Σχόλια αναγνωστών σε δημοσιευμένα άρθρα 20-2-13

Τυροβολάς Μάριος Διευθυντής Ψυχίατρος Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Σχετικά με το άρθρο του προέδρου του ΙΣΑ- κ. Γ. Παπασταματάκη

  1. Ο/Η Γιούλη Παπαδοπούλου λέει:

    Δηλαδή ο κύριος Τυροβολάς μας λέει, ότι οι συνθήκες διαβίωσης και νοσηλείας των ασθενών του Ψυχιατρείου, ακολουθούν τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και άπτονται των οδηγιών εύρυθμης και υποδειγματικής νοσηλείας σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου του κ. Λυκουρέντζου…..
    Εκτός του ότι, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει αναφερθεί σε βασανιστήρια από προσωπικό προς ασθενείς, αλλά μάλλον σε ανεπάρκεια και ελλείψεις προσωπικού….φαίνεται πως, προ των ευθυνών που πιθανά ν΄ αποδοθούν στους έχοντες θεσμικό ρόλο, ο ιατρός χάνει την ψυχραιμία του…
    “Αλλωστε, είναι προφανές πως 3-4 ιατροί σε 300 ασθενείς, όχι μόνον αρκετοί δεν είναι, αλλά ανεπαρκέστατοι…
    Ακόμα είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως έστω και αν είχαν ως μοναδική λύση ανάγκης την πρόσδεση του ασθενούς και με δεδομένη την προηγούμενη ένταση μεταξύ των συγκατοίκων του, θα μπορούσαν να προβλέψουν την αποτελεσματική επίβλεψή του, ώστε να μην είναι προσπελάσιμος ο χώρος του από τον οποιονδήποτε…Ακόμα και να τον κλειδώσουν αφού έτσι κι αλλιώς τον είχαν χειροπόδαρα δεμένο, θα μπορούσαν, αρκεί να εξασφαλιζόταν η απομάκρυνσή του από το εριστικό του περιβάλλον (με την κατάλληλη επίβλεψη εννοείται)….
    Επειδή τόσο η έλλειψη ιατρών, όσο και προσωπικού, είναι οι βασικές αιτίες της ανύπαρκτης επίβλεψης και της πλημμελούς επιτήρησης των ασθενών, και αυτό εκτός από ΑΛΗΘΕΙΑ είναι και μια χρόνια πληγή του ΨΝΤ , γνωστή τοις πάσι….καλά θα κάνουν όσοι έχουν βρεθεί στη δίνη της προανάκρισης, να κρατούν χαμηλούς τόνους και προ παντός, να μην εξάπτονται επιτιθέμενοι δώθε κακείσαι, διότι μόνο πανικό διαλαλούν…
    Η προανάκριση κάνει τη δουλειά της και μακάρι και κάποιοι άλλοι να είχαν κάνει τη δική τους….
    Δυστυχώς, όσους λιβανωτούς στο ΨΝΤ κι αν απευθύνουν δημόσια εργαζόμενοι ή ιατροί, η τριτοκοσμική του κατάσταση είναι δεδομένη και η υποβάθμιση που συντελείται τα τελευταία χρόνια είναι έκδηλη και υπαίτια των αναφυομένων προβλημάτων…..

  2. Ο/Η isarkadias λέει:

    Αγαπητέ Μάριε, Γνωρίζω το έργο το οποίο επιτελείτε στο ΨΝΤ και κυρίως γνωρίζω κάτω από ποιές συνθήκες το επιτελείτε. Θεωρώ ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές είστε ήρωες. Υπηρετείτε σε ένα νοσοκομείο που όλο κλείνει και όλο ανοικτό είναι. Η αποσυλοποίηση όπως και η δημιουργία ψυχιατρικής κλινικής στο Παναρκαδικό νοσοκομείο. Είναι πια ένα όνειρο θερινής νυκτός. Ένα έγκλημα έχετε κάνει ότι δεν έχετε δέσει χειροπόδαρα τους εκπροσώπους της τρόικας που νομίζουν ότι μπορούν οι γιατροί νοσηλευτικό προσωπικό και τα νοσοκομεία να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας με τα ψίχουλα που αφήνουν για την υγεία.
    Ερωτήματα, που ζητούν επιτακτικά απαντήσεις.
    1)Πόσοι ενεργείς γιατροί υπηρετείτε στο ΨΝΤ;
    2) Πόσους ασθενείς καλύπτετε;
    3)πόσοι νοσηλευτές υπάρχουν;
    4)Πού είναι ο Δ/ντης σας δύο χρόνια τώρα;
    5 Γνωρίζει το ΕΚΕΠΥΥ και οι διοίκηση τις ελλείψεις από πότε και τι έχουν κάνει;
    6) Κάνετε εξετάσεις υπό πολικό ψύχος οι γιατροί το προσωπικό οι ασθενείς κρυώνουν πόσες ώρες ανάβουν οι λέβητες; Ποιά είναι οι ποιότητα του φαγητού;
    οι συνάδελφοι εφημερίας τι και από που τρώνε;
    Αν ήταν επαρκές το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα συνέβαινε αυτό το τραγικό γεγονός;
    Είχατε εγγράφως και εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα κινδύνου ότι η αναλογία προσωπικού ασθενών θα οδηγούσε αργά η γρήγορα σε αυτά τα γεγονότα. Τι σας απάντησαν;
    Πιστεύω ακράδαντα ότι στη καθήλωση οδηγηθήκατε γιατί δεν είχατε άλλη λύση και κυρίως δεν υπήρχε προσωπικό για να μπορέσει να παρακολουθήσει 200 και πλέον ασθενείς;
    Η κλήση σας στον ΙΣΑ για διευκρινήσεις σκοπό έχει να αναδείξει αυτό το πρόβλημα. Οι γιατροί και το προσωπικό δεν είναι είλωτες Αν κάποιος φταίει. είναι αυτό το ανάλγητο τροϊκανούμενο κράτος. με τις συνεχείς κολοτούμπες που κάνει. Οι γιατροί και το προσωπικό εδώ και πολύ καιρό υφίστανται το σύνδρομο burn out σε όλο του το μεγαλείο.
    Παπασταματάκης Γεώργιος Πρόεδρος ΙΣΑρκαδίας

  3. Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει:

    Αγαπητοι συναδελφοι του συλλογου και προεδρε ,

    Ξερεις τι μου θυμιζουν οι ερωτησεις αυτες ;

    Τις εκκλησεις που ειχαν κανει οι κατοικοι του Αργιλου στο Μαυρογιαλουρο για να τους φτιαξει το γεφυρι που θα τους ενωνε με το διπλανο χωριο !!!
    Και τις υποσχεσεις που λαμβαναν …Και αυτοι ειχαν στειλει πεντε εκκλησεις και εκατο τηλεφραφηματα !!!

    Μονιμως ακουω οτι φταιει η μεταπολιτευση για το χαλι της χωρας και ολα αυτα τα χαζα !

    Το εργο » υπαρχει και φιλοτιμο ¨ γυριστηκε την δεκαετια του 50 ,αν δεν απατωμαι .
    Περιγραφει τα ιδια χαλια στην ασκηση της πολιτικης με σημερα .Οι καρεκλοκενταυροι ,ΑΣΧΕΤΟΙ με το αντικειμενο ,υπουργοι που νομιζουν οτι κανουν κατι περιφερομενοι αδικως απο “δω κι” απο “κει !

    Δυστυχως η χωρα βριθει απο μορφωμενους ασχετους που οτι δηλωσουν αυτο και ειναι !

    Παρτε παραδειγμα τα σκουπιδια στην πολη .ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ επι 20 χρονια να μ@$@^%&ζονται ολοι οι δημαρχοι και οι συμβουλοι και να μην βρισκουν μια λυση !;!;!;!;!
    Ετσι ακριβως συμβαινει παντου ! Στην Υγεια ,στην Παιδεια ,στη Δικαιοσυνη ,στον Τουρισμο ,ΠΑΝΤΟΥ .
    Ασχετοι και ανιδεοι κρατουν τα ηνια της χωρας ,επειδη δηλωσαν οτι ξερουν και ΘΑ προσπαθησουν ,ΘΑ καταφερουν ,ΘΑ βοηθησουν ,ΘΑ ,ΘΑ ,ΘΑ …

    Ξεχασαν να σας πουν το μυστικο ,ομως .
    Οτι ολες οι προσπαθειες και οι βοηθειες θα αφορουν αυτους και μονο αυτους !!!

    Και οπως λεει και στο εργο : » και φαγανε ,φαγανε ,φαγανε … » .

    Και αφου εχουν ΕΣΑΣ ,τα κοροϊδα που τους ψηφιζουν συνεχεια ,ακομα τρωνε και τρωνε και τρωνε !!!

    Και οπως δειχνουν τα πραγματα ΘΑ εξακολουθησουν να τρωνε ,Θα τρωνε ,ΘΑ τρωνε …

  4. Κοινωνία η κλαίουσα
    Ο/Η Γιούλη Παπαδοπούλου λέει:    
    20 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:44 πμ  (Επεξεργασία)Η υποκρισία ολόκληρου του κοινωνικού ιστού, γύρω από ό,τι αποκαλείται στη γλώσσα της Ιατρικής ΨΥΧΙΚΗ ΝΟΣΟΣ, είναι τόσο μεγάλη που δεν συνδέει τον ασθενή με το περιβάλλον του και την εξέλιξη της κατάστασής του, με συμπεριφορές και πράξεις της οικογένειας.
    Όλα αποδίδονται στον Θεό και στα …γονίδια κι όταν προκύψει »μη ανεκτή» συμπεριφορά του ασθενούς από το οικείο του περιβάλλον, τον ξαποστέλνουν με συνοπτικές διαδικασίες στο ψυχιατρείο….όπου συνήθως και τον ξεχνάνε !!
    Το ΨΥΧΑΡΓΩΣ δεν απέτυχε μόνο λόγω της ανικανότητας του διαλυμένου κράτους, να στήσει σωστούς και υποδειγματικούς ξενώνες νοσηλείας και στήριξης, αλλά και διότι η συμπαράσταση και συμμετοχή της οικογένειας του πάσχοντος στην ολοκληρωμένη φροντίδα και μάχη της αποθεραπείας του είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
    Στην Ελλάδα του δήθεν και της αλληλοεπίδειξης, περισσεύει η αυταπάτη, η φιλαυτία και η αδιαφορία και κρύβεται επιμελώς από τους άλλους το κάθε πρόβλημα, λες κι αν δεν το βλέπουν παύει να υπάρχει.
    Με τέτοιες δομές στις πεποιθήσεις περί ψυχικής νόσου, αλλά κυρίως με τέτοιες επίπλαστες και υποκριτικές συμπεριφορές σαν άτομα, δεν πάμε πουθενά….αλλά το δράμα που καταφέρνουμε να διευρύνουμε, είναι η δημιουργία και άλλων ακόμα ψυχικά νοσούντων.
  5. Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)
    Ο/Η ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ λέει:  
    20 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:23 μμΚατέθεσα αίτηση για προσδιορισμό ποσοστού αναπηρίας στις 09/03/2012 μετά από πρόσκληση του ΙΚΑ στο ΚΕΠΑ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ. Στις 31/05/2012 μου ζήτησαν εγγράφως να προσκομίσω συμπληρωματικά δικαιολογητικά, τα οποία στην συνέχεια μου ζήτησαν να έχω μαζί μου, όταν θα κληθώ να περάσω από επιτροπή. Είμαι παραπληγικός εκ γενετής, με ποσοστό αναπηρίας 80% καί λαμβάνω παραπληγικό επίδομα από το 1991 όταν για πρώτη φορά κατέθεσα αίτηση συνταξιοδότησης, μέχρι τον Απρίλιο 2012 που έληγε η πενταετία της τελευταίας γνωμάτευσης. Αδυνατώ να αντιληφθώ, γιατί δεν έχω ειδοποιηθεί ακόμη για να περάσω από επιτροπή, όταν με διαβεβαίωναν, πριν ένα σχεδόν χρόνο, ότι είναι θέμα δύο, το πολύ τριών μηνών. Το ΚΕΠΑ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ μετά από συνεχείς οχλήσεις, μου δήλωσε ότι έχω μπεί στο σύστημα από τις 02/08/2012 αλλά μέχρι στιγμής, παραμένω στην αναμονή. Γνωρίζει κανείς, μήπως πρέπει να κάνω κάτι περαιτέρω, γιατί ένα χρόνο απλήρωτος, έχω εξαθλιωθεί οικονομικά; Ευχαριστώ.
  6. Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει:    
    20 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:55 μμΚε Καλουδη μου ,Δεν καταλαβες οτι οι Ιατρικοι Συλλογοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ να δινουν πληροφοριες σχετικα με τα δικαιολογητικα που σας ζητουν Κρατικες υπηρεσιες !;!;!:!Και τι δουλεια εχει ο Ι.Σ.Αρκαδιας ;;;
    Αφου μενεις στη Ν.Φιλαδελφεια ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Νέα από Αρκαδία. Ζητούμενο η αξιοκρατία
Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει:
20 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:57 μμ  (Επεξεργασία)

Αϊντεεεεε !!!!!

Αλλου νυχτωμενοι εισαστε !!!

Ειναι δυνατον να ζητατε απο τους μαιτρ της ρεμουλας ,της αναξιοκρατιας και του ρουσφετιου να διορισουν εναν ικανο ανθρωπο σε καποια θεση ;;;;;;
Ειστε καλα ;;;;
Αν υποθεσουμε οτι θα φτασει ποτε ενας ανθρωπος με ικανοτητες σε καποιο ποστο στην Ελλαδα ,ξερετε τι θα συμβει !;!
Θα ανακαλυψει ολες τις απατεωνιες που εχουν γινει μεχρι σημερα και θα ξεμπροστιασει ολους αυτους τους αγυρτες που κυβερνουν τοσα χρονια !!!

Πιστευετε οτι ,οσο βλακες κι” αν ειναι ,ολοι οι σημερινοι πολιτικοι ,ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ( γιατι για να ανακατευτεις με την πολιτικη ,πρεπει να εχεις καποιο ελαττωμα … ),θα επετρεπαν ποτε να γινει κατι τετοιο ;;;

Εξαφανιστηκε η Μαφια στην Ιταλια ,παρ” ολες τις προσπαθειες ;;;
ΟΧΙ !
Ε ,ουτε στην Ελλαδα θα εξαφανισθει η ρεμουλα και η απατεωνια !!!

Απο αυτα ειμαστε καμωμενοι ,πως να το κανουμε ;;;

Συνελήφθη νοσοκομειακός γιατρός με φακελάκι! Σαφάρι ελέγχων σε νοσοκομεία -ιατρεία
Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει:  
20 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:44 μμ

Τι παει να πει η υποθεση εχει αναληφθει απο την υπηρεσια κ.λ.π κ.λ.π !!!

Τον διαγραφει ΑΜΕΣΑ ο Ιατρ,Συλλογος και στη θεση του προσλαμβανεται αλλος .

Ετσι θα κοπει η ορεξη σ” ολους αυτους τους αχρειους που δεν σεβονται τον πονο του ασθενη !

Και ,ταχα μου ,εδωσαν και τον ορκο του Ιπποκρατη .

Οποιαδηποτε αλλη κινηση και μεθοδευση θα ειναι εκ του πονηρου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *