Καταγγελία φοιτητών για τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου

Η συνάντηση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Απόστολου Λέτσιου, με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τη φοιτητική κοινότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής και η Επιτροπή Αγώνα Ιατρικής, η Χρυσή Αυγή απαίτησε από τον διοικητή να απολυθούν οι αλλοδαποί εργαζόμενοι από το νοσοκομείο.

Τα πράγματα εξωθήθηκαν στα όρια, όταν ο κύριος Λέτσιος αρνήθηκε να δεχθεί τους φοιτητές της Ιατρικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την Τρίτη 19/2 και την Πέμπτη 21/2 η Επιτροπή Αγώνα Ιατρικής και ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής, αντίστοιχα, προχώρησαν σε κινητοποίηση στον διοικητή του νοσοκομείου του Ρίου, Απόστολο Λέτσιο, με θέμα τη συνάντησή του με εκπρόσωπο της φασιστικής Χρυσής Αυγής, ώστε να διωχθούν αλλοδαπές εργαζόμενες από το νοσοκομείο.

Και στις δύο κινητοποιήσεις ο διοικητής του νοσοκομείου αρνήθηκε να δεχθεί συνάντηση με τους φοιτητές. Μέσω της γραμματέως του χρησιμοποίησε το φαιδρό επιχείρημα ότι ως φοιτητές πρέπει να διαμαρτυρηθούμε στον πρύτανη και όχι σε εκείνον. Φαίνεται πως ο διοικητής του νοσοκομείου δίνει το χέρι και συνδιαλέγεται μόνο με τους φασίστες της Χ.Α. και όχι με τους φοιτητές και τους συλλόγους τους.

Η απαράδεκτη στάση του διοικητή αποδεικνύει τις βαρύτατες ευθύνες που έχει από τη στιγμή που νομιμοποιεί τον βρόμικο ρόλο που έχει αναλάβει η Χ.Α. στα νοσοκομεία, να προβάλει ως δήθεν ενόχους για την ανεργία που ολοένα μεγαλώνει στον τομέα της υγείας τους μετανάστες.

Λένε ότι φταίνε οι μετανάστες για να βγάλουν λάδι την πολιτική της κυβέρνησης και το σύστημα που θρέφει την ανεργία και την εξαθλίωση. Οι ελλείψεις τόσο σε νοσηλευτικό όσο και σε ιατρικό προσωπικό οφείλονται σε αυτήν την πολιτική που υπεχρηματοδοτεί και υποβαθμίζει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, με στόχο να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο στους μεγαλοεπιχειρηματίες και το μεγάλο κεφάλαιο για να μπουν στον χώρο της υγείας.

Η ναζιστική Χ.Α. δεν έχει καμία θέση στα νοσοκομεία. Καλούμε κάθε φοιτητή και εργαζόμενο να καταγγείλει και να απομονώσει τη βρόμικη δράση της Χ.Α.. Να δυναμώσει την πάλη ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

http://www.zougla.gr/greece/article/katagelia-fititon-gia-ton-dikiti-tou-panepistimiakou-nosokomiou-riou

One thought to “Καταγγελία φοιτητών για τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου”

  1. Δεν εχει καμμια θεση η Χ.Α ;;;

    Οι μαναδες και οι πατεραδες σας ξερουν τι λετε και κανετε ;
    Γιατι αυτοι τους ψηφισαν και τους εφεραν στο κοινοβουλιο !!!

    Και αν εχουμε Δημοκρατια ,που πολυ αμφιβαλλω αν κρινω απο τις πραξεις μερικων ,τοτε εχουν και αυτοι φωνη .

    Αυτο καταφεραμε ,40 σχεδον χρονια μετα την ΤΑΧΑ μεταπολιτευση .
    Να ξαναγυρισουμε στα χρονια του διχασμου !!!

    Οποιος δεν μαθαινει απο τα λαθη του ,τρωει πολλες καρπαζιες απο την Ιστορια !!!

    Καλα γραφει ενας Αμερικανος δημοσιογραφος για την Αθηνα και την χωρα ,κατ’ επεκταση :

    ” … μια περιβαλλοντικη δυσωδια ενος λαου που δεν σεβεται τιποτα και μισει τον συνανθρωπο του …” .

    Κουτοφραγκος ,εεε ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *