Σοβαρές υγειονομικές ελλείψεις στα νοσοκομεία του Πειραιά

τζανειο νοσοκΣειρά από προβλήματα τήρησης των υγειονομικών κανόνων διαπιστώθηκαν έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της περιφερειακής ενότητας Πειραιά, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, στο «Τζάνειο» και στο αντικαρκινικό «Μεταξά».

Οι έλεγχοι αφορούσαν την τήρηση των κανόνων υγιεινής από το προσωπικό, την εφαρμογή προγραμμάτων απεντομώσεων και μυοκτονιών, τη διαχείριση ιατρικών αποβλήτων, την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος, ενώ έγιναν και δειγματοληπτικοί υγειονομικοί έλεγχοι στους θαλάμους ασθενών και σε κοινόχρηστους χώρους. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της διεύθυνσης υγειονομικού έλεγχου, «οι έλεγχοι αποτυπώνουν και επισημαίνουν στον συγκεκριμένο τομέα επί μέρους κενά και προβλήματα τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα, προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη ανθυγιεινών εστιών που μπορούν να απειλήσουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».

Να σημειωθεί ότι και τα τρία αυτά νοσοκομεία καλύπτουν πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών, όχι μόνο από τον Πειραιά αλλά και από περιοχές της νότιας Ελλάδας, αφού παρέχουν εξειδικευμένες μονάδες περίθαλψης. Τα αποτελέσματα των υγειονομικών ελέγχων επιβεβαιώνουν πως η απαξίωση των νοσοκομείων, μέσω της υποχρηματοδότησης, των κατατάξεων, της έλλειψης προσωπικού και των περικοπών, οδηγούν τα δημόσια νοσοκομεία σε τραγική κατάσταση. Οι διοικήσεις και το προσωπικό των νοσοκομείων έχουν εκφράσει εδώ και καιρό τα προβλήματα που έχει επιφέρει η μνημονιακή πολιτική στη δημόσια υγεία.

Σ. ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=755523

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *