Καταγγελίες για απειλές και στο βάθος εκατομμύρια

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Χίο έρχεται η κατασκευή της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, μετά την αντικατάσταση του διοικητή στις πρόσφατες αλλαγές από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο απερχόμενος διοικητής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου, Ελευθέριος Παπαϊωάννου, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι δεχόταν «συνεχώς πολιτικές παρεμβάσεις, ακόμη και απειλές» όσον αφορά την κατασκευή της νέας πτέρυγας. Μάλιστα, όπως λέει, «με απείλησαν ότι ή θα τελειώσει η νέα πτέρυγα ή σύντομα θα τελειώσουν εμένα».

Παράλληλα ανέφερε ότι η νέα πτέρυγα, για την οποία η ανάθεση της μελέτης δημοπράτησης έγινε το 2002, έπρεπε να είχε παραδοθεί το 2010 και πήρε νέα παράταση για το τέλος του 2011, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ εκτινάχθηκε στα 22,5 εκατομμύρια.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή αντέδρασε και τόνισε: «Είναι κατανοητή η πικρία ενός ανθρώπου ο οποίος παύθηκε από τα καθήκοντά του. Ολοι γνωρίζουν ποιος ξεκίνησε αυτό το έργο», είπε, εννοώντας την ίδια, όταν ήταν υφυπουργός Υγείας επί κυβέρνησης Σημίτη. Και πρόσθεσε:

«Συμβιβασμοί, διαπραγματεύσεις και εκπτώσεις, σε ό,τι σχετίζεται με την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, είναι έννοιες άγνωστες και ασύμβατες με τη λειτουργία της βουλευτή Χίου, και αυτό ισχύει προς κάθε κατεύθυνση.

Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου ας αναζητήσει τους λόγους της απομάκρυνσής του στο χώρο τον οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει».

Οι δηλώσεις όμως του κ. Παπαϊωάννου έφεραν την άμεση αντίδραση και του βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Κωστή Μουσουρούλη, που με επιστολή του στους υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντρέα Λοβέρδο, και Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Γιάννη Ραγκούση, ζητεί να διερευνηθούν τα ζητήματα που θέτει ο τέως διοικητής, ειδικά από την ώρα που συσχετίζονται με τα έργα υποδομής του νοσοκομείου. Υπαινίσσεται δε ότι «ενδεχομένως να αποτελέσουν αντικείμενο αυτεπάγγελτης εξέτασης από τις εισαγγελικές αρχές, εφόσον αρμόζει».

«Ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει να κουκουλωθεί η υπόθεση “νέα πτέρυγα νοσοκομείου” ως μια απλή διένεξη προσώπων», τονίζει εξάλλου σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ.
Θ. ΠΥΛΙΩΤΗΣ

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=305883

One thought to “Καταγγελίες για απειλές και στο βάθος εκατομμύρια”

  1. Κάτι παραπάνω διατυπώνεται λάθος, ο Διοικητής τους ειπε: η θα τελειώσει η νέα πτέρυγα ή θα τελειώσεται εμένα, και έγινε το δεύτερο.!!! πρεπει να ψαχθούν ολα τα τα στοιχεια και τότε θα βγει στην επιφάνεια το μεγάλο σκάνδαλο!! Α ΡΑΓΕ ΑΥΤΆ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ; ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΙ……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *