ΠΑΓΝΗ. Καθαίρεσαν τη Ν.Τόσκα από τη διεύθυνση της Δερματολογικής Κλινικής

παγνηΚαθαίρεσε την καθηγήτρια δερματολογίας Νίκη Τόσκα, η Ιατρική Σχολή, απομακρύνοντάς την από τη διεύθυνση της Δερματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, την οποία αναλαμβάνει ο αναπληρωτής καθηγητής Κώστας Κρασαγάκης. Η απόφαση ελήφθη μετά την επιστολή του διοικητή ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου Νίκου Κοκκίνη προς τα αρμόδια όργανα με την οποία ζητούσε να απαλλαγεί άμεσα από τα καθήκοντά της θέτοντας θέμα ασφάλειας των ασθενών (διαβάστε εδώ).

Η ίδια πάντως σε πρόσφατη επιστολή της που είχε δημοσιεύσει και στο Cretalive (δείτε εδώ) ανέφερε:

“Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο θέλω να διαψεύσω τους ισχυρισμούς συγκεκριμένων προσώπων, οι οποίοι προσπαθούν τους τελευταίους μήνες, χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα, να σπιλώσουν την επαγγελματική μου υπόσταση και σταδιοδρομία, με αποκορύφωμα την εντελώς αδικαιολόγητη, κατ’ εμέ, απόφαση του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου να με παύσει από τα καθήκοντα της Διευθύντριας της Δερματολογικής Κλινικής – απόφαση που τεχνηέντως έλαβε διαστάσεις στον Τύπο. Η αλήθεια είναι ότι τα μόνα «όπλα» που είχε ο Διοικητής για αυτή την απόφαση ήταν οι μαρτυρίες «στενών» μου συνεργατών, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν ξεκινήσει μια πολεμική εναντίον μου, με σκοπό να με εκπαραθυρώσουν και να αναλάβουν οι ίδιοι την Κλινική, που με προσωπικό μόχθο και αγώνα έστησα για το Νοσοκομείο και τους κατοίκους της Κρήτης.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι τον τελευταίο καιρό υφίσταμαι μια πρωτοφανή επαγγελματική δίωξη, η οποία «στηρίζεται» όχι σε πραγματικά περιστατικά, κατηγορίες ή έστω υπόνοιες ασθενών, αλλά στα… παράπονα μιας «χούφτας» ανθρώπων, που προφανώς δεν μπορούν ή δε θέλουν πλέον να συμβαδίσουν με τους απαιτητικούς ρυθμούς της Κλινικής. Μαρτυρίες λίγων, λοιπόν, απέναντι στην πραγματικότητα της ίασης πολλών, καθώς στα χέρια μου τυγχάνει να έχω δεκάδες ευχαριστήριες επιστολές από ανθρώπους της Κρήτης που μπήκαν στην Κλινική και έγιναν καλά, επιστολές ακόμα και από αυτούς που η παραπάνω χούφτα ανθρώπων παρουσιάζει ότι στην περίπτωσή τους δεν εκτέλεσα σωστά τα καθήκοντά μου”.

Πληροφορίες από εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *