Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Κανείς απλήρωτος δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ως θεσμικό όργανο στα πλαίσια της σωστής λειτουργίας των Νοσοκομείων και της προστασίας της άσκησης της Ιατρικής κατ΄  επανάληψη έχει επισημάνει τον κίνδυνο ότι,  κανείς απλήρωτος δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες.

Η λειτουργία των Νοσοκομείων είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τις συνθήκες εργασίας όλου του προσωπικού.
Οι εφημερίες αποτελούν σημαντικό μέρος της λειτουργίας του Νοσοκομείου, αλλά και της Δημόσιας Υγείας.  Η υφιστάμενη κατάσταση στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της Β’  ΥΠΕ έχει ως εξής :
–    Οι εφημερίες έχουν να πληρωθούν από τον Νοέμβριο του 2012
–    Οι υπεράριθμες  έχουν να πληρωθούν από τον Ιούλιο του 2012
–    Οι εφημερίες που έγιναν μετά τις οριζόντιες περικοπές έχουν να πληρωθούν από τον Μάρτιο του 2012
Οι ειδικευόμενοι ιατροί που εργάζονται 18 και πλέον ώρες με αμοιβή 2-3 ευρώ την ώρα και με μισθό λιγότερο από 900 ευρώ,  δεν μπορούν άλλο να συνεχίσουν να υπηρετούν το σύστημα.  Το ίδιο βέβαια και οι ειδικευμένοι ιατροί  (με λίγο καλύτερες αποδοχές,  όμως και στις δύο περιπτώσεις με εξευτελιστικές για το έργο και το ρόλο τους αμοιβές).

Ζητάμε την άμεση εξόφληση των οφειλών από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και κυρίως από την Β’  ΥΠΕ,  διότι σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία  -με την απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού τους-  θα είναι δύσκολη.
Ζητάμε οι πληρωμές των εφημεριών να γίνουν λαμβάνοντας υπόψιν τις πραγματικές ανάγκες και όχι περικοπές σε «σχεδιασμό επί χάρτου».  Δεν μπορούν να καταρτίζονται προγράμματα εφημεριών που δεν είναι ασφαλή  (πχ. Τζάνειο Νοσοκομείο – από το 2012 μέχρι σήμερα οι περικοπές είναι της τάξεως του 38%,  Νοσοκομείο Νίκαιας 35 %,  Νοσοκομείο Μεταξά 31% κλπ.   Τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας για κάθε ενδιαφερόμενο).

Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του,  διότι απλήρωτη εργασία δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει να παρέχεται  !

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ  ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                       ΠΑΥΛΟΣ  ΣΑΡΩΦ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *