Εργαζόμενοι «Αττικόν»: Είναι επικίνδυνο το νοσοκομείο μας! Γιατί δεν είμαστε ασφαλείς;

αττικονΆκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια των ασθενών είναι η εφημερία του «Αττικόν» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Γιατί οι ασθενείς δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς;

 

Εδώ και καιρό το Σωματείο των εργαζομένων έχει καταγγείλει αμέτρητες δυσλειτουργίες στο Νοσοκομείο. Κλειστές χειρουργικές αίθουσες, ασθενείς σε αναμονή για να εξυπηρετηθούν, κλειστά κρεβάτια εντατικής και ελάχιστο προσωπικό για να βοηθήσει τους χιλιάδες αρρώστους που φθάνουν με την ελπίδα να σωθούν. Πλέον όμως εδώ και μήνες έχουν προστεθεί σε αυτήν την τραγική εικόνα και τα ράντζα τα οποία τείνουν πια να γίνουν μόνιμο φαινόμενο.
Πάνω από 100 πτυσσόμενα κρεβάτια τοποθετούνται σε κάθε εφημερία στους διαδρόμους, στα σαλόνια αναμονής αλλά και όπου αλλού χωρούν. Και αυτό επειδή η εφημερία του νοσοκομείου ξεκινά χωρίς να υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια όπως προβλέπει ο νόμος. Συχνά μάλιστα τα ράντζα υπάρχουν στους διαδρόμους και πριν ακόμη ξεκινήσει η εφημερία.
Χαρακτηριστική η χθεσινή εφημερία όπως αναφέρει το Σωματείο των Εργαζομένων: «η σημερινή γενική εφημερία στις 27 Φεβρουαρίου 2013 έχει καταστεί άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια των ασθενών. Από το ξεκίνημά της στις 8 π.μ. και μέχρι τις 4 μ.μ. υπήρχαν ήδη στους διαδρόμους πάνω από 100 ράντζα και φορεία. Συνεχίζεται η αθλιότητα της νοσηλείας σε ράντζα στους διαδρόμους, με αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων κυβερνητικών μηχανισμών. Στα προβλήματα της τραγικής έλλειψης προσωπικού, των κλειστών χειρουργικών αιθουσών και της μείωσης κλινών Εντατικής Θεραπείας από 27 σε 17, προστίθεται και το πλήρες αδιέξοδο με τη γενική εφημερία του νοσοκομείου μας».
Οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει ήδη στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και κλήση του εισαγγελέα υπηρεσίας για να επέμβει άμεσα στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

– See more at: http://iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *