Σχόλια αναγνωστών σε δημοσιευμένα άρθρα 19-2-13

Τρίπολη. Άμεσος ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών από τα σκουπίδια

Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει:    
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:36 μμ

Γελοιο καταντησε το θεμα με τα σκουπιδια !!!

Καθε λιγο και λιγακι ερχεται στην επιφανεια .
Συζητωντας περισυ με καποιο δημοτικο συμβουλο του εξηγησα με ποιο τροπο γινεται η αποκομιδη σκουπιδιων ,οχι μακρια ,στη γειτονικη Ιταλια .
Πως υπαρχουν συγκεκριμενες ωρες που περνα το απορριματοφορο ,πως εχεις δικαιωμα να απορριψεις συγκεκριμενη ποσοτητα σκουπιδιων (μια σακουλα την ημερα) ,πως αγοραζεις αυτη τη σακουλα στα μαγαζια και το αντιτιμο αποδιδεται στο δημο και αλλα πολλα .
Η απαντηση του ξερετε ποια ηταν ;
Καλα ολα αυτα ,αλλα που τα πανε και τι κανουν με τα απορριματα ;

Η δικια μου απαντηση ηταν .
Παρε δυο ατομα μαζι σου και πηγαινετε σε οποιαδηποτε πολη της γειτονικης χωρας και μαθε τι και πως διαχειριζονται τα απορριματα τους !
Τοσο δυσκολο ειναι πλεον ;
Τοσα κονδυλια σπαταλουνται για φαγοποτια και αλλες αηδιες ,δεν βρισκουν 2000-3000 Ευρω να πανε να ξεστραβωθουν !;!;!;!

Αλλα τιποτα .Φωνη βοωντος εν τη ερημω …

Το δικο μου συμπερασμα ειναι οτι μην περιμενετε λυση στο προβλημα οσο τις τυχες της πολης τις διαχειριζονται Ελληνες !
Αποδεικνυομαστε ανικανοι καθε μερα και λεπτο που περνα να κανουμε ακομα και το πιο απλο πραγμα

Γ. Παπασταματάκης: Ο ΙΣΑ θα επέμβει για το θάνατο του 34χρονου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Τρίπολης (video)

Ο/Η Γιούλη Παπαδοπούλου λέει:
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:15 μμ

Για μια ακόμα φορά, η υποκρισία των υπουργών, διοικητών και αρμοδίων φορέων, για την ψυχική υγεία, τα κατάφερε….
Το ΨΥΧΑΡΓΩΣ που ψυχορραγεί ακόμα και ποτέ δεν υπήρξε υλοποίησή του, απέδωσε έναν ακόμα νεκρό, με τον πιο τραγικό τρόπο…
Οι υπεύθυνοι λιβανίζονται ακόμα από το αγκυλωμένο στους ποδόγυρους των κομματικών κοτσαμπάσηδων σύστημα και ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ δεν έχει λάβει ακόμα χώρα!!!!
Ούτε καν αυτή της »κοινής» διοικήτριας!!!
Λέτε να φοβούνται τους υψηλούς της προστάτες, ρόλο τον οποίο αυτοβούλως(;;;) ανέλαβε η ΧΑ ;;;
Ο υπουργός και Τριπολίτης κ. Λυκουρέντζος μας απογοητεύει οικτρά με τα αδρανή αντανακλαστικά του….
Ακόμα κι αν οι χρεωστικοί του πολιτικοί λογαριασμοί, τον εμποδίζουν να δράσει ακαριαία, όπως επιβάλλεται…μετά τον θάνατο του τραγικά χαμένου τρόφιμου του ΨΝΤ θα έπρεπε να δείξει- έστω κι αν ήταν μόνο για να το δείξει- την δέουσα και ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΙΞΙΑ….
Ο Ιατρικός Σύλλογος δεν μπορεί να λύσει το θέμα, όσα κι αν κάνει με όποιες ενέργειες κι αν πρωτοπορήσει. Είναι σαφώς ευαισθητοποιημένοι και απογοητευμένοι με το συμβάν, οι ιατροί, αλλά δυστυχώς πρέπει να δράσουν άμεσα οι διοικητικοί μηχανισμοί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ για να προχωρήσει όχι η ΕΔΕ, αλλά η αποπομπή των υπεύθυνων.
Γιατί είναι αυταπόδεικτο πως εκείνο το βράδυ, κάποιοι συνέβαλλαν σε φόνο εξ αμελείας…..
Είτε γιατί αφέθηκαν στην ραστώνη τους και δεν επέβλεπαν τους θαλάμους….
Είτε γιατί δεν εφάρμοσαν ανθρώπινες και ενδεδειγμένες μεθόδους καταστολής του ασθενούς…
Είτε γιατί δεν έχουν γενικώς μάθει, να σέβονται τον ΑΝΘΡΩΠΟ κυρίως τον ΨΥΧΙΚΑ ΝΟΣΟΥΝΤΑ…..

Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει: 
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:54 πμ

Αν περιμενετε σ’αυτο το διαλυμενο κρατος που ,ακομα και σημερα ,δεν γνωριζει ποσους υπαλληλους διαθετει και ποσους πληρωνει ,να δρασουν οι διοικητικοι μηχανισμοι ,σωθηκατε !!

Και οσο αφορα τον Κο Υπουργο ,θα θυμισω μια φραση απο το εργο » υπαρχει και φιλοτιμο » ,που ειναι επικαιρο παρα ποτε :
» Σ” αυτη τη χωρα πιο ευκολο ειναι να εισαι Υπουργος παρα να εισαι Κυριος » …

Γιατι σαν Κυριος θα επρεπε να εχει αποχωρησει απο καιρο !

Ρήξεις Μηνίσκων και Φυσικοθεραπευτική Αποκατάσταση

Ο/Η ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ λέει:
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:41 πμ

κύριε Μανώλη ως φυσικοθεραπευτές οταν αρχιζουμε το προγραμμα αποκαταστασης που έχει προηγηθεί συννενόηση με τον θεραπών ιατρο, αναφέρουν οι συγγραφείς για την συνεργασια, ο φ/θ δεν θα πρέπει να εντοπίσει τα ελλέιματα? να ελεγξει τι ποσοστό αυτων έχουν αποκατασταθεί! ή κάθε 3 μέρες θα στέλνουμε τον ασθενή να κάνει γωνιομέτρησεις για να δούμε τις μοίρες κερδίσαμε? Αυτό εννοούν οι συναδελφοι φυσικοθεραπευτές!

Ο/Η Παναγιώτης Α. λέει:
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:03 πμ

Ως Φυσικοθεραπευτής ΑΛΛΑ ΚΑΙ φοιτητής Ιατρικής θα ήθελα να σας ενημερώσω οτι : η φυσικοθεραπευτή αξιολόγηση (υπάρχει και παρακάτω παραθέτω τον όρο) δεν έχει να κάνει με τη διάγνωση (από τον φυσικοθεραπευτή) ΑΛΛΑ με την επιλογή του σωστού προγράμματος θεραπείας που θα ακολουθήσει ο φυσικοθεραπευτής (αφού πρώτα έχει γίνει διάγνωση από τον ιατρό) προς όφελος του ασθενή … Φυσικοθεραπευτής και Ιατρός δεν είναι εχθροί αλλά είναι μια ομάδα που στόχο έχει την πλήρη αποκατάσταση του ασθενούς με σκοπό την ΑΣΦΑΛΗ επιστροφή του στην καθημερινότητα.. Με μια απλή λαϊκή έκφραση » άλλα τα χωράφια του ενός άλλα του άλλου».. Δε μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν στο εξωτερικό Ιατρός και Φυσικοθεραπευτής να συνεργάζονται και στην Ελλαδα να σφάζονται…..!!!!! Όσο για το «Αθεράπευτα ηλίθιοι» και τα άλλα κοσμητικά επίθετα δε θα σχολιάσω τίποτα… ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : στην Ελλάδα ή υπάρχουν μερικοί λάθος άνθρωποι που ασκούν αυτές τις δυο επιστήμες ή απλά εγώ διάλεξα λάθος επαγγέλματα ..

Ένας ανόητος, φασίστας, αθεράπευτα ηλίθιος, φυσικοθεραπευτής, φοιτητής ιατρικής και ΝΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ…

Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει:
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:55 πμ

Παναγιωτη Α. ,
Βεβαιως και εχεις μελλον !
Αλλα οχι στην Ελλαδα .
Οταν θα βρεθεις σε μια πολιτισμενη χωρα ,εκει οπου ο καθενας γνωριζει τους περιορισμους αλλα και την δυνατοτητα συνεργασιας με ομορα επαγγελματα και ειδικοτητες τοτε θα καταλαβεις περι τινος προκειται …
Προς το παρον ας μεινουμε στο συμπερασμα περι λαθος ανθρωπων σε λαθος θεση …

Μαφία με μαϊμού αποκλειστικές νοσοκόμες – Κινδύνευσαν στα χέρια τους ασθενείς

Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει: 
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:10 μμ

Που ειναι αυτος ο εξυπνακιας ο Κωστας τωρα που μου εγραφε οτι ειμαι ασχετος και ανιδεος !;!

Και βεβαια ειμαι ανιδεος του μεγεθους της κομπινας που παιζεται στα νοσοκομεια !!!

Χανιά: Αποκλειστικές νοσοκόμες… μαϊμού στο δημόσιο νοσοκομείο!

Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει:  
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:20 μμ

Μετα μας φταιει το κρατος ( που φταιει ετσι κι” αλλιως ) !

Αφου ο καθε ανοητος βαζει τα χερια του και βγαζει τα ματια του μονος του !!!

Τι παει να πει ειναι πιο φτηνες ;;;

Να χειρουργηθεις ή να νοσηλευτεις πηγες ,οχι στο Lidl για ψωνια …
Δεν σεβεσαι ουτε την ιδια σου τη ζωη ;
Τοτε πως θες να την σεβαστουν οι υπολοιποι !;!;!

Ο/Η Γιούλη Παπαδοπούλου λέει:
20 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:38 πμ  (Επεξεργασία)

Δηλαδή ο κύριος Τυροβολάς μας λέει, ότι οι συνθήκες διαβίωσης και νοσηλείας των ασθενών του Ψυχιατρείου, ακολουθούν τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και άπτονται των οδηγιών εύρυθμης και υποδειγματικής νοσηλείας σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου του κ. Λυκουρέντζου…..
Εκτός του ότι, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει αναφερθεί σε βασανιστήρια από προσωπικό προς ασθενείς, αλλά μάλλον σε ανεπάρκεια και ελλείψεις προσωπικού….φαίνεται πως, προ των ευθυνών που πιθανά ν΄ αποδοθούν στους έχοντες θεσμικό ρόλο, ο ιατρός χάνει την ψυχραιμία του…
“Αλλωστε, είναι προφανές πως 3-4 ιατροί σε 300 ασθενείς, όχι μόνον αρκετοί δεν είναι, αλλά ανεπαρκέστατοι…
Ακόμα είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως έστω και αν είχαν ως μοναδική λύση ανάγκης την πρόσδεση του ασθενούς και με δεδομένη την προηγούμενη ένταση μεταξύ των συγκατοίκων του, θα μπορούσαν να προβλέψουν την αποτελεσματική επίβλεψή του, ώστε να μην είναι προσπελάσιμος ο χώρος του από τον οποιονδήποτε…Ακόμα και να τον κλειδώσουν αφού έτσι κι αλλιώς τον είχαν χειροπόδαρα δεμένο, θα μπορούσαν, αρκεί να εξασφαλιζόταν η απομάκρυνσή του από το εριστικό του περιβάλλον (με την κατάλληλη επίβλεψη εννοείται)….
Επειδή τόσο η έλλειψη ιατρών, όσο και προσωπικού, είναι οι βασικές αιτίες της ανύπαρκτης επίβλεψης και της πλημμελούς επιτήρησης των ασθενών, και αυτό εκτός από ΑΛΗΘΕΙΑ είναι και μια χρόνια πληγή του ΨΝΤ , γνωστή τοις πάσι….καλά θα κάνουν όσοι έχουν βρεθεί στη δίνη της προανάκρισης, να κρατούν χαμηλούς τόνους και προ παντός, να μην εξάπτονται επιτιθέμενοι δώθε κακείσαι, διότι μόνο πανικό διαλαλούν…
Η προανάκριση κάνει τη δουλειά της και μακάρι και κάποιοι άλλοι να είχαν κάνει τη δική τους….
Δυστυχώς, όσους λιβανωτούς στο ΨΝΤ κι αν απευθύνουν δημόσια εργαζόμενοι ή ιατροί, η τριτοκοσμική του κατάσταση είναι δεδομένη και η υποβάθμιση που συντελείται τα τελευταία χρόνια είναι έκδηλη και υπαίτια των αναφυομένων προβλημάτων…..

Ο/Η isarkadias λέει:  
20 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:41 πμ

Αγαπητέ Μάριε, Γνωρίζω το έργο το οποίο επιτελείτε στο ΨΝΤ και κυρίως γνωρίζω κάτω από ποιές συνθήκες το επιτελείτε. Θεωρώ ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές είστε ήρωες. Υπηρετείτε σε ένα νοσοκομείο που όλο κλείνει και όλο ανοικτό είναι. Η απολυτοποίηση όπως και η δημιουργία ψυχιατρικής κλινικής στο Παναρκαδικό νοσοκομείο. Είναι πια ένα όνειρο θερινής νυκτός. Ένα έγκλημα έχετε κάνει ότι δεν έχετε δέσει χειροπόδαρα τους εκπροσώπους της τρόικας που νομίζουν ότι μπορούν οι γιατροί νοσηλευτικό προσωπικό και τα νοσοκομεία να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας με τα ψίχουλα που αφήνουν για την υγεία.
Ερωτήματα.
1)Πόσοι ενεργείς γιατροί υπηρετείτε στο ΨΝΤ
2) Πόσους ασθενείς καλύπτετε
3)πόσοι νοσηλευτές υπάρχουν
4)Πού είναι ο Δ/ντης σας δύο χρόνια τώρα
5 Γνωρίζει το ΕΚΕΠΥΥ και οι διοίκηση τις ελλείψεις από πότε και τι έχουν κάνει
6) Κάνετε εξετάσεις υπό πολικό ψύχος οι γιατροί το προσωπικό οι ασθενείς κρυώνουν πόσες ώρες ανάβουν οι λέβητες Ποιά οι ποιότητα του φαγητού
οι συνάδελφοι εφημερίας τι και από που τρώνε
Αν ήταν επαρκές το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα συνέβαινε αυτό το τραγικό γεγονός
Είχατε εγγράφως και εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα κινδύνου ότι η αναλογία προσωπικού ασθενών θα οδηγούσε αργά η γρήγορα σε αυτά τα γεγονότα. Τι σας απάντησαν
Πιστεύω ακράδαντα ότι στη καθήλωση οδηγηθήκατε γιατί δεν είχατε άλλη λύση και κυρίως δεν υπήρχε προσωπικό για να μπορέσει να παρακολουθήσει 200 και ασθενείς
Η κλήση σας στον ΙΣΑ για διευκρινήσεις σκοπό έχει να αναδείξει αυτό το πρόβλημα Οι γιατροί και το προσωπικό δεν είναι είλωτες Αν κάποιος φταίει είναι αυτό το ανάλγητο τροϊκανούμενο κράτος με τις συνεχείς κολοτομίας που κάνει. Οι γιατροί και το προσωπικό εδώ και πολύ καιρό υφίστανται το σύνδρομο burn out σε όλο του το μεγαλείο
Παπασταματάκης Γεώργιος Πρόεδρος ΙΣΑρκαδίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *