Τρίπολη. Χάος με τα σκουπίδια. Η ύποπτη σιωπή των αμνών

Η πόλη της Τρίπολης πια, δεν έχει καμία σχέση με Ελλάδα. Μάλλον Ινδία θυμίζει και στα χειρότερα χάλια της,

Οι λεβέντες της αυτοδιοίκησης, ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως, αφού έκαναν τις γύρες τους στα κανάλια και μας είπε καθένας τον δικό του αμανέ, με κορυφαίο τον Δήμαρχο που απηύθυνε την δημόσια ΄΄συγγνώμη΄΄ ξανα μαζεύτηκαν στα γραφεία τους παρατώντας τους πολίτες και την πόλη στην ΕΛΕΕΙΝΟΤΗΤΑ της.

ΝΤΡΟΠΗ δεν υπάρχει πια, αν αναρωτιέται κανείς…

Έπαυσε ν΄αποτελεί συναισθηματική έκφραση ενοχής…

Άλλωστε όταν υπάρχει, υποκινεί αντιδράσεις  θετικές …

Ο περιφερειάρχης προχθές, μας ανακοίνωσε πως δεν είναι υπεύθυνη η περιφέρεια για τη διαχείριση των σκουπιδιών και μόνο ο Δήμος ‘έχει την αποκλειστική ευθύνη…

Από την άλλη, μας ξαναδήλωσε, πως η περιφέρεια, έχει σε εξέλιξη διεθνή διαγωνισμό για την διαχείριση των απορριμμάτων!!! Αν από αυτό το αλλοπρόσαλλο των δηλώσεων, καταλαβαίνει κάποιος κάτι συγκεκριμένο και σαφές, ας μας το στείλει σε ανάλυση γραπτή…

Παρ΄ όλα αυτά ο κ. Τατούλης, έβαλε το χεράκι του για να υπογραφεί η άδεια χρήσης του ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ως σκουπιδότοπου, υπερβαίνοντας ΚΑΙ τους νόμους και το ΓΕΕΘΑ που το απαγορεύει με έγγραφό του…. Αλήθεια ο Αποκεντρωμένος περιφερειάρχης γνωρίζει τι υπογράφει;

Την Παρασκευή επίσης κατέθεσα στον εισαγγελέα Τρίπολης, αλλά και στον εισαγγελέα Περιβάλλοντος Αρείου Πάγου, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για την επικινδυνότητα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ και ζήτησα την ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ παρέμβασή τους….

Η ΄΄αποκομιδή΄΄  που ξεκίνησε, σήμερα το πρωί από το δικαστικό μέγαρο (!!!!) περιέλαβε μόνο μερικούς κάδους από το κέντρο της πόλης και σταμάτησε…

Οι καλά εξακριβωμένες πληροφορίες μας, λένε, πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για νέα εργολαβία, δεν υπάρχει ανάλογο έργο ούτε αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου…

Επομένως τα σκουπίδια, δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλους χώρους…

Πού πάνε λοιπόν και που σκοπεύουν να τα πάνε μαζεύοντάς τα;

Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ. Παπαηλιού Γ. ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση χαοτική και απελπιστική αλλά δεν θέλησε να μου δηλώσει περισσότερα.

Είπε πως δεν φεύγουν τα σκουπίδια από την πόλη ακόμα γιατί δεν έχουν εξασφαλίσει χώρο που θα τα δεχτεί, πως δεν πρόκειται να αδειάσει η πόλη πριν από 15 μέρες αλλά δεν υπάρχει διέξοδος ακόμα.

Δεν μου απάντησε στο ερώτημα ΄΄ποιά εταιρεία τα μεταφέρει και που τα πάει΄΄…

Υποσχέθηκε όμως σε 2 μέρες περίπου, να μπορέσει να μου απαντήσει περισσότερα…

Πληροφορίες μας θέλουν την ΠΕΛΑΝ να είναι και πάλι αναμεμειγμένη στην αποκομιδή, αν και όλοι γνωρίζουμε, πως δεν μπορεί να διαχειριστεί όλο τον όγκο των σκουπιδιών της πόλης…

Αν όμως είναι έτσι, τότε δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε την ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ αμνών του κ. ΠΑΥΛΗ, που παρακολουθούν το βούλιαγμα της Τρίπολης, μέσα στους όγκους των σκουπιδιών και ποιούν την νήσσαν….τόσες μέρες. Ούτε μια μήνυση κατά της δημοτικής αρχής…..

Σε  επικοινωνία μου με αρμόδιο γραφείο του ΓΕΕΘΑ, πληροφορήθηκα, πως ακόμα ΚΑΙ για την υπογραφή άδειας από την Περιφέρεια (αποκεντρωμένη ή αιρετή …ας μη παίζουμε με τις λέξεις πια) ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ.

Ακόμα και Πολιτικό να κάνει ο κ. Τατούλης το αεροδρόμιο, μου δήλωσαν, οι ΝΟΜΟΙ και οι ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑΣ είναι ΙΔΙΟΙ.

Άρα οι άδειες που υπογράφουν και δίνουν μόνοι τους ο ένας στον άλλον οι αφεντάδες μας, είναι οι μισές τουλάχιστον παράνομες και κάποτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει να ξυπνήσουμε και να τους ζητήσουμε το αυτονόητο. Να ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ.

Της Γιούλης Παπαδοπούλου

 

2 thoughts to “Τρίπολη. Χάος με τα σκουπίδια. Η ύποπτη σιωπή των αμνών”

  1. Οι πολιτικοί είναι αποτυχημένες και αποξηραμένες γλάστρες.
    Καλά κάνετε κ. Παπαδοπούλου και τους αποκαλείτε μουγκοθόδωρους…αμνοί πάντως δεν είναι. Λαμόγια και με το παραπάνω είναι.
    Μπράβο σας για τη μήνυση. Ερωτώ όμως, άλλοι πολίτες με τσαγανό δεν υπάρχουν; Τι κάνει η Τρίπολη γιατί αδρανεί;
    Εσείς έχετε μεγάλη ιστορία και λαμπερή. Οι Τριπολιτσιώτες έχουν θάρρος. Ας υπογράψουν μερικές καταγγελίες να σφίξουν λίγο τα λασκαρισμένα λουριά.
    Μη σας τρομάζουν οι εξαγγελίες του Πέτρου. Μια ζωή στο ίδιο μοτίβο κινείται κι αυτός. Γράφει τους πάντες και τα πάντα στα παλιά του παπούτσια. Αλλά να δούμε το τέλος αυτής της τακτικής.
    Δώστε τους ένα γερό μάθημα. Σε όλα αυτά τα ερπετά που αφήνουν τους πολίτες εκτεθειμένους στον άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους κι από την άλλη, ψάχνουν να κλείσουν τις μεγαλύτερες μίζες.

  2. Γιατι Κε Ρουμπακο ,πιστευεις οτι οι πολιτες ειναι διαφορετικοι απο τις αποξηραμενες γλαστρες που ,σωστα ,αναφερεις ;;;

    Τι εκαναν μεχρι τωρα για να μην φτασει η πολη σε αυτο το χαλι που ειναι σημερα ;
    Που ειδες το θαρρος τους οταν τσιμεντονοταν το κεντρο ,οταν κατεδαφιζονταν πανεμορφα κτηρια για να σηκωθουν 8-οροφα ,οταν για να φτιαχτει αυτη η ρημαδα η πλατεια Αρεως περασαν αιωνες και ακομη τιποτα !!!
    ΑΥΤΟΙ ειναι οι υπαιτιοι που η Τριπολη μοιαζει με τα Κατω Πατησια της Αθηνας και οχι με μια καταπρασινη και ησυχη επαρχιακη πολη !!!
    ΑΥΤΟΙ εξελεξαν ολες αυτες τις γλαστρες για να ικανοποιησουν τα μικροσυμφεροντα τους !
    ΑΥΤΟΙ ανεχονται τοσο καιρο το χαλι με τα σκουπιδια !

    Αρα το θαρρος που αναζητας μαλλον μυθικο ειναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *