Καταδίκη παιδοχειρουργού για «φακελάκι»

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης σε παιδοχειρουργό για «φακελάκι» 400 ευρώ που πήρε από μητέρα ενόψει χειρουργικής επέμβασης στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί το ανήλικο παιδί της. Ο συνταξιούχος, σήμερα, γιατρός κρίθηκε ένοχος για παθητική δωροδοκία, ενώ παρέστη στο δικαστήριο δια πληρεξούσιου δικηγόρου.

Το περιστατικό έγινε το Φεβρουάριο του 2007 στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Το ανήλικο αγόρι είχε μεταβεί με τη μητέρα του από τη Λάρισα στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε επέμβαση άρσης φίμωσης πέους.

Μία μέρα πριν την επέμβαση, η μητέρα ρώτησε τον γιατρό -διευθυντή τότε της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Παπαγεωργίου – τι μπορεί να του προσφέρει κι ο κατηγορούμενος απάντησε «λίαν επιεικώς» 400 ευρώ. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από εσωτερική έρευνα του νοσοκομείου.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικάσει τον γιατρό σε φυλάκιση δέκα μηνών με αναστολή. Τότε ο κατηγορούμενος είχε κάνει λόγο για «στημένη υπόθεση», υποστηρίζοντας ότι «παγιδεύτηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου» για λόγους «αντεκδίκησης».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *