Εισιτήριο υγείας για 200.000 ανασφάλιστους πολίτες

Στην επικείμενη εφαρμογή του εισιτηρίου υγείας για εκείνους οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά από συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το εισιτήριο υγείας, μία κάρτα με την οποία ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύναμοι πολίτες θα μπορούν να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο ΕΣΥ για δύο χρόνια, αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται μέσα στο Φεβρουάριο.

Αναμένεται να εκδοθούν περίπου 200.000 εισιτήρια για την περίοδο 2013-2014.

”Προκειμένου να βρεθούμε κοντά στους ανασφάλιστους πολίτες μας, ήδη θέτουμε σε εφαρμογή το εισιτήριο υγείας για εκείνους οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι τώρα. Στα επόμενα δύο χρόνια διακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας θα επωφεληθούν από αυτή την επιλογή” δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Λυκουρέντζο ο πρωθυπουργός επέμεινε επίσης στην ενίσχυση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν στο πλαίσιο της τέταρτης προγραμματικής περιόδου, τόσο για την ψυχική υγεία όσο και για την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο κ. Σαμαράς φέρεται ακόμα να έθεσε ως προτεραιότητα τη στελέχωση με προσωπικό των μονάδων υγείας των νησιών του Αιγαίου και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *