Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΙΣΛ

Λάρισα 30 Αυγούστου, 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου μας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 1-9-2011, ώρα 6μ.μ. , στο Ξενοδοχείο «Διόνυσος».
Τα μείζονα ζητήματα που θα συζητηθούν είναι η έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ στις αρχές του Σεπτέμβρη και οι συγχωνεύσεις Νοσοκομείων με ταυτόχρονη λειτουργία Τομέων και κατάργηση της αυτόνομης ύπαρξης των Τμημάτων στα Νοσοκομεία.
Και τα δύο ζητήματα είναι μείζονος σημασίας για όλους τους γιατρούς, γιατί:
1.    Τυχόν έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ με τις αποικιακές συμβάσεις των 850€ περίπου, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και μετακύλιση τεράστιου φόρτου εργασίας στους συμβεβλημένους γιατρούς απαξιώνει κατακόρυφα την άσκηση της ιατρικής στη Χώρα μας. Επιπλέον δημιουργεί συνθήκες, ώστε σε σύντομο διάστημα η κυβέρνηση να προβεί σε κατακόρυφη μείωση των αποδοχών και στους γιατρούς του ΕΣΥ, με το επιχείρημα της εξομοίωσης απολαβών ανάμεσα στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
2.    Η λειτουργία Τομέων και κατάργηση της αυτόνομης ύπαρξης Τμημάτων στα Νοσοκομεία παραμένει στην ατζέντα του Υπουργείου Υγείας. Σύντομα θα εισαχθεί στο ΚΕΣΥΠΕ, ώστε να περιβληθεί τον μανδύα της νομιμοφάνειας και στην συνέχεια να επιχειρηθεί η καθολική εφαρμογή του. Εφημερίες ανά τομέα θα σημάνουν αυτομάτως κατάργηση κάθε έννοιας ειδικότητας και επιστροφή των Νοσοκομείων σε συνθήκες υπανάπτυκτων χωρών της Αφρικής.
Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να εκλείψει στην παρούσα συγκυρία η «πολυτέλεια» διχαστικών λογικών. Νοσοκομειακοί γιατροί, ιδιώτες αυτοαπασχολούμενοι και γιατροί των ασφαλιστικών ταμείων πρέπει να αντιδράσουμε ενιαία, δυναμικά και συντονισμένα, ώστε να αποτρέψουμε τον αφανισμό του κλάδου μας.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημερομηνία, στον ίδιο χώρο και ώρα 7μ.μ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                         ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *