Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Έκκληση για επάρκεια φαρμάκων, ιατρών & υγειονομικών δομών

 

 ιατρικός σύλλογος πειραιά 25-11-11–          Η Υγεία των πολιτών δεν είναι πολυτέλεια !

–          Το φάρμακο δεν είναι κόσμημα !

–          Ο Ιατρός οφείλει και πρέπει να παρέχει τις υπηρεσίες του,  με μοναδικό σκοπό τη θεραπεία του ασθενή !

 

Καταδικάζουμε παραβατικές συμπεριφορές ιατρών και ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία τους,  εάν αποδεδειγμένα προέβησαν σε πράξεις από τις οποίες θα αποκόμιζαν ίδια οφέλη,  οικονομικά ή άλλα.  Δεν θα επιτρέψουμε όμως το Ιατρικό Σώμα να γίνει εξιλαστήριο θύμα και να τεθεί υπό διωγμό !!!

 

Η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να προασπίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρε-σιών Υγείας προς τους πολίτες με ασφαλείς δομές,  με ασφαλή και επαρκή φάρμακα,  με ανθρώπινο υγειονομικό δυναμικό καταρτισμένο και με Ιατρό ελεύθερο επιστημονικά να προσφέρει υπηρεσίες Υγείας.

 

Στις διώξεις ιατρών ονομαστικά  που ζήτησε η Τρόικα για υπερσυνταγογράφηση,  όπως ενημερωθήκαμε από τον Τύπο  (και ζητάμε άμεσα να μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι αν αληθεύει)  απαντάμε :

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διωχθεί ιατρός,  γιατί έγραψε φάρμακο που είχε ανάγκη ο ασθενής,  γιατί χρησιμοποίησε υλικό που έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για τον ασθενή,  γιατί εξέτασε υπεράριθμο ασθενή.

Ας καταλάβουν όλοι ότι ο Ιατρός δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει υπάλληλος για να εκτελεί τις οικονομικές εντολές των δανειστών μας.

 

Καλούμε την Πολιτεία να προστατεύσει την Υγεία των πολιτών παρέχοντας ασφαλείς υπηρεσίες Υγείας.

 

Εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος διαμηνύουμε προς όλους ότι με οποιοδήποτε τρόπο και με αίσθημα ευθύνης θα διαφυλάξουμε την Υγειονομική Περίθαλψη των πολιτών,  την αξιοπρέπεια ιατρού και ασθενή,  καθώς και την πρόσβαση των εχόντων ανάγκη στα απαραίτητα φάρμακα, υλικά,  νοσοκομεία & ιατρούς.

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΒΑΡΒΑΡΑ  ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                           ΠΑΥΛΟΣ  ΣΑΡΩΦ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *