Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ντροπή! Η κυβέρνηση καρατόμησε την Αρχή της Βουλής για τα στοιχεία του χρέους, που δεν βολεύουν

“Στην έξοδο της Βουλής οδήγησε την επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια, η χθεσινή δημοσιοποίηση της έκθεσης-σοκ για το ελληνικό χρέος, που χαρακτηριζόταν ανεξέλεγκτο. Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών έθεσε ζήτημα εγκυρότητας των στοιχείων, σε μία ανακοίνωση με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την κατάρτιση των μελών του Γραφείου”

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κατά την περίοδο των εκπτώσεων…. Μέχρι 60% έπεσε ο τζίρος στα εμπορικά!

“Τη δραματική κατάσταση της αγοράς αποτυπώνει ανάγλυφα η έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Η πτώση τζίρου έφτασε μέχρι και 60% κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων σε ορισμένες περιοχές της χώρας”

Η ΑΥΓΗ: 207 σχολές υπό κατάληψη. Αυτός ο νόμος-πλαίσιο θα ανατραπεί

“Έκτακτη σύνοδο πρυτάνεων σήμερα για έλεγχο συνταγματικότητας του νόμου. Ξένο σώμα που αργά ή γρήγορα θα αποβληθεί, φαίνεται να αποτελεί για την πανεπιστημιακή κοινότητα ο νόμος πλαίσιο Διαμαντοπούλου για ΑΕΙ και ΤΕΙ”

ΑΥΡΙΑΝΗ: Κόλαφος για Ραγκούση απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που θεωρεί συνταγματικά τα πληθυσμιακά κριτήρια στο άνοιγμα των επαγγελμάτων

“Δικαίωση για τον Δημ.Ρέππα, κόλαφο για τον νυν υπουργό Συγκοινωνιών, συνιστά η απόφαση του Τέταρτου Τμήματος της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αποφάνθηκε υπέρ της συνταγματικότητας των ρυθμίσεων σε ό,τι αφορά τα πληθυσμιακά κριτήρια στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των συμβολαιογράφων, εξέλιξη που από τους νομικούς προεξοφλείται ότι θα αποτελέσει βάση σκεπτικού και για την αντίστοιχη κρίση για τους ιδιοκτήτες ταξί”

 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα: Όλες οι αλλαγές του νομοσχεδίου

“Ριζικά αναμορφωμένο είναι το νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων που παρουσίασε χθες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην ολομέλεια της Βουλής. Κατ`αρχάς, δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση αποκτούν πλέον και τα πρόσφατα αυθαίρετα κτίσματα, καθώς το υπουργείο θέτει ως καταληκτική ημερομηνία κατασκευής την 28η Ιουλίου 2011”

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εκτροπή Βενιζέλου. ΝΔ: Καταστρέφετε τη χώρα! Μοναδική λύση οι εκλογές

“Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, βλέποντας να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, μετά την έκθεση των σοφών του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που βεβαίωνε ότι είναι “εκτός ελέγχου χρέος-έλλειμμα”, βρέθηκε και ο ίδιος εκτός ελέγχου”

ΕΘΝΟΣ: Στέγνωσαν από ρευστό τα Ταμεία

“Με επείγοντα τρόπο καλούνται τα ασφαλιστικά ταμεία να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.Σε βρόχο έχει εξελιχθεί η έλλειψη ρευστού. Η τρόικα αποκλείει να δοθούν επιπρόσθετα κονδύλια από τον προϋπολογισμό. Συντάξεις και εφάπαξ απειλούνται με νέες περικοπές”

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γιατί ο Παπανδρέου βυθίζει την ελληνική ναυτιλία

“Η παραίτηση του, στενότερου μέχρι πρότινος συνεργάτη του, Χάρη Παμπούκη αποκαλύπτει το “σκοτεινό” ρόλο του Πρωθυπουργού, που σαν εκτελεστικό όργανο της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς!”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εμπλοκή με τρόικα. Διεκόπησαν οι συνομιλίες

“Μετά τις ασφυκτικές πιέσεις για πρόσθετα μέτρα 2,2 δισ.ευρώ με απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο από τον Οκτώβριο ο υπουργός Οικονομικών σε συνενόηση με τον πρωθυπουργό σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις”

ΕΣΤΙΑ: Η διέξοδος από την ύφεση

“Η κυβέρνησις δεν είναι σε θέση να απεμπλέξη την οικονομία από την ύφεση. Και τούτο για τον απλούστατο λόγο ότι για τη σημερινή ύφεση ευθύνεται η ίδια. Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνησις Παπανδρέου παρέλαβε την οικονομία ήδη σε ύφεση. Όμως αντί να πράξη τα πάντα για να την επαναφέρη σε ανάπτυξη, έκανε το αντίθετο”

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κακοφωνία υπουργών ταλανίζει την κυβέρνηση

“Η κακοφωνία υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να ταλανίζει την κυβέρνηση παρά τις συνεχείς παραινέσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για συντεταγμένη πορεία, εν όψει και των κρίσιμων αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν άμεσα για διαρθρωτικές αλλαγές και αντιμετώπιση του εκτροχιασμού του ελλείμματος”

Ο ΛΟΓΟΣ: Ο Θάνατος του εμποράκου…

“Η μείωση του τζίρου στις θερινές εκπτώσεις είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας, αφού ανέρχεται στο -25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή μείωση που δεν ξεπέρασε το -15%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ενώ σε ορισμένες περιοχές η πτώση έφτασε μέχρι και το 60%”

ΤΑ ΝΕΑ: Δώσε μειωμένο πρόστιμο και σώσε το αυθαίρετό σου

“Μειωμένα πρόστιμα, τακτοποίηση για 30 χρόνια, αλλά και σύνδεση με τον πολεοδομικό σχεδιασμό περιλαμβάνουν οι τελικές ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα, που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου”

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Τελείωσαν τα λεφτά σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

“Η τρόικα σε ειδική σύσκεψη για τα ασφαλιστικά Ταμεία διαπίστωσε ότι έχουν κάνει χρήση της κρατικής επιχορήγησης και πλέον δεν έχουν να περιμένουν τίποτε για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Ειδικότερα το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι στο 100% των χρημάτων που ήταν εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό 2011 και των Ελεύθερων Επαγγελματιών στο 105%, έχει πάρει δηλαδή και περισσότερα”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Δήλωση Καραμανλή για υποκλοπές: Ζητώ διαλεύκανση εδώ και τώρα!

“Απρόσμενες διαστάσεις τείνει να προσλάβει η εξέλιξη με την “ξεχασμένη” υπόθεση των υποκλοπών μετά την εμπλοκή της αμερικανικής πρεσβείας, όπως αποκάλυψε η δικαστική έρευνα. Ο Κ.Καραμανλής επιμένει να ζητά μέχρι και σήμερα την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και να αποκαταστήσει απόλυτα την εικόνα του απέναντι στους πολίτες που τον τίμησαν εκλέγοντάς τον δύο φορές πρωθυπουργό”

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μπορούμε οργανωμένα να μην πληρώσουμε το χαράτσι

“Κάλεσμα ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ. Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 10 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί. Στο επόμενο διάστημα τα εκκαθαριστικά της Εφορίας, για να πληρώσουν την “έκτακτη εισφορά” μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι”

DEALnews: Συμφωνία-μαμούθ για την Εθνική

“Κυρίαρχο ρόλο στις επερχόμενες τραπεζικές εξελίξεις θα παίξει το επόμενο χρονικό διάστημα η Εθνική Τράπεζα. Ούτως ή άλλως πέρα από την αναγκαιότητα για συνέργεια -να μην ξεχνάμε τη ρήση “στην Ελλάδα χωρούν 2 μεγάλες τράπεζες- ο μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός φορέας της χώρας θα πρέπει να απαντήσει”

City Press: Έχασαν το λογαριασμό

“Ο υπουργός Οικονομικών αμφισβητεί την αξιοπιστία της έκθεσης του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής. Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Σημασία έχει η βιωσιμότητα του χρέους”

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η Κωνσταντινούπολη στηρίζει Θεσσαλονίκη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Σε πολύ σκληρή γραμμή η τρόικα πιέζει για μέτρα

“Σε σκληρή γραμμή κινείται η τρόικα, που ζητεί επιτακτικά από την κυβέρνηση να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο στόχος για έλλειμμα στο 7,6% για το 2011, παρά την βαθύτερη ύφεση στην οποία είναι εγκλωβισμένη η ελληνική οικονομία”

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ισχυρή εποπτεία από ΤτΕ

“Νέο πλαίσιο για τη λειτουργία των τραπεζών. Δυνατότητα ίδρυσης badbank υπό τον έλεγχο του Δημοσίου και με την ενίσχυση του ΤΧΣ. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών με προνομιούχες μετοχές”

ΚΕΡΔΟΣ: Το φάντασμα της ύφεσης πλανάται σε Ευρώπη και Αμερική

“Οι ανησυχίες ότι η παγκόσμια οικονομία ενδέχεται να βυθιστεί σε νέα ύφεση επανήλθαν χθες στο προσκήνιο με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, που αποτυπώνουν σαφή επιδείνωση της μεταποίησης τον Αύγουστο, καθώς παρατηρείται κατάρρευση των νέων παραγγελιών”

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Υπό αυστηρή εποπτεία το τραπεζικό σύστημα

“Την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος στη διαδικασία διάσωσης εμπορικών τραπεζών που κινδυνεύουν με κατάρρευση αναβαθμίζει σημαντικά το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής εποπτείας που κατέθεσε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών”

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=306431

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *