Ακραίες και επικίνδυνες παραλήψεις της διοίκησης στο Ψυχιατρείο Τρίπολης η κατάσταση ήταν και παραμένει εγκληματικά απαράδεκτη

 

Της Γιούλης Παπαδοπούλου.

Το τελευταίο τραγικό γεγονός του απανθρακωθέντος αρρώστου στο Ψυχιατρείο Τρίπολης, προκάλεσε σειρά αντιδράσεων και σχολιασμών, άλλοτε άλλου ύφους και έντασης.

Η εγκληματική αδιαφορία της Διοίκησης (Κ.Σιουρούνη) και του Υπουργείου (κ.Λυκουρέντζος), γίνεται σαφέστατη από την αντιπαράθεση στοιχείων, από άλλα Νοσοκομεία Ψυχιατρικά καθώς και Κλινικές Ψυχιατρικές Δημοσίων Νοσοκομείων.

Επειδή γράψαμε πολλά και επικεντρωθήκαμε  στην ανεπάρκεια της διοικήτριας κ. Σιουρούνη, να εξασφαλίσει την υποτυπωδώς –τουλάχιστον-  εύρυθμη λειτουργία του Ψυχιατρείου Τρίπολης και κυρίως επειδή μπορεί να εκληφθεί ως υπερβάλλουσα η προσωποποιημένη αναφορά, θεωρήθηκε αναγκαία η αριθμητική σύγκριση ιατρικού προσωπικού και νοσηλευομένων, με άλλα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της Ελλάδας….

Ομολογώ πως είναι ανατριχιαστικές οι επί τα χείρω αποκλίσεις του Ψυχιατρείου και μάλλον αποδεικνύουν πως το προχθεσινό τραγικό συμβάν της απανθράκωσης του καθηλωμένου ασθενή, ήταν αναμενόμενο… ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Εκτενής και εμπεριστατωμένη έρευνα πείθει για όλα τα ανωτέρω….

Στο Ψυχιατρείο  Τρίπολης το 2011, υπηρετούσαν 7 ψυχίατροι εντός του Νοσοκομείου και 2 στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας (σύνολο 9)

Το τελευταίο εξάμηνο και επί διοίκησης της κοινής διοικήτριας κ. Σιουρούνη και υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου, στο Ψυχιατρείο απέμειναν 3 ενδονοσοκομειακοί ψυχίατροι και 1 στο ΚΨΥ (σύνολο 4 ). Αυτό συνέβη μετά από 1 θάνατο, παραιτήσεις, συνταξιοδοτήσεις και χρόνιες άδειες….

Στο ΨΝΤ λειτουργούν 2 τμήματα εισαγωγών ασθενών (τα άλλα 2 είναι κλειστά) με 106 κλίνες !!! Αυτά καλύπτονται από τους 3 ψυχιάτρους ΜΟΝΟΝ !!!

Στις 8 εξωνοσοκομειακές δομές του ΨΝΤ (ξενώνες κτλ) νοσηλεύονται 110 χρόνιοι ασθενείς, τους οποίους καλύπτει η ψυχίατρος του Κ.Ψ.Υ. μαζί με τους ενδονοσοκομειακούς !!!

Για να γίνει εύκολα μια σύγκριση με άλλα νοσοκομεία Ψυχιατρικά και Κλινικές δημοσίων Νοσοκομείων, αλλά και να αποκαλυφθεί το μέγεθος της εγκληματικής αδιαφορίας των αρμοδίων… παραθέτουμε μερικά στοιχεία από άλλα Ψυχιατρεία της χώρας (απλό δείγμα μετά από επικοινωνία μας με τους αρμοδίους ):

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο ΆΡΤΑΣ               5 ιατροί            10 κλίνες

ΑΤΤΙΚΟ                                                          10 ιατροί          12 κλίνες

ΠΑΤΡΑ                                                            6 ιατροί           20 κλίνες

ΠΥΡΓΟΣ                                                         4 ιατροί             8 κλίνες

ΚΑΛΑΜΑΤΑ                                                  2 ιατροί             6 κλίνες

Ψυχιατρικές Κλινικές ΨΝΑ                4-5 ιατροί ανά τμήμα    22 κλίνες ανά τμήμα

Ψ Ν Τρίπολης σήμερα                                3 ιατροί            106 κλίνες

Η σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα, αποδεικνύει, πως το ΨΝΤρίπολης έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του Θεού και του καιρού κι ας κόπτεται για το αντίθετο κάθε παπαγαλάκι της διοίκησης ή του υπουργείου, που είναι και εκτεθειμένοι  και υπόλογοι.

Ο τομέας Ψυχική Υγεία, στο Νομό μας, έχει χαρακτήρα τριτοκοσμικής πραγματικότητας… ίσως γιατί έχουμε την ΄΄ευτυχία΄΄  να έχουμε Αρκάδα υπουργό της Υγείας και ΄΄ αξιότατη΄΄  διοικήτρια… κοινή (με το Παναρκαδικό)!

Η αν-αξιότητα δε επικυρώνεται και από κάποια περίεργα γεγονότα, που αφορούν στους ιατρούς, μετά την επισφαλή μείωση του αριθμού τους και είναι τα ακόλουθα…

1ον ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ  ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας !!!

2ον ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ άδεια άνευ αποδοχών, στον ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ !!!

Τις ενέργειες αυτές, έχει εγκρίνει και υπογράψει η κοινή διοικήτρια, φυσικά ΚΑΙ με την συναίνεση του κ. Υπουργού Υγείας κι όλα αυτά ενώ ήδη το ΨΝΤ έχει τόσο μεγάλο αριθμό κλινών (106) , τόσο μεγάλο αριθμό χρονίων ασθενών στις  εξωνοσοκομειακές δομές (110) και λόγω της χωροταξικής του υπόστασης… ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ !!!

Αδιαμφισβήτητες δε πληροφορίες μας, αναφέρουν, πως έχουν ήδη κατατεθεί προτάσεις προς το Υπουργείο αλλά και κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία ΚΑΙ την διοίκηση,  από τα μέσα του 2012, για την ανάπτυξη τόσο του Ψυχιατρικού Τμήματος του Παναρκαδικού, όσο και του ΨΝΤ και για τον εκσυγχρονισμό του, με τις οποίες ζητούσαν να εξασφαλισθεί η αναλογία 1:5 ιατρών – ασθενών, για την ασφάλεια των ασθενών και την εξασφάλιση της επαρκούς νοσηλείας τους….

Ζητούσαν δηλαδή 5 ιατρούς για 25 κλίνες !!! Καθώς και άλλες ειδικότητες απόλυτα αναγκαίες για την στοιχειώδη περίθαλψη.

Η κώφωση όμως των ΄΄αξιολογότατων΄΄  διοικητών, υπουργών και άλλων παραγόντων, άφησε το ΨΝΤ στην τύχη της κακιάς του μοίρας, που οδήγησε στην απανθράκωση του ασθενούς …που –όλως τυχαίως και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Harvard (!!!!!) – ήταν και χειροπόδαρα δεμένος (ακινητοποιημένος για την πιο sic απόδοση του όρου….)

Ακόμα δεν έχουν νοιώσει την ανάγκη να πάνε σπίτι τους κάποιοι … Τόσο μεγάλη είναι η λαγνεία της εξουσίας…

Ακόμα μένουν και διατάζουν ΕΔΕ…

Φρονώ πως τα αποδεικτικά στοιχεία της έρευνας, πρέπει να κατατεθούν στον εισαγγελέα, ως συμπλήρωμα κάποιου περιφερόμενου φακέλου για την κοινή διοικήτρια του Παναρκαδικού και ΨΝΤ που άνοιξα πέρισυ…. κι ακόμα ερευνάται!!!

Περιμένουμε εν τω μεταξύ, μια υποτυπώδη ευθιξία του κυρίου υπουργού της Υγείας, γιατί –αν μη τι άλλο- όλο αυτό το παράλογο της εγκληματικής εγκατάλειψης των ψυχικά νοσούντων, συμβαίνει στην ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ.

Η ΕΔΕ μπορεί να γίνει και μετά από αυτόν και με άλλον υπουργό. Το κατάντημα όμως του ΨΝΤ το έχει προσυπογράψει ο ίδιος και η ικανότατη και φίλη του κυρία διοικήτρια ….

Την οποία κάποιοι βιαστικοί υμνολόγοι, έτρεξαν να ΄΄ηρωοποιήσουν΄΄ μετά τα τηλεοπτικά σόου που έκανε εν μέσω πανικού, πριν λίγες μέρες.

Το θέμα δεν έληξε ακόμα.

Το ΨΝΤ αν κάποιοι το θέλουν επίκαιρο κολαστήριο, δεν θα επιτρέψουμε να το κάνουν. Η έρευνα συνεχίζεται και ΟΛΑ τα στοιχεία που θα έχουμε τεκμηριωμένα, θα δουν το φως της δημοσιότητας και θα πάρουν θέση στο γραφείο του εισαγγελέα.

 

2 thoughts to “Ακραίες και επικίνδυνες παραλήψεις της διοίκησης στο Ψυχιατρείο Τρίπολης η κατάσταση ήταν και παραμένει εγκληματικά απαράδεκτη”

  1. Κε Υπουργε

    Γι’αυτο εγραψα προχθες , οτι στην Ελλαδα πολυ πιο ευκολα γινεσαι Υπουργος παρα Κυριος !!!

    Γιατι αν ησουν Κυριος ( και ολοι σας εκει στο υπουργικο συμβουλιο ) θα ειχατε την αξιοπρεπεια να αναγνωρισετε την ανικανοτητα σας και να μας αδειασετε τη γωνια !

    Συμπτωση επαναλαμβανομενη ,οπου συμπτωση ολα τα προβληματα της χωρας που παραμενουν αλυτα ,παυει να υφισταται .

    Δεν ειναι ντροπη να λες ” δεν γνωριζω ” .
    Ντροπη και επικινδυνο συναμμα ειναι να κανεις οτι γνωριζεις και να μην ξερεις που παν’ τα τεσσερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Έτσι για να γινόμαστε ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΙ επαναλαμβάνω κι εγώ ευθαρσώς:
    Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα…
    ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    Τι άλλο πια πρέπει να συμβεί για να πάρετε την επιβεβλημένη απόφαση;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *