Νέα από Αρκαδία. Διάλογος σε καιρό κρίσης

Η  επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στην πόλη μας για τον προσυνεδριακό διάλογο που έχει ξεκινήσει στα όργανα του κινήματος, έθεσε ξεκάθαρα ερωτήματα και απορίες που ζητούν απαντήσεις για την ιδεολογική του  φυσιογνωμία και ταυτότητα  και την πορεία του στο μέλλον, που θα κρίνει την αντοχή του ή την διάλυσή του. Κυρίως έθεσε την επιτακτική ανάγκη για αυτοκριτική στα  όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, για να προσδιορίσει τη νέα του ταυτότητα, για να λογαριαστεί με το παρελθόν του. Να δει κριτικά την πορεία του, να αναζητήσει τις αιτίες της φθοράς – και της διαφθοράς – του και να δει αν μπορεί και πάλι να προσεγγίσει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που του έχει γυρίσει την πλάτη.

Στο νέο πολιτικό περιβάλλον του μνημονίου και της οικονομικής στενότητας  το κόμμα πρέπει να αποφασίσει  με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Αυτό δεν αφορά μόνο τα πρόσωπα αλλά και την ιδεολογική ταυτότητα που θα απαντά στις προκλήσεις των καιρών.

Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται πρωτίστως ηγετική ομάδα με κριτήριο τη συνοχή και την πολιτική επάρκεια. Θαυμάσια η  ιδέα να πάρουν τα ηνία οι 30άρηδες, αλλά που βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι για να προσληφθούν, χάθηκαν στον δρόμο. Τους έφαγε η πίκρα και  απογοήτευση  με όσα  συνέβησαν στο κόμμα κατά την πολύχρονη διακυβέρνηση του τόπου. Γι αυτό, όπως έδειξε και η συγκέντρωση της κ. Γεννηματά στο Πνευματικό Κέντρο, μόνο γκρίζα και κάτασπρα μαλλιά προσέρχονται πλέον στις κομματικές συνάξεις.  Οι  60άρηδες και πάνω συγκροτούν την ηλικιακή ταυτότητα του όποιου  ΠΑΣΟΚ απόμεινε. Συνεπώς, όταν το παλιό είναι ό,τι σου έχει απομείνει, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, πορεύεσαι με αυτό. Η ανανέωση θα προκύψει καθ οδόν και από το ιδεολογικό πλαίσιο που θα διαμορφωθεί. Και η ιδεολογία ενός κόμματος είναι η ψυχή του και όταν το ΠΑΣΟΚ την έχασε, χάθηκε μαζί της. Όμως,  η ιδεολογία βρίσκεται πάντα σε συνάρτηση με τις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί και τους ορίζοντες που έχει. Αυτή ορίζει την οργανωτική δομή, τους κανόνες λειτουργίας και τη διάχυση της παρουσίας του στην επικράτεια και την κοινωνία.

Αυτήν την ιδεολογία πρέπει να ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ και να ανασυντάξει. Ως τώρα έχει διαμορφώσει ελάχιστα ψήγματα μιας νέας πολιτικής ταυτότητας που θα του επιτρέψουν να επανέλθει με μια δυναμική στο προσκήνιο. Τα υπόλοιπα, προσεχώς.

Προς προσωρινή λύση;

Ξεπερνιέται προσωρινά ο τεράστιος σκόπελος των σκουπιδιών, μετά την  έγκριση των περιβαλλοντικών  όρων λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης   απορριμμάτων στον Άγιο Κωνσταντίνο,  από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα. Αυτό τόνισε χθες  ο δήμαρχος κ. Σμυρνιώτης, μετά το πρόστιμο των  20.000 ευρώ που επεβλήθη στο Δήμο Τρίπολης, για τον χώρο που είναι στην Αγία Τριάδα και ο οποίος έχει πλημυρίσει από σκουπίδια. Ευελπιστεί, όπως είπε, από Δευτέρα να  ξεκινήσει και πάλι η μεταφορά απορριμμάτων, ενώ δεν παράλειψε να τονίσει   ότι η δημοτική αρχή έχει αποδυθεί  σε έναν αγώνα δρόμου για την επίλυση του προβλήματος, παρόλη την εμπλοκή και τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν και που δεν ήταν δική τους ευθύνη.

Υπερχείλιση φράγματος

Ο Δήμος Γορτυνίας ενημερώνει τους κατοίκους και τους διερχόμενους από τις περιοχές κοντά στην κοίτη του Λάδωνα ότι,  λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και παρά το γεγονός ότι η υπερχείλιση του φράγματος μειώθηκε, η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει και έχει ήδη υπερχειλίσει στο Τουμπίτσι και στο Δωδεκάμετρο της Δημοτικής Ενότητας Τροπαίων. Ο Δήμος είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Αντιπεριφέρεια Αρκαδίας και την Πυροσβεστική και βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

Ποιος πληρώνει το μάρμαρο;

Μετά το σάλο που έχει δημιουργηθεί για το έργο  «Σκούρα – Πυρρί» που πληρώθηκε χωρίς να έχει ολοκληρωθεί οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ  Αρκαδίας και Μεσσηνίας με κοινή τους ανακοίνωση  αναφέρουν ότι: «…Στη   χώρα μας τα δημόσια έργα όχι μόνο τα πληρώνουμε δύο και τρεις φορές αλλά έχουν και ημερομηνία λήξης, έχουμε έργα  κακής ποιότητας, έχουμε έργα που «έπεσαν» χωρίς να προλάβουν να κλείσουν χρόνο, έχουμε έργα που αλλάζουν οι μελέτες σε μια νύχτα για να γίνουν με επιχωματώσεις ( Τσακώνα), έργα χωρίς αρχή και τέλος (Τάκα)  και τώρα παραλαμβάνουν έργα χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί! …Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, εάν ένας ανώτερος δημόσιος υπάλληλος έστω και από αμέλεια είχε παραλάβει δημόσιο έργο χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, θα είχε εκδιωχθεί με τις κλοτσιές, στην Ελλάδα έχουν και το θράσος να δίνουν συνέντευξη, να κατακεραυνώνουν  τους πάντες, να είναι ιδιοκτήτες καναλιών  να το παίζουν  δημοσιογράφοι και παράγοντες, δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα των ημετέρων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.».

Αποκριάτικα

Τις προετοιμασίες του ξεκίνησε ο  Δήμος Τρίπολης για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Γι αυτό και καλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στις δράσεις που διοργανώνονται να απευθυνθούν στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου με την πεποίθηση  ότι και αυτή τη φορά θα καταστεί εφικτό να οι  εκδηλώσεις, όπως έγινε και με αυτές  των Χριστουγέννων.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Προσυνέδριο του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προγραμματίζεται για την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με βασικά θέματα την Οικονομία και την Ανεργία. Στο  συνέδριο θα παραστεί και θα μιλήσει  στις 10.00 το πρωί ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, ενώ ειδικός εισηγητής θα είναι ο κ. Νότης Μαριάς Βουλευτής Ηρακλείου, Τομεάρχης Οικονομίας και κεντρικοί Εισηγητές  οι Παναγιώτης Μελάς, Βουλευτής Α’ Πειραιώς και  Βασίλης Καπερνάρος, Βουλευτής Β’ Αθηνών.
Πολιτικά

Τo Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 7.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία συζήτηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Λεωνιδίου με θέμα: Πολιτική συγκυρία  και η οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Ομιλητής θα είναι ο κ.Κώστας Ζαχαριάς, Βουλευτής Αρκαδίας

Λογοθεραπευτές

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών και τα ΚΕΔΔΥ Αρκαδίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα “Δυσκολίες στη λεκτική επικοινωνία και μάθηση.- Ειδική γλωσσική διαταραχή (SLI)” , που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τριπόλεως.

Χαμογελάτε

Δικηγόρος : Μπορείτε να περιγράψετε το άτομο;
Μάρτυρας : Ήταν μεσαίου αναστήματος και είχε γένεια.
Δικηγόρος. Ήταν άντρας ή γυναίκα;
Μάρτυρας: Αν δεν είχε έρθει κανα τσίρκο στην πόλη, μάλλον άντρας θα έλεγα.

2 thoughts to “Νέα από Αρκαδία. Διάλογος σε καιρό κρίσης”

  1. Δεν μας παρατατε ,λεω εγω με το ΠΑ.ΣΟ.Κ ,τη Ν.Δ και ολους αυτους τους ηλιθιους που 40 χρονια τωρα δεν καταφεραν να λυσουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ προβλημα και δημιουργησαν χιλιαδες αλλα !;!;!;!;!

    Να τα χαλια της πολης και καθε πολης που εναπωθεσε το μελλον της στους ανικανους κομματικους ” κεφτεδες ” της συγχρονης Ελλαδας :

    http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/skoupidia-dimarxeio-tripoli-660.jpg

  2. Καλα ,απιθανος ,εεε ;;;

    Λαμβανει τα μετρα του ο ανθρωπος .
    Ανασχηματισμος ερχεται ,να μεινει στην απ’ εξω !;!;!

    http://www.iefimerida.gr/news/92090/οταν-ο-λυκουρέτζος-«έλυωσε»-τον-πρωθυπουργό-από-τις-κολακείες

    Και περιμενετε εσεις να δειτε χαϊρι απο κατι τετοιους !!!

    Υπνος βαθυς και αξημερωτος εκει στην Αρκαδια ( και σ’ ολη την επικρατεια ) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *