Νέα από Αρκαδία. Ζητούμενο η αξιοκρατία

Μια  σημαντική ευκαιρία παρουσιάζεται για τον  υπουργό  υγείας κ. Λυκουρέντζο  αυτή την ώρα, μετά την απομάκρυνση από τη διοίκηση του Παναρκαδικού νοσοκομείου της μέχρι προ τινος διοικήτριά του: να στείλει στον δοκιμαζόμενο και απαισιόδοξο ελληνικό λαό ένα εγκαρδιωτικό και ενωτικό μήνυμα,  ένα μήνυμα για αξιοκρατία και δικαιοσύνη.  Τούτο θα εμπεριέχεται  στο διορισμό του νέου διοικητή στο νοσοκομείο, η επιλογή του οποίου δεν θα απεικονίζει  την έως τώρα ακολουθούμενη  θλιβερή τακτική διορισμών αποτυχόντων πολιτευτών στις ηγετικές θέσεις των δημόσιων οργανισμών, την πιο αισχρή μορφή πελατειακής διαχείρισης κρατικών πόρων και εξουσίας, που εξαθλίωσε τη διοίκηση και εξαχρείωσε διοικούντες και πολίτες.

Ο διορισμός αυτός, αν γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια θα  αποστείλει μήνυμα αλλαγής νοοτροπίας και πολιτικής προς κάθε κατεύθυνση.  Και θα αποτελέσει τον μπούσουλα για ανάλογες επιλογές διοικητών στο μέλλον.

Οι πολιτικοί μας ταγοί οφείλουν να αναλογιστούν σε ποια οικτρή κατάσταση βρίσκεται το κράτος που διοικούν, την ένδεια στελεχών και την απουσία φρονήματος μεταξύ των εναπομεινάντων, την αδιαφορία ή και την εχθρότητα. Οφείλουν επίσης να αναλογιστούν σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο λαός και βάσει ποιων υποσχέσεων τους εξέλεξε: όλοι μιλούσαν για ανασυγκρότηση του κράτους, για αξιοκρατία και διαφάνεια, όχι όμως  για διαμοιρασμό οφικίων στους γνωστούς αποτυχημένους και όχι για πλιάτσικο βάσει ποσοστώσεων, 4-2-1,  επί ενός κράτους ήδη κατασπαραγμένου από το χρέος. Οφείλουν, συνεπώς,  να σεβαστούν τον αγώνα και την επιστημονική συγκρότηση χιλιάδων υποψηφίων γι αυτή τη θέση,  με ικανότητες και προσόντα, για μια αντικειμενική αξιολόγηση.  Ο λαός αυτό που περιμένει από την ηγεσία του, και αυτή του το οφείλει, δεν είναι τα λεφτά που δεν υπάρχουν, είναι τουλάχιστον αξιοπρέπεια. Δηλαδή, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, αποτελεσματικότητα, αυτοσεβασμός εντέλει. Ας τα σκεφτεί  αυτά ο κ. Λυκουρέντζος και ας αποφασίσει. Η υστεροφημία του θα χτιστεί και από αυτή του την απόφαση.

 

 

 

Τις πταίει;

Αναζητούνται τα αίτια και οι υπεύθυνοι για την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στο Ψυχιατρείο της Τρίπολης, όπου βρήκε φρικτό θάνατο από φωτιά ένας ασθενής, και η οποία εγείρει ερωτήματα και έντονο προβληματισμό. Η φωτιά που ξέσπασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα και στοίχισε τη ζωή σε ένα νεαρό τρόφιμο εκδηλώθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στον θάλαμο όπου βρισκόταν δεμένος χειροπόδαρα ο άτυχος άνδρας από την Καλαμάτα. Ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ Παναγιώτης Ευσταθίου σε δηλώσεις του σημείωσε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που είχαν βάρδια κατέβαλαν προσπάθειες να σώσουν τον άτυχο άντρα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Οπως πρόσθεσε, έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από το ΕΚΕΠΥ προκειμένου να διερευνηθούν τόσο οι συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά -για τα αίτιά της διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης- όσο και οι ιατρικοί λόγοι που υπαγόρευαν την καθήλωση του 34χρονου ψυχασθενούς από την Καλαμάτα. Η διενέργεια της ΕΔΕ έχει ανατεθεί στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Κατσίβελα.

Αρχεία Πελοποννήσου

Τα εγκαίνια του Μουσείου της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου, έκανε την  Κυριακή, ο Δήμαρχος Τρίπολης  Γιάννης Σμυρνιώτης στο κτίριο Τραμπίδου όπου, κατά δήλωσή του, με πρωτοβουλία  και παλιότερων σαν τον  αείμνηστο  Ηλία Ρέβελα, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια που συνεχίζεται από τον Ανδρέα Κωτσιόπουλο, ώστε να  συγκεντρωθεί ένα τεράστιο υλικό το οποίο αποτυπώνει σημαντικές στιγμές της ιστορίας της περιοχής μας.  Πρόθεση του δήμου είναι να αξιοποιηθεί αυτό το αρχείο σε καινούργιους χώρους ώστε να καταστεί ελκυστικό και εύκολα προσβάσιμο. Το αρχείο  διαθέτει κάπου  2140 τόμους βιβλίων, πολλά περιοδικά, εφημερίδες, φωτογραφίες, ημερολόγια , χάρτες,  τη μάσκα του Κολοκοτρώνη, το κράνος του Ιταλού αντιφασίστα Αντόνιο Γράσσο, κλπ.   Στα εγκαίνια της Έκθεσης παραβρέθηκαν εκτός από το δήμαρχο κ. Σμυρνιώτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζαχαριάς,  οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τρίπολης κ.κ. Σάββας Σαββάκης και Σταύρος Κουκάκης καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Ταλούμης .

Απουσίαζε

Μάλλον την είδε Δήμαρχος Νέας Υόρκης ή Λονδίνου ο Παναγιώτης Νίκας από την Καλαμάτα αφού δεν εξηγείται αλλιώς η επιλογή του να μην παραστεί στο γεύμα που παρέθεσε ο επίτροπος Χαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον Πέτρο Τατούλη και τους δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου την οποία επισκέφθηκε. Ο Μεσσήνιος μάλιστα έστειλε τον αντιδήμαρχό του να τον εκπροσωπήσει λέγοντας ότι είχε κάποιες ανειλημμένες υποχρεώσεις, δικαιολογία που όπως ήταν αναμενόμενο σκόρπισε γέλιο στους παρευρισκομένους ενώ τα σχόλια και οι ψίθυροι για την απουσία έδιναν και έπαιρναν. Κάτι τέτοιοι βεντετισμοί έφθασαν την πολιτική ζωή σε τέτοια απαξίωση από την Ευρώπη…

Πηγή: Parapolitika.gr

Εκδήλωση ΠΑΣΟΚ

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 6.30μμ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης θα γίνει πολιτική εκδήλωση ενόψει του συντακτικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή της εκπρόσωπου τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφης Γεννηματά. Η εν λόγω εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία όλων των Δημοτικών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου του Νομού Αρκαδίας με στόχο την ενημέρωση και το διάλογο σχετικά με την πολιτική ταυτότητα, τις προτεραιότητες και τη σύγχρονη οργανωτική διάταξη που πρέπει να έχει το ΠΑΣΟΚ. Η πορεία προς το Συνέδριο απαιτεί συζήτηση, διάλογο κι αυτό θα επιχειρηθεί να γίνει στη Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.
Κλειστή η λαϊκή

Αύριο  Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 οι πωλητές λαϊκών αγορών του νομού μας  απεργούν και διεκδικούν την επίλυση συγκεκριμένων αιτημάτων τους,  για το μέλλον της δουλειάς τους, της πρωτογενούς Οικονομίας και της χώρας. Κατόπιν αυτού δεν θα λειτουργήσει η λαϊκή στην πλατεία Μπασιάκου. Μεταξύ άλλων διεκδικούν αγροτικό πετρέλαιο χωρίς φόρους, μείωση αγροτικού ρεύματος, μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και εφόδια, μείωση εισφορών ΕΛΓΑ, μηδενικό Φ.Π.Α. στην Πώληση των Αγροτικών Προϊόντων και Σταδιακή Κατάργηση των Ταμειακών Μηχανών για τις Λαϊκές Αγορές κλπ.

Αρχαία ελληνική μουσική

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας K. Βιβλιοθήκης Τριπόλεως (Δολιανών 1, Α΄ όροφος), ο αρχαιομουσικολόγος κ. Χρήστος Τερζής θα αναπτύξει το θέμα: «Αρχαία ελληνική μουσική: Μουσικά όργανα και παρτιτούρες». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαμάχη για το δρόμο

Επίθεση στο δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Μπούρα, σχετικά με δηλώσεις του για την  συνδετήρια οδό  της Μεγαλόπολης με την Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο επί κεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τσιριγώτης. Στην ανακοίνωση αυτή κάνει  λόγο για απροκάλυπτη συμπεριφορά ψεύδους του δημάρχου, καθώς σε παλαιότερη εξώδικη ενημέρωση – διαμαρτυρία δημοτών κατά του Δήμου, οι οποίοι βλάπτονται με την νέα χάραξη και κατασκευή της Συνδετήριας οδού Μεγαλόπολης, με τη Νέα Εθνική Οδό Τρίπολης- Καλαμάτας, επειδή θα ελαχιστοποιηθεί η ιδιοκτησία τους και θα καταστεί μη άρτια και οικοδομήσιμη, ο δήμαρχος μετάθεσε τις ευθύνες του σε τρίτους, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Χαμογελάτε

Δικηγόρος: Πώς τερματίστηκε ο πρώτος σας γάμος;
Μάρτυρας: Λόγω θανάτου.
Δικηγόρος: Και με τίνος τον θάνατο τερματίστηκε;
Μάρτυρας: Για μαντέψτε;

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Ζητούμενο η αξιοκρατία”

  1. Αϊντεεεεε !!!!!

    Αλλου νυχτωμενοι εισαστε !!!

    Ειναι δυνατον να ζητατε απο τους μαιτρ της ρεμουλας ,της αναξιοκρατιας και του ρουσφετιου να διορισουν εναν ικανο ανθρωπο σε καποια θεση ;;;;;;
    Ειστε καλα ;;;;
    Αν υποθεσουμε οτι θα φτασει ποτε ενας ανθρωπος με ικανοτητες σε καποιο ποστο στην Ελλαδα ,ξερετε τι θα συμβει !;!
    Θα ανακαλυψει ολες τις απατεωνιες που εχουν γινει μεχρι σημερα και θα ξεμπροστιασει ολους αυτους τους αγυρτες που κυβερνουν τοσα χρονια !!!

    Πιστευετε οτι ,οσο βλακες κι’ αν ειναι ,ολοι οι σημερινοι πολιτικοι ,ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ( γιατι για να ανακατευτεις με την πολιτικη ,πρεπει να εχεις καποιο ελαττωμα … ),θα επετρεπαν ποτε να γινει κατι τετοιο ;;;

    Εξαφανιστηκε η Μαφια στην Ιταλια ,παρ’ ολες τις προσπαθειες ;;;
    ΟΧΙ !
    Ε ,ουτε στην Ελλαδα θα εξαφανισθει η ρεμουλα και η απατεωνια !!!

    Απο αυτα ειμαστε καμωμενοι ,πως να το κανουμε ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *