Νοσηλευτής, ομολόγησε βιασμό 32χρονης νοσηλευόμενης στο Ψ.Ν.Α. Δαφνί

«Είχα σεξουαλικές ορμές. Παραδέχομαι ότι ήρθαμε σε συνουσία αλλά δεν είναι ακριβώς βιασμός. Ήθελε και αυτή. Με προκάλεσε».

Αυτά φέρεται να υποστήριξε ο 55χρονος νοσηλευτής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί», ο οποίος κατηγορείται ότι πριν από μερικές ημέρες βίασε εντός του ιδρύματος μια 32χρονη νοσηλευόμενη που αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα.

Η ομολογία του, κυνική και προκλητική, αποκαλύπτει έναν άνθρωπο ο οποίος μπροστά στις σωματικές ορμές του, ξεχνά το καθήκον και παραδίδεται στα ζωώδη ένστικτα του.

Η καταγγελία

Το κουβάρι της –πρωτοφανούς για τα ελληνικά χρονικά- υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από μερικές ημέρες, όταν η 32χρονη πέρασε την πόρτα του τμήματος ασφαλείας Χαϊδαρίου και κατήγγειλε ότι ο -μέχρι πρότινος- νοσηλευτής της, την απομόνωσε δια της βίας σε ένα δωμάτιο του ιδρύματος και τη βίασε.

Η αντίδραση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. ήταν άμεση. Αφού την ηρέμησαν και πείστηκαν ότι τα όσα ισχυρίζονταν είναι βάσιμα, έσπευσαν στο «Δαφνί» και συνέλαβαν τον καταγγελλόμενο.

«Η κοπέλα ήρθε μαζί με την οικογένεια της. Ήταν σε κατάσταση σοκ. Ισχυρίστηκε ότι ένας από τους νοσηλευτές της, την οδήγησε σε ένα δωμάτιο και την ανάγκασε να έχει σεξουαλική επαφή μαζί του» αναφέρουν αστυνομικές πηγές, μιλώντας στη zougla.gr.

Τα ίχνη του φορέματος

Στοιχείο-κλειδί για την διαλεύκανση της υπόθεσης αποτέλεσε ένα φόρεμα το οποίο προσκόμισε η άτυχη γυναίκα στους αστυνομικούς, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν ίχνη σπέρματος του 55χρονου.

Ήταν το στοιχείο που μαρτυρούσε τα όσα είχε υποστεί η 32χρονη στα χέρια του ανθρώπου, ο οποίος, αν και οικογενειάρχης με παιδιά, δεν μπόρεσε να κατευνάσει τους πόθους του.

«Το φόρεμα έχει δοθεί ώστε να γίνει ανάλυση των στοιχείων και να υπάρξει ταυτοποίηση. Βέβαια ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει οπότε το θέμα είναι τυπικό» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Η… ομολογία

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο 55χρονος, μετά τη σύλληψή του, ομολόγησε σχεδόν αμέσως τις πράξεις του. Παραδέχτηκε ότι προέβη στην πράξη που του αποδίδεται από την 32χρονη, προσθέτοντας ωστόσο ότι, «δεν είναι ακριβώς βιασμός καθώς η καταγγέλλουσα τον προκάλεσε».

«Είχα σεξουαλικές ορμές. Παραδέχομαι ότι ήρθαμε σε συνουσία αλλά δεν είναι ακριβώς βιασμός. Ήθελε και αυτή. Με προκάλεσε» φέρεται να υποστήριξε.

Τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του ψυχιατρικού νοσοκομείου, κ. Όθωνα Χαραλαμπάκη, ο οποίος δήλωσε ότι αμέσως μόλις οι υπηρεσίες του ιδρύματος έλαβαν γνώση της καταγγελίας μέσω των αστυνομικών αρχών, αφενός έθεσαν σε αναστολή καθηκόντων τον εν λόγω υπάλληλο και σε πλήρη συμφωνία με το οικογενειακό περιβάλλον της ασθενούς έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ίδια.

«Ακολούθως, και αφού ενημερωθήκαμε εγγράφως από τις δικαστικές αρχές για την άσκηση ποινικής δίωξης, μετατρέψαμε την αναστολή καθηκόντων σε αυτοδίκαιη αργία όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις και προχωρήσαμε στις ενέργειες για διεξαγωγή ΕΔΕ με συντετμημένο χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.
http://www.zougla.gr/greece/article/omologise-viasmo-sto-dafni

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *