ΙΣΑ. Χάνονται ζωές λόγω ελλείψεων κρεβατιών στις ΜΕΘ

μεταμοσχευσηΣυνάντηση του ΙΣΑ με τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων για κοινή δράση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΙΣΑ συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Χατζή Αναστάσιο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), στην οποία ενημερώθηκαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ, σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού και τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την ενδυνάμωση και αύξηση των διαθέσιμων μοσχευμάτων και της δωρεάς οργάνων . Επιπλέον συζητήθηκε το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει εξαιτίας χαμηλού ποσού της επιχορήγησης του ΕΟΜ , σύμφωνα με την υπ. αριθμ. ΔΥ5α/οικ.6596/18-1-2013 Υ.Α , το οποίο αντιστοιχεί μόνο στο 20% των αναγκών του ΕΟΜ.

Ο ΙΣΑ αποφάσισε α) να στηρίξει κάθε προσπάθεια που γίνεται από τον οργανισμό, για την ίδρυση στην Ελλάδα Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Πνευμόνων, β) να πραγματοποιηθεί με κοινή δράση με τον ΕΟΜ ενημέρωση του κοινού και των ιατρών για την σημασία της δωρεάς οργάνων και μεταμοσχεύσεων . Επίσης, πρέπει να επισημανθεί, ότι εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στις ΜΕΘ, παραμένουν σήμερα κλειστά τουλάχιστον 163 κρεβάτια, με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές, λόγω της ελλιπούς στελέχωσης τους, γεγονός που πρέπει άμεσα να αποτραπεί με την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να χαθεί η ελπίδα για κανένα ασθενή και θα σταθεί αρωγός στους αγώνες, τόσο για την στελέχωση των Μονάδων, όσο και για την ενημερωτική εκστρατεία του κοινού, σχετικά με τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                             ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *