Δέκα μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι οικοτροφείου στην Τρίπολη – «Πυρ και μανία» με τον Λυκουρέντζο!

Ο εργαζόμενος του οικοτροφείου «ΣΤΟΡΓΗ» Ίασης ΑΜΚΕ στην Τρίπολη Μαραβέλιας Αλέξανδρος υπογράφει μία ανακοίνωση μέσα από την οποία επισημαίνει ότι είναι δέκα μήνες απλήρωτοι ενώ παράλληλα αναφέρεται και στο τραγικό συμβάν του Ψυχιατρείου.

Η συγκεκριμένη Μονάδα στην πόλη μας λειτουργεί στα πλαίσια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, που έχει ως σκοπό την αποασυλοποίηση και την αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε λοιπόν υπό τη μορφή «Δελτίου καιρού» (!) αναφέρεται: «Λιακάδα!! .Όλα πάνε καλά!! Τα εύσημα μας στον συντοπίτη υπουργό μας κύριο Λυκουρέντζο για το ζήλο που έχει δείξει στο υπουργείο του και συγκεκριμένα στον τομέα της ψυχικής υγείας. Τη στιγμή που θρηνούμε ανθρώπινες ψυχές και έγινε παρανάλωμα το ψυχιατρείο της Τρίπολης και το οικοτροφείο «Αθηνά» στον Κορυδαλλό. Ποία είναι η επίσημη θέση του υπουργείου;

… ΜΗΝ βιάζεστε να αναλάβετε ευθύνες και να παραιτηθείτε• αυτό αρμόζει μόνο σε ειλικρινείς ανθρώπους που ασχολούνται με τη πολιτική με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι το ίδιον. ΜΗΝ στεναχωριέστε, σίγουρα τα λάθη είναι άλλων… μπορείτε να συνεχίσετε να προσεύχεστε στο Μεγαλοδύναμο για τη σωτηρία του υπουργείου και της Ελλάδος και εμείς να γράφουμε κειμενάκια κατακρίνοντας σας.

Βλέπετε, οι εκλογές δεν είναι κάθε ένα- δύο χρόνια για να σκύβετε σπλαχνικά στο επίπεδο του λαουτζίκου και να τον ακούτε… Δεν έχουν φτάσει στα αυτιά σας οι φωνές απόγνωσης των εργαζομένων και των ασθενών; Δεν βλέπετε τα e-mail  και τα fax; Λείπατε από το γραφείο σας τα Χριστούγεννα και ούτε γραπτά δεν προλάβατε να μας απαντήσετε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι σε οικοτροφείο που υπάγεται στο υπουργείο σας. Δεν σας είχαμε ενημερώσει ότι είμαστε απλήρωτοι δέκα μήνες, ότι υπολειτουργούμε, ότι το προσωπικό δεν επαρκεί…;  όχι, όχι, όχι… προς Θεού δεν είπαμε ότι φταίτε εσείς. Οι ΑΛΛΟΙ  φταίνε για όλα!! (… για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος…)  ΑΧ και ΒΑΧ, εάν τα   είχατε εκφωνήσει ποτέ αυτά τα επιφωνήματα ίσως και να μας καταλαβαίνατε.

Τα προβλήματα που αναδύονται στον τομέα της ψυχικής υγείας είναι γνωστά και οι λύσεις χειροπιαστές. Επένδυση των χρημάτων που τρώτε σε νέες προσλήψεις κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού, με διαφάνεια και όχι από την πίσω πόρτα. Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων του προσωπικού και συνεχή επανεκπαίδευση αυτού. Ίδρυση νέων ψυχιατρικών μονάδων με όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας με τα κονδύλια τα οποία ΗΔΗ αντλείτε από το ΕΣΠΑ και παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και αγαθών στους ανθρώπους αυτούς που έχουν ανάγκη το σεβασμό μας και όχι την ελεημοσύνη μας. Και εάν ο τομέας της ψυχικής υγείας και το υπουργείο του, θέλετε να ρίξετε αυτούς στον Καιάδα για να ελαφρύνετε τον προϋπολογισμό,  τότε καλύτερα να πέσετε εσείς, γιατί όχι μόνο δεν είστε χρήσιμοι στη κοινωνία, αλλά με την ασχετοσύνη σας σε μια τόσο σημαντική θέση είστε επικίνδυνοι. Με εισαγγελική παρέμβαση θα πρέπει να παραστείτε ενώπιον υγειονομικής επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται από ασθενείς μιας και από τους υγιείς είδαμε τα χαΐρια σας. Θεωρούμε ότι όλοι ομαδικώς οι φορείς του τομέα υγείας χρήζουν άμεσης θεραπευτικής παρέμβασης γιατί η ασθένεια της εξουσίας είναι μεταδοτική και βλάπτει σοβαρά το κοινωνικό καλό.

Ο εργαζόμενος του οικοτροφείου «ΣΤΟΡΓΗ»

Μαραβέλιας Αλέξανδρος

Ίασης ΑΜΚΕ  Παράρτημα Τρίπολη

Τρίτη 19 Φεβ. 2013»

 

http://www.kalimera-arkadia.gr/arkadia/26540-deka-mines-aplirotoi-ergazomenoi-oikotrofeiou-stin-tripoli-pyr-kai-mania-me-ton-lykourentzo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *