Τρίπολη. Tι κρύβεται πίσω από τις αυθαιρεσίες για τα σκουπίδια; Η κατάσταση στην πόλη έγινε πια αφόρητη.

σκουπιδια σκουπιδια οικογενένεια σκουπιδια σκουπίδιαΤης Γιούλης Παπαδοπούλου

Η συσσώρευση των τόνων σκουπιδιών σε κάθε γωνιά της και η μπόχα που τυλίγει τις ανάσες μας, είναι  πλέον απειλητικές για την υγεία κάθε πολίτη, ιδίως των ευπαθών ομάδων.

Το βρώμικο και ύπουλο παιχνίδι, που τεχνηέντως εξελίσσεται με το πρόσχημα του ΄΄αδιεξόδου΄΄ που έχει προκληθεί από τα έγγραφα  του ΓΕΕΘΑ, το καπηλεύονται όλα τα όργανα της διαχείρισης των απορριμμάτων και το προβάλουν, ανάλογα με το πώς συμφέρει κάθε φορά.
img002
img003img004
Περιέργως δε, οι υπεύθυνοι αναφέρονται με απαξιωτικές εκφράσεις για τους ΄΄στρατηγάκους΄΄  που υπέγραψαν τα έγγραφα και άλλα φαιδρά αλλά θλιβερά, για τον  θεσμικό τους ρόλο, που καταδεικνύουν τόσο τον πανικό της ενοχής, που αδρανοποιεί όλες τις υγιείς αντιστάσεις….. όσο και την ανικανότητά τους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ…

Η Νομοθεσία είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ και συγκεκριμένη, σε ότι αφορά στους χώρους εναπόθεσης αλλά και ανακύκλωσης απορριμμάτων. Απαγορεύει κάθε παρόμοια δραστηριότητα (σε ακτίνα 8 χιλιομέτρων για την εναπόθεση και 13 για την ανακύκλωση) γύρω από ΑΕΡΟΟΔΡΟΜΙΑ. Και αυτοί είναι διεθνείς κανόνες αεροπλοϊας !!!!!

Για την απόλυτη επιβεβαίωση των γραφομένων, παραθέτουμε τα 2 έγγραφα του ΓΕΕΘΑ  που έχουν αποσταλεί, το 1ο προς την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, στις 12/11/2012 και το 2ο προς τον Πρόεδρο του Δδ Αγ. Κων/νου στις 22/2/2012 υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ Κ. ΚΟΣΤΑΡΑΚΟ.

Οι κύριοι αυτοδιοικητικοί μας όμως, έχουν δικό τους νομοθετικό καθεστώς, αδιαφορούν παντελώς για την νομιμότητα των αποφάσεών τους, εμπαίζουν τις παραινέσεις πολιτών και συμβούλων της αντιπολίτευσης και πράττουν προκλητικότατα και καταστρεπτικά για την πόλη και τους πολίτες.

Στην Περιφέρεια μάλιστα, πνέει ένας αέρας αυτοπεποίθησης και αυτοαναγόρευσης σε σωτήρες, που προκαλεί και το κοινό αίσθημα. Η κυρία Νικολάκου, πάντα στις επάλξεις για τους εκθειασμούς του προϊσταμένου της, εκπέμπει λογύδρια απαξιωτικά προς πάσα κατεύθυνση, υπεραμυνόμενη της ΄΄αναγκαίας παρέμβασης της περιφέρειας΄΄  για την επίλυση του προβλήματος με τα σκουπίδια….. που τελικά παραμένει ΑΛΥΤΟ !!!

Είναι  ν΄ απορεί κανείς, με την έπαρση της εξουσίας και την απώλεια κάθε ίχνους υπακοής στους νόμους του κράτους, όταν πρέπει να εξυπηρετηθούν οι προγραμματισμένες τους, επιχειρηματικές πολιτικές.

Είναι επίσης απορίας άξιο και το γεγονός, πως στην παρούσα κατάσταση, ΣΙΩΠΟΥΝ προκλητικότατα και αδικαιολόγητα, αλλά δημιουργώντας υπόνοιες σοβαρές, όλοι οι λαλίστατοι δημοτικοί σύμβουλοι, ιατροί και μη, που σε προηγούμενες περιπτώσεις διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους, για τις επιπτώσεις των σκουπιδιών στην δημόσια υγεία !!

Το γεγονός ότι αυτή τη φορά, ήρθε η Περιφέρεια να ,μας σώσει από το σκουπιδαριό…. αλλά΄΄δεν πρόκανε΄΄ γιατί προφτάσανε οι απαγορεύσεις του ΓΕΕΘΑ που διατείνονταν πως το είχαν ξεπεράσει….. έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους βάση και διάσταση.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι υπεράνω νόμων.

Ακόμα και οι άρχοντες …δια νόμων άρχουν !!!

Οπότε, είναι μάλλον καιρός  ν΄ αφήσουν τα κόλπα και τα πολιτικάντικα τερτίπια, για τις εντυπώσεις και ν΄ανασκουμπωθούν να δώσουν λύση.

Να βρούν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εξανεμίστηκαν στις δήθεν μεταφορές στα Λιόσια, ενώ σκορπούσαν τα σκουπίδια σε όλη την Αρκαδία, να τα δώσουν ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΘΕΣΗ, σε έναν ή περισσότερους εργολάβους και να λήξουν το θέμα της τριτοκοσμικής Τρίπολης.

Γιατί οι καταγγελίες ΔΕΝ θα σταματήσουν, οι πολίτες οργανώνονται σιγά σιγά και κάποιος εισαγγελέας θα βρει χρόνο να σκύψει πάνω από το ΦΛΕΓΟΝ πρόβλημα της πόλης μας και στην διαχείριση των απορριμμάτων.

Μέχρι τότε, περιμένουμε να δούμε κινήσεις ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ , από συμβούλους που βλέπουν το μέλλον τους στις δημαρχιακές καρέκλες και πολύ έχουν ακουστεί για μικρότερης σημασίας θέματα…   αλλά τώρα ποιούν την  νήσσαν, μη επιθυμώντας να τα βάλουν με τους ισχυρούς της αυτοδιοίκησης. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

Ο κ. Τζιούμης και ο κ. Γεωργακόπουλος που είναι ΚΑΙ ιατροί ΚΑΙ αντιπολιτευόμενοι ΓΙΑΤΙ δεν εξεγείρονται ΔΗΜΟΣΙΑ και στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

Ποιόν προστατεύουν;

γιουλη

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *