Και οι γιατροί στις ουρές αναστενάζουν! Που περιμένουν για ώρες;

Μέχρι τα πεζοδρόμια φθάνουν πια οι ουρές των γιατρών που προσπαθούν να εξυπηρετηθούν.

Το άλλοτε ισχυρό ταμείο των Υγειονομικών όπου είναι ενταγμένοι γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και κτηνίατροι φαίνεται ότι έχει εκπέσει πλήρως αφού πλέον δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τα βασικά στους ασφαλισμένους του. Καθημερινά δεκάδες άτομα συνωστίζονται στις υπηρεσίες του ΤΣΑΥ αλλά και εδώ οι υπάλληλοι είναι λιγοστοί με αποτέλεσμα οι ουρές αναμονής να φθάνουν μέχρι τα πεζοδρόμια.
Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) μιλά για απαξίωση των υγειονομιών και ζητά άμεσα λύση στο πρόβλημα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΙΣΑ: «έχουμε καταγγείλει με δριμύτητα την λειτουργική κατάρρευση των δομών του Ταμείου, πλην όμως δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων, αντιθέτως είμαστε αντιμέτωποι με αυτές τις εικόνες με τις τεράστιες ουρές που ξεκινούν από τον δρόμο και τελειώνουν μέσα στα γραφεία, οι οποίες μας θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες».
Για το λόγο αυτό ζητά την παραίτηση της διοίκησης του ΤΣΑΥ καθώς όπως υπογραμμίζει «φέρει βαρύτατες ευθύνες και οδήγησε σε αυτές τις εξευτελιστικές εικόνες».
Να σημειωθεί ότι το ΕΤΑΑ – Τομείς Υγειονομικών αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και είναι Ταμείο κύριας Ασφάλισης. Στο ΕΤΑΑ – Τομείς Υγειονομικών ασφαλίζονται υποχρεωτικά οι γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και κτηνίατροι που ασκούν νόμιμα το επάγγελμα στην Ελλάδα. Στο ταμείο λειτουργούν 2 Κλάδοι: Σύνταξης και Πρόνοιας. Οι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ – Τομείς Υγειονομικών αυτήν την στιγμή είναι περίπου 120.000.
Δήμητρα Ευθυμιάδου
– See more at: http://iatropedia.gr

One thought to “Και οι γιατροί στις ουρές αναστενάζουν! Που περιμένουν για ώρες;”

  1. Καταλαβαινετε ολοι οτι ,απο τη στιγμη διαλυεται το ταμειο των υγειονομικων ,τι πρεπει να περιμενετε για τα υπολοιπα ταμεια να συμβει !

    Η εξαθλιωση του υγειονομικου προσωπικου αλλωστε ,θα εχει αμεσο αντικτυπο σε ολα τα επιπεδα .Στο επιπεδο των παροχων υπηρεσιων υγειας ,δε ,εκει να δειτε τι εχει να γινει !
    Θα αντιμετωπισουμε φαινομενα που υπηρξαν παλαιοτερα και στη χωρα μας αλλα κυριως στις χωρες του υπαρκτου τοτε Σοσιαλισμου .
    Ο εξαθλιωμενος ιατρος ειναι πολυ επιρεπης σε πλαγιους τροπους χρηματισμου . Ειδικα στην Ελλαδα που το φακελακι αποτελει θεσμο τοσο ισχυρο που μεχρι και η τροϊκα σκεφτηκε να το εκμεταλευτει ,φορολογωντας το !!!

    Κατα τα λοιπα η αναπτυξη ερχεται .Ολοι εσεις οι ανοητοι που την περιμενετε ,αδρανεις και καναπεδατοι ,μην ανησυχειτε .
    Με μια μικρη καθυστερηση ,ομως .
    Καμμια εκατοστη χρονια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *