Σχόλια αναγνωστών σε δημοσιευμένα άρθρα 25-2-13

Νεα απο Αρκαδια. Η σχέση μας με το αστικό περιβάλλον
Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει:    
25 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:23 μμ

Μεγαλη φαντασια ( και ιδεα ) πρεπει να εχουν οι Τριπολιτσιωτες για την πολη τους .

Μια πολη που θα μπορουσε να αποτελει παραδειγμα ρυμοτομιας ,χρησης αστικου πρασινου και ολων αυτων που συνθετουν μια συγχρονη ευρωπαϊκη πολη .

Την Τριπολη την γνωρισα κατα τη διαρκεια της θητειας μου στην αεροπορια το 1994 .
Μια μικρη αλλα ησυχη επαρχιακη πολη με πρασινο ,αλανες και πολυ ορεξη για ζωη .
Την συμπαθησα τοσο που αποφασισα να δραστηριοποιηθω επαγγελματικα εκει .
Αλλα απο τοτε μεχρι σημερα στην ομορφη πολη εχουν συντελεστει ΟΛΑ τα πολεοδομικα εγκληματα που υπαρχουν ή που μπορει κανεις να φανταστει !!!

Η αναρχη δομηση ,κατ” αρχην ειναι πλεον το χαρακτηριστικο της πολης .
Οπου του κατεβαινε του καθενος ( ακομη και στο κεντρο της ) σηκωνε απο ενα 6-οροφο .
Και στον καθενα συμπεριλαμβανονται και οι πρωην δημαρχοι ή νομαρχες ,βεβαιως !
Τσιμεντωσαν ολοκληρη την πολη ,για να ικανοποιησουν συμφεροντα και την εκανα την πιο ασχημη επαρχιακη πολη της Πελοποννησου !
Μια πολη 30.000-35.000 κατοικων με κυκλοφοριακο προβλημα !!!
Χωρις φαρδεις δρομους ,που φροντισαν να τους στενεψουν κιολας τοποθετωντας κατι ηλιθια κολωνακια ταχα για να καταπολεμησουν την παρανομη σταθμευση !
Και για να εχουμε καλο ερωτημα ,ρε λεβεντες εκει στο Δημο ,που θα παρκαρει ο επισκεπτης ;;; Του εξασφαλισατε χωρους σταθμευσης ;
Χωρις συγκοινωνιες ,με ωραρια συνδεσης της πολης με την περιφερεια που βολευουν μονο τους ιδιοκτητες των λεωφορειων ,χωρις τραινο ή αεροδρομιο …
Χωρις πεζοδρομια και ανεσεις για τους πεζους ,διαβασεις ,χωρους περιπατου κ.λ.π .
Χωρις υποδομες ,πλατειε που επι δεκαετιες αναμορφωνονται ,χωρους για ποδηλατα και εναλλακτικα μεσα μεταφορας .
Χωρις αξιοθεατα και σημεια ενδιαφεροντος ,αφου ολα τα παλαια κτηρια εχουν αφεθει στην τυχη τους ,με το μεγαλυτερο ισως αστικο αλσος στην Ελλαδα απεριποιητο και οτι αλλο μπορει να σκεφτει κανεις .
Τα σκουπιδια απλως ερχονται σαν κερασακι στην τουρτα της ανικανοτητας ,της διαπλοκης και της ατολμιας των τοπικων αρχοντων να τα βαλουν με τα οργανωμενα συμφεροντα και να αφησουν με χρυσα γραμματα το ονομα τους ,σαν ευεργετες της πολης !!!

Κριμα ,γιατι αξιζε μια καλυτερη τυχη στην παλια ,ομορφη Τριπολιτσα …

Μούνδερ Σλήμαν. Χειρουργός του Βενιζελείου Νοσοκομείου νεκρός από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του στο Μαραθίτη.

Ο/Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ λέει:  
25 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:41 πμ  (Επεξεργασία)

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ, ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΒΗΣΕΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ….. ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΕΣΒΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΚΤΑ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2002 ΚΑΙ ΕΔΩΣΕΣ ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑΝ ΑΓΓΕΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΣΩΤΗΡΑ ΑΓΓΕΛΕ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΥ ΜΟΥ

Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πρωταθλητής στην απορρόφηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει:  
25 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:47 πμ

Μπραβο και ζητω στην διοικηση του Νοσ. Καλαματας που ,παρα το οτι ολη η χωρα διαγει τον υπνο του δικαιου ,εκει εχουν πιασει το νοημα της συνεργασιας και της προσφορας στο κοινωνικο συνολο !!!

Αλλα το αρθρο που επρεπε να τονισετε ηταν το προηγουμενο !!!

Το ρεπορταζ που αναφερεται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ και την συσχετιση της επιβιωσης του ( και μαζι ολων αυτων που η τυχη τους ειναι συνδεδεμενη με το εν λογω εκτρωμα ) με τα ποσοστο ανεργιας στη χωρα !

Διοτι καλο ειναι να απορροφουμε τα κονδυλια . Αλλα τι θα γινει αν οι δομες του Ε.Σ.Υ δεν εχουν σε ποιον να προσφερουν τις υπηρεσιες τους ,σε λιγο καιρο !;!;!
Που θα κυκλοφορουν πανω απο 1.500.000 ανεργοι ανασφαλιστοι ;;;

Διοτι σε λιγο ,οπως πηγαινει η κατασταση ,θα θυμηθουμε τη λαϊκη ρηση : » ολα τα “χε η Μαριωρη , ο φερετζες της ελειπε … «

Τρίπολη. Χάος με τα σκουπίδια. Η ύποπτη σιωπή των αμνών

Ο/Η Γιάννης Ρουμπάκος λέει:    
25 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:43 μμ

Οι πολιτικοί είναι αποτυχημένες και αποξηραμένες γλάστρες.
Καλά κάνετε κ. Παπαδοπούλου και τους αποκαλείτε μουγκοθόδωρους…αμνοί πάντως δεν είναι. Λαμόγια και με το παραπάνω είναι.
Μπράβο σας για τη μήνυση. Ερωτώ όμως, άλλοι πολίτες με τσαγανό δεν υπάρχουν; Τι κάνει η Τρίπολη γιατί αδρανεί;
Εσείς έχετε μεγάλη ιστορία και λαμπερή. Οι Τριπολιτσιώτες έχουν θάρρος. Ας υπογράψουν μερικές καταγγελίες να σφίξουν λίγο τα λασκαρισμένα λουριά.
Μη σας τρομάζουν οι εξαγγελίες του Πέτρου. Μια ζωή στο ίδιο μοτίβο κινείται κι αυτός. Γράφει τους πάντες και τα πάντα στα παλιά του παπούτσια. Αλλά να δούμε το τέλος αυτής της τακτικής.
Δώστε τους ένα γερό μάθημα. Σε όλα αυτά τα ερπετά που αφήνουν τους πολίτες εκτεθειμένους στον άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους κι από την άλλη, ψάχνουν να κλείσουν τις μεγαλύτερες μίζες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *