Έκτακτη συνάντηση του Ι.Σ.Α. με τους εκπροσώπους της Πειραιώς factoring για το κούρεμα

4_3_2013_Πειραιως_FactoringΣυνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και των εκπροσώπων της Πειραιώς factoring, σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργείται, εξαιτίας του «κουρέματος». Από τη πλευρά του ΙΣΑ παρευρέθη ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης και εκ της Νομικής Υπηρεσίας ο κ. Κωνσταντίνος Σαμαρτζής, από την πλευρά της Πειραιώς factoring ο Πρόεδρος της κος Παπαδόπουλος, η αντιπρόεδρος κα Βαρδακάρη.

Ο κος Πατούλης εξέθεσε το οικονομικό αλλά και κοινωνικό αδιέξοδο των λειτουργών της υγείας, εξαιτίας της πολύχρονης καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων τους από τα Ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Ο Πρόεδρος με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατόν οι ιατροί να επιβαρυνθούν τόσο με τόκους όσο και με το κούρεμα, που ήδη τους επιβλήθηκε και επισήμανε ότι θα πρέπει η Τράπεζα να προβεί σε ανάλογο «κούρεμα» των υποχρεώσεων των αντισυμβαλλομένων ιατρών.

Ως εκ τούτου ετέθησαν σαφώς οι θέσεις του ΙΣΑ για το θέμα και έγινε πρόδηλο ότι δεν πρέπει να υποστούν τις συνέπειες του κουρέματος μόνο οι ιατροί αλλά και η Τράπεζα. Οι εκπρόσωποι της Τράπεζας δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν λύσεις αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα με ιδιαίτερη ευαισθησία, εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Προγραμματίστηκε νέα συνάντηση στις 20/3/2013 για την επίλυση του προβλήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ του ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                     ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *