμαράς θυμήθηκε ότι τα ελληνικά κοιτάσματα είνσι και …άκουσον-άκουσον …ευρωπαικά!! Και όλα αυτά μετά την εκχώρησή των απαιτήσεων των δανειστών στο αγγλικό δίκαιο! Αν αυτό δεν συνιστά εθνική μειοδοσία τι άλλο συνιστά;
    Mήπως,και το θέτω σαν προβληματισμό σε όλους,μήπως τελικά η λύση γιά τα δεινά της πατρίδας μας είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και η μονομερής διαγραφή χρέους που έχει ήδη πληρωθεί πολλαπλασίως; Μήπως αυτό φοβούνται οι δανειστές: Μήπως τότε χάσουν οι “δανειστές” και κερδίσει ο λαός μας;

  2. Κωστη ,

    Το 95 % των Ελληνων ειναι ανοητοι καλοπερασακηδες ,που τα θελουν ολα ετοιμα και δεν τους καιγεται καρφι για τον συνανθρωπο !
    Δεν το καταλαβες ακομη ,απο τις συγκεντρωσεις και τις εκδηλωσεις γυρω απο τον ΓΑΠ στο συνεδριο ( ο θεος να το κανει ) και απο τις ελπιδες που εναποθετουν αλλοι στον χοντροΚωστα για να τους σωσει ;;;

    “Να φοβασαι τις σκεψεις σου γιατι μπορει να γινουν λογια ,Τα λογια σου μπορει να γινουν πραξεις ,οι πραξεις σου μπορει να γινουν συνηθειες ,οι συνηθειες σου γινονται ο χαρακτηρας σου και ο χαρακτηρας σου το πεπρωμενο σου !”

    Αυτα που σκεφτομαστε ,γινομαστε …

    Και ο χαζεμενος ο νεοελληνας δεν σκεφτεται καθολου !!!

  3. Ή ,το χειροτερο .

    Σκεφθηκε !!!

    Και εγινε αυτο ακριβως που ειναι σημερα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *