Λουκέτο στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας! Αποχωρούν οι γιατροί

Νέα προβλήματα προκύπτουν και πάλι για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο που αυτή τη φορά σχετίζονται με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Ειδικότερα οι γιατροί αποφάσισαν να αποσύρουν τα ονόματά τους από τις λίστες των εφημεριών για το μήνα Μάρτιο επειδή τους οφείλονται δεδουλευμένα εφημεριών εδώ και μήνες και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Οι γιατροί ζητούν εγγράφως από τους υπευθύνους του νοσοκομείου να διαγραφούν τα ονόματά τους επειδή μέχρι στιγμής δεν έχουν εισπράξει ούτε ευρώ για εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει για τον Νοέμβριο του 2012, το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Εκτός αυτού όμως όπως τονίζει στο iatropedia ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων γιατρός Π.Παπανικολάου, «Οφείλεται ακόμη μέρος δεδουλευμένων τακτικών εφημερίων των πρώτων 7 μηνών του 2012 παρά τις κατηγορηματικές δεσμεύσεις του Αν.Λυκουρέντζου ότι θα εξοφληθούν».
Επίσης δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις για πρόσθετες εφημερίες άνω των 7 μηνιαίως για ειδικευόμενους από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και σήμερα.

«Σε πολλούς γιατρούς οφείλονται πρόσθετες εφημερίες από το 2011 εξαιτίας του ορίου του 9% που είχε τεθεί και μας είχαν υποσχεθεί ότι θα το αλλάξουν στο 12%» σημειώνει στο iatropedia ο Π.Παπανικολάου και υπογραμμίζει «Η πολιτεία φέρεται σαν κοινός απατεώνας εξαναγκάζοντας γιατρούς με δόλο σε απλήρωτη εξοντωτική εργασία. Μάλιστα πλέον εξαιτίας της μείωσης των αποδοχών μας τα χρήματα από τις εφημερίες είναι άκρως απαραίτητα για την επιβίωση μας».

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
– See more at: http://iatropedia.gr

One thought to “Λουκέτο στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας! Αποχωρούν οι γιατροί”

  1. Α !
    Και μην ξεχασετε !!!
    Τρεχουν οι προθεσμιες για την υποβολη των δικαιολογητικων για τους επικουρικους ιατρους .
    Μην αμελησετε να κανετε αιτηση ;
    Γιατι τους περισσευουν κατι χρηματα και ψαχνουν για κοροϊδ …εεε , για επιστημονες ικανους και καταρτισμενους ωστε να συμπληρωσουν τα κενα στο Ε.Σ.Υ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *