Πολιτικό παιχνίδι τα ισόβια Παπαγεωργόπουλου

παπαγεωργοπουλοςΠαρακολουθώντας την υστερική διαχείριση της πρωτόδικης απόφασης του Δικαστηρίου, που επέβαλε τα περιβόητα ΄΄ισόβια΄΄  στον πρώην δήμαρχο της Θεσσαλονίκης και πρώην (!!!!!) στέλεχος της ΝΔ, πρέπει να ξεφύγουμε από τα ΣΤΕΓΑΝΑ σκέψης στα οποία μας οδηγούν εντέχνως…και να δούμε το θέμα πολύπλευρα και πολυεπίπεδα.
Δεν αντιλέγει κανείς στην απόδοση ευθυνών και την επιβολή ποινών, όπου η Δικαιοσύνη αποφασίζει… Ιδίως αν οι παρανομίες έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον και τις ζωές των πολιτών…
ΑΛΛΑ…
Ο προς σφαγήν αμνός της ΝΔ, κύριος Παπαγεωργόπουλος, γίνεται ξαφνικά και εν μια νυκτί, το επίκεντρο παντός ενδιαφέροντος, θετικού και αρνητικού, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, να του επιβάλλει ΙΣΟΒΙΑ…
Είναι τουλάχιστον καχύποπτο, το γεγονός ότι δίνεται η άκρα δημοσιότητα σε κάθε ανάσα που παίρνει, τόσο  ο πρώην δήμαρχος, όσο και η συμβία του, κυρίως μετά την απόφαση… Και προκαλεί απορίες η επικέντρωση στην πρωτόδικη απόφαση, αφού ΟΛΟΙ γνωρίζουμε, πως η επανεξέτασή της  στο Εφετείο, έχει στόχο και σκοπό την μείωση της ποινής (ως είθισται). Για να μην αναφέρουμε και ΟΛΑ τα δικονομικά τερτίπια, ‘’που διαθέτει η φαρέτρα του Νομικού’’ (κλεμμένη φράση από τον Περιφερειάρχη μας!!!) με τα οποία ΜΕΤΆ ΤΟ Εφετείο, μετατρέπονται οι ποινές δεκαετιών….σε ελάχιστα έτη και σύντομη αποφυλάκιση… Είναι γνωστά τοις πάσι όλα αυτά.
Επίσης είναι περίεργη η συμπεριφορά της ΝΔ προς το καλόπαιδό της και μόνον….
Για να γίνω σαφέστερη, επισημαίνω, πως ο κ. Παπαγεωργόπουλος, απετέλεσε έναν από τους πιο βαρείς ΔΕΛΦΙΝΟΥΣ του κόμματος του κ. Σαμαρά και για 14 χρόνια κατείχε με το χρίσμα και τις ευλογίες του, τον θώκο του δήμου Θεσσαλονίκης!!
Οι πράξεις και οι χειρισμοί των θεμάτων του δήμου, επί των ημερών του, είχαν το θετικό πρόσημο του πολιτικού χώρου της ΝΔ και όλων των στελεχών της.
Όπως επίσης ο πρώην δήμαρχος, είχε και περιβάλλον αλλά και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ και κομματικό μηχανισμό, μέσα στο Δημαρχείο, που στήριξαν και διεκπεραίωσαν όλες τις αποφάσεις του, νόμιμες και μη…
Πως λοιπόν σήμερα η Δικαιοσύνη και το κόμμα του το ίδιο, βάζουν στο στόχαστρο, ΜΟΝΟ τον κ. Παπαγεωργόπουλο, αφήνοντας απέξω όλο τον μηχανισμό του δήμου, που διαχειριζόταν τις αποφάσεις του, μέχρι την ολοκληρωτική τους εκτέλεση;
Ο κάθε δήμαρχος δεν εκτελεί ΜΟΝΟΣ του τια αποφάσεις που τον συμφέρουν. Λειτουργούν όλα τα θεσμικά όργανα, το δημοσικό Συμβούλιο, οι επιτροπές του δήμου, οικονομική, τεχνική κτλ.
Πως αφήνονται στο απυρόβλητο όλοι οι εμπλεκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου,  οικονομικοί αντιδήμαρχοι, υπεύθυνοι ανάθεσης και παραλαβής έργων, εφορία, δημόσιο Ταμείο, και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί και δημοτικοί παράγοντες, και προσωποποιείται η ενοχή μόνο στον επικεφαλής;
Ποιος βολεύεται αυτή την ώρα, να θυσιαστεί ΜΟΝΟΝ ο Παπαγεωργόπουλος στη Θεσσαλονίκη, για να δώσουν το θύμα που χρειάζεται ο λαός….προκειμένου να σωθούν αλέκιαστοι οι υπόλοιποι, που πιθανά χρειάζεται ακόμα το κόμμα για τις επόμενες κινήσεις του;
Η ενοχή του Παπαγεωργόπουλου, ακόμα και αν είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΗ δεν μπορεί να είναι μεμονωμένη. Ποτέ δεν δρα ανεξέλεγκτα και με μόνη την υπογραφή του ο Δήμαρχος, για να διαπραχθεί μια παρανομία και μάλιστα οικονομική…
Κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια, κάποιοι άλλοι βάζουν τις υπογραφές τους, κάποιοι ΄΄λείπουν΄΄ και υπογράφει ο (κατά πάσα πιθανότητα ανυποψίαστος ..αντ΄ αυτού) και κάποιοι (οι πιο πονηροί και εισηγμένοι στα κόλπα…) μοιράζονται τα φαγοπότια, έστω και με μικρό μερίδιο!!
Ας δούμε λοιπόν το θέμα πιο διευρυμένα.
Την παρούσα ώρα και εν μέσω καταστρεπτικών ποσοστών για το κόμμα του κ.Σαμαρά αλλά και αποδεδειγμένων συμμετοχών τους στην ασυδοσία της αρπαχτής του δημοσίου χρήματος, πρέπει να ξεδιαλύνουν στο πλήθος των ανεγκέφαλων τις υποψίες και να ανακτήσουν την χαμένη του αξιοπιστία (λέμε τώρα….)
Ο καλύτερος τρόπος, είναι να αποδοθεί με συνοπτικές διαδικασίες η δικαιοσύνη, αλλά και με βαρύγδουπες  καμπάνες, σε κάποιο από τα πασίγνωστα τρωκτικά… ένα όμως!
Τα άλλα τα κρατάνε για ασφάλεια των επόμενων αμαρτωλών συναλλαγών, που οραματίζονται ή και έχουν στα σκαριά.
Επομένως ο Παπαγεωργόπουλος, ΄΄τρώει τα ισόβια΄΄,  για να πάρει ο λαουτζίκος το αίμα που ζητάει για την ατιμωρισία….Και μέχρι να πούμε κίμινο, θα βγεί από τη φυλακή ΧΩΡΙΣ να του κατασχέσουν τα κλεμμένα. Είτε με βούλευμα, είτε με μείωση ποινής και μετά ανήκεστο βλάβη, είτε με άλλα κόλπα….τα ισόβια είναι ένα πολιτικό ΚΟΛΠΟ για επικοινωνιακούς λόγους. Και η μεμονωμένη απόδοση ευθυνών, είναι μια απάτη καλοστημένη, αλλά μόνο για τους αφελείς.
γιουληΤης Γιούλης Παπαδοπούλου

 

2 thoughts to “Πολιτικό παιχνίδι τα ισόβια Παπαγεωργόπουλου”

  1. Κα Παπαδοπουλου και φιλοι ,

    ΟΛΟΚΛΗΡΗ η χωρα ασθενει !
    Ολος ο πληθυσμος σε μικροτερο ή μεγαλυτερο βαθμο ειμαστε απατεωνες !!!
    Γιατι μεγαλωνουμε και μαθαινουμε τα πραγματα με τον Ελληνικο τροπο ,με ενα τροπο πρωτοφανη στον πολιτισμενο κοσμο !
    Οι περισσοτεροι ουτε καν το καταλαβαινουν ,γιατι ετσι εμαθαν απο τα γενοφασκια τους ,
    Η ανομια ειναι το χαρακτηριστικο μας και οπου βρεθουμε και σταθουμε ,αυτη εφαρμοζουμε !
    Ειτε οδηγωντας ,ειτε βαδιζοντας ,ειτε πανηγυριζοντας ,ειτε αθλουμενοι ,ειτε κοιμουμενοι ,ο τροπος που διαλεγουμε ειναι παρανομος !
    Εχει χαθει η ευγενια ,η αλληλεγγυη ,η ντροπη ,η υπομονη και η αγαπη προ πολλου απο αυτη τη χωρα .
    Και μην παρασυρεστε απο τις λιγοστες πραξεις αλληλεγγυης που βλεπουμε το τελευταιο διαστημα .Σιγουρα απο πισω κατι αλλο κρυβεται ,καποιο συμφερον εξυπηρετουν .
    Η κριση πολιτισμου που διανυουμε ως λαος και που συνοδευτηκε ,δυστυχως ,με την οικονομικη δυσπραγεια ,φερνει στο φως την Ελλαδα της ανομιας .
    Μια Ελλαδα ξεθωριασμενη σκια του παλιου τρανου εαυτου της .
    Μια Ελλαδα που μετα το Βυζαντιο ( ή και εξαιτιας αυτου ) διαλυθηκε και εξαφανιστηκε ,παραδωμενη απολυτα στους Ρωμαιους κατακτητες .
    Εμεις οι κατοικοι αυτου του ιερου τοπου ,ουδεμια σχεση εχουμε με τα ιερα τερατα που εζησαν εδω καποτε .Τουρκοσποροι και απομειναρια ολων των λαων που κυριευσαν αυτο το τοπο ειμαστε και σαν τετοιοι συμπεριφερομαστε ,δυστυχως .

    Καιρος ειναι πια να σταματησουμε να υπερηφανευομαστε για το παρελθον μας και σαν καραβλαχοι επαιτες να πηγαινουμε να ζητιανευουμε αγαλματα και θραυσματα αγγειων ανα την οικουμενη .
    Να αποκτησουμε το θαρρος να αναδειξουμε τον καθε απατεωνα και να τον στειλουμε απο ‘κει που ηρθε .
    Να στρωθουμε στη δουλεια για να αφησουμε στα παιδια και τα εγγονια μας κατι για το οποιο να ειναι εκεινα υπερηφανα για μας στο μελλον !!!

    Γιατι με ” περασμενα μεγαλεια και διηγωντας τα να κλαις ” ,τοσους αιωνες πια ,μας πηρε και μας σηκωσε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *