Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος. Η Πολυκλινική δεν κλείνει


Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, απαντά σε ερώτηση του Βουλευτή του Κ.Κ.Ε, Σπυρίδωνα Χαλβαντζη, όπου ξεκαθαρίζει, για άλλη μια φορά, ότι η Πολυκλινική που βρίσκεται στο κέντρο των ΑθηνώνÃÉÁÍÍÅÍÁ-ðáñïõóßá ôïõ ÐñïÝäñïõ ôçò Äçìïêñáôßáò, Ê. Ðáðïýëéá,  ç ìáèçôéêÞ êáé óôñáôéùôéêÞ ðáñÝëáóç ãéá ôçí 98ç åðÝôåéï áðåëåõèÝñùóçò ôçò ðüëçò// ÁÍÄÑÅÁÓ ËÕÊÏÕÑÅÍÔÆÏÓ.(EUROKINISSI). «Στηρίζουμε τη λειτουργία της. Είναι διαφορετικό πράγμα η λειτουργία της Πολυκλινικής από το να συνενώνονται κάποια τμήματα προς την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας», δήλωσε ο κ. Υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις.

«Κάτω από τις επώδυνες, περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες που λειτουργεί η χώρα, κινείται η Κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει πιστώσεις προς το υπουργείο υγείας για την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών, μονίμων και επικουρικών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος.

Ακόμη ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι «Καθημερινά βρίσκομαι αντιμέτωπος με συμφέροντα εκείνων οι οποίοι θεωρούν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι προσωπική τους υπόθεση. Είμαστε πλέον άριστα ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει και έχω ιδιαιτέρως αποταθεί σε ορισμένους από αυτούς που ακολουθούν αυτές τις πρακτικές», συμπληρώνοντας πως πρέπει «Να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα στην υγεία. Για παράδειγμα ποιοι είναι εκείνοι που τόσο καιρό κατέχουν τις κλινικές, συγκρούονται με τους συναδέλφους τους, πάνε στα δικαστήρια διότι προσπαθούν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους. Και δέχομαι επιθέσεις διότι δεν θέλουν να θιγούν αυτά τα κεκτημένα».

Τέλος, έκλεισε λέγοντας «Δεν θέλω οξύτητα, δεν θέλω αντιπαραθέσεις, δεν θέλω να βλάψω τη λειτουργία του συστήματος για να μην στερήσω υπηρεσίες από τους πολίτες. Θέλω να ξέρετε τη πραγματικότητα, να είστε αμείλικτοι απέναντι μου σε όσα σφάλλω αλλά να μην δείξουμε την παραμικρή επιείκεια σε αυτού του είδους τις πρακτικές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *