Ιατρική Ημερίδα Πολιτών στα Γιάννενα οργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων

3_3_2013_imerida_giannena_1 Με το μήνυμα “Προλαμβάνουμε τον αιφνίδιο θάνατο, κερδίζουμε τη ζωή” ολοκληρώθηκε η ημερίδα ενημέρωσης πολιτών που θέμα ειχε την πρόληψη στον αιφνίδιο θάνατο που προκαλείται από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η ημερίδα αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Στό3_3_2013_imerida_giannena_3χος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού για τους παράγοντες κινδύνου των καρδιαγγειακών νοσημάτων και για τους τρόπους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης των νοσημάτων που σχετίζονται με την καρδιά.

“Στόχος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η προφύλαξη, η πρόληψη και η έγκαιρη αναγνώριση θανατηφόρων νοσημάτων, η οποία μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο μέσα από τη γνώση. Ο ιατρικός κόσμος και η αυτοδιοίκηση συμπράττουν απόψε σε μια επιστημονική και κοινωνική συνισταμένη που στόχο έχει τον πολίτη ως άνθρωπο και στόχευση την ελευθερία του μέσα από τη διατήρηση της υγείας του. Απόψε κάνουμε το ξεκίνημα στην Ηπειρο, από την ακριτική Κόνιτσα ως το Μέτσοβο, και ανοίγουμε το δρόμο όλοι μαζί. Απόψε ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό σκοπό: την ισότιμη προαγωγή υγείας όλων των συμπολιτών μας” δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης, ο οποίος μίλησε για την Ιατρική του Σήμερα και του Αύριο, μεσα από δύο πυλώνες, την επιστήμη και την αλληλεγγύη σε κάθε τοπική κοινωνία.

Για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στον τομέα του προσυμπτωματικού ελέγχου μίλησε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του ΕΚΕ, κος Φούσας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα δράσεων και ενεργειών αποτελεσματικών στην Περιφέρεια της Ηπείρου, που θα στοχεύουν στην ευρεία ενημέρωση του κοινού και μίλησε για τα επόμενα σχέδια του Καρδιολογικού Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε εκστρατεία που σύντομα θα ξεκινήσει στην ακριτική ζώνη της Ηπείρου.

Στο επιστημονικό πάνελ συμμετείχαν οι ομιλητές κος Ελισάφ, Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο κος Γουδέβενος Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι ανέπτυξαν τους τρόπους πρόληψης της Υπέρτασης, του Καπνίσματος και της Παχυσαρκίας.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απεύθυναν ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, Περιφερειακός Σύμβουλος κος Καραμπίνας, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κος Ιωαννης Φίλιος, ο π.Υπουργος κος Αντωνης Φούσσας, ο ευεργέτης Ηπειρώτης κος Γείτονας και η Πρόεδρος του ΙΣ Ιωαννίνων κα Τσιάρα. Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ζαγορίου, ο Δήμαρχος Μετσόβου, εκπρόσωποι της Αβαθμιας και Ββάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *