«Δήμαρχοι έπαιρναν μίζες για χωματερές ιατρικών αποβλήτων»

«Πραγματικά είναι ντροπή που βάζουμε τις φωτιές στις χωματερές επειδή γέμισαν και πρέπει να καούν οι ποσότητες για να μπορούμε να ρίχνουμε και άλλα απόβλητα. Οι ίδιοι οι δήμαρχοι, οι παλαιότεροι, να λαμβάνουν τη μίζα τους για να δέχονται τα επικίνδυνα απόβλητα εντός των χωματερών, και στο Ακραίφνιο και σε πολλές άλλες περιοχές» είπε η Μαργαρίτα Καραβασίλη.

Ενημερώνοντας τους βουλευτές με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου, η κ. Καραβασίλη σημείωσε ενδεικτικά πως σύστημα αποστείρωσης εντός της μονάδας διαθέτει μόνο ένα νοσοκομείο στη χώρα, η Πολυκλινική του ΓΝΑ στην οδό Πειραιώς -τα υπόλοιπα συνεργάζονται με εταιρείες που μεταφέρουν τα απόβλητα στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ο αποτεφρωτήρας. Αποτεφρωτήρα διαθέτουν, όπως είπε, μόνον δύο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων και το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Τα μέλη της Επιτροπής, καθώς διαπίστωσαν ότι έχουν γίνει ελάχιστα βήματα στην επίλυση του προβλήματος, αποφάσισαν να καλέσουν σε κοινή ακρόαση για το θέμα τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Υγείας και Εσωτερικών.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=305945

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *