Νοσοκομείο Βόλου. Συνεχίζονται τα προβλήματα με τον “απολυθέντα” Διοικητή κ. Ζαχαρόπουλο

Προς την ΟΕΝΓΕ

Υπ’ όψιν

κ. Βαρνάβα

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Εδώ και ένα μήνα σχεδόν, περιμένουμε το ΦΕΚ για την απόλυση του διοικητή, κυρίου Ζαχαρόπουλου, το οποίο εκδόθηκε αλλά ήταν ελλιπές, με αποτέλεσμα να είναι άκυρο. Τέτοιου είδους  θέματα παραμένουν θολά στην αντίληψη κάθε νοήμονος ανθρώπου και προκαλούν τον δοκιμαζόμενο, από την οικονομική κρίση, συμπολίτη μας. Το νοσοκομείο είναι δυστυχώς χωρίς διοίκηση, ενώ ο πρώην διοικητής παραμένει επιδεινώνοντας την δυσλειτουργία του, επικαλούμενος την αντισυνταγματικότητα της απόφασης, ενώ  λίγες ώρες πριν  φύγει από τη θέση του, ο πρώην  υπουργός, του ανανέωσε την σύμβαση.

Δυστυχώς ο διοικητής είναι αυτός που προκάλεσε  την επιπλέον  υποβάθμιση του νοσοκομείου, όχι τυχαία από ότι φαίνεται. Οι άνθρωποι που τον στηρίζουν, διαφημίζουν ταυτόχρονα τα πολυιατρεία που ανοίγουν, ομιλούν για ιδιωτική υγεία και συμπορεύονται με τον διοικητή, φαινόμενο πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα.

Τα προβλήματα είναι ζωτικής σημασίας για την  λειτουργία του νοσοκομείου.

–          Διοικητικά συμβούλια δεν μπορούν να γίνουν

–          Οι γιατροί έχουν μειωθεί κατά πολύ. Έξι κλινικές κινδυνεύουν άμεσα να εξαφανιστούν παραμένοντας με μόνο ένα γιατρό

–          Γιατροί ειδικοί είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες που έχουν δουλέψει εδώ και έξι μήνες, όντας τιμωρημένοι από τον διοικητή επειδή δεν κάνουν από 15 ή 20 εφημερίες τον μήνα που τους ‘διέταξε’ να κάνουν ο διοικητής. Τους εν λόγω ιατρούς τους αποκαλεί ο διοικητής αντάρτες.

–          Λόγω της έλλειψης ιατρών στα ΤΕΠ αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού (τραυματιοφορείς, νοσηλευτές) το νοσοκομείο του Βόλου τείνει να γίνει κέντρο υγείας ή καλύτερα κέντρο διακομιδής προς άλλα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ.

Τα προβλήματα είναι πολλαπλά και ζωτικής σημασίας.

Απαιτούμε άμεση απομάκρυνση του διοικητή από το νοσοκομείο, με προώθηση της αποστολής του ΦΕΚ προς την διοίκηση του ΑΓΝΝ Βόλου.

Απαιτούμε άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την πλήρωση των κενών θέσεων ζωτικής σημασίας.

Απαιτούμε άμεση διενέργεια διοικητικού συμβουλίου του ΑΓΝΝ Βόλου, για την προώθηση των διαφόρων θεμάτων όπως για παράδειγμα είναι η προμήθεια υλικών.

Ζητούμε την παρέμβασή σας και την στήριξή σας με κάθε τρόπο, ώστε το νοσοκομείο του Βόλου να ξαναγίνει το νοσοκομείο που αξίζει στον λαό της Μαγνησίας, και όχι ένα νοσοκομείο υποβαθμισμένο, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ιδιωτικής υγείας και των πολυιατρείων.

Σας ευχαριστούμε.

Το Δ.Σ. της  Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *