Ο ΙΣΑ και ο ΕΕΣ συμπράττουν σε μια ισχυρή συμμαχία Εκπαίδευσης στη Βασική Υποστήριξη Ζωής

  • Γιατί καμία ζωή δεν πρέπει να πάει χαμένη

Μαθήματα Βασικής Υποστήριξης Ζωής, Πρώτων Βοηθειών και Εκμάθησης Χρήσης Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών ξεκίνησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ). Η εκπαίδευση που διεξάγεται από εξειδικευμένο προσωπικό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΕΕΣ, θα αποδώσει στο τέλος της εκπαίδευσης και την ευρωπαϊκή πιστοποίηση European First Aid Certificate του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς European Reference Centre for First Aid Education.

Την εκπαίδευση παρακολουθούν σε 3 στάδια οι εθελοντές που στελεχώνουν τη διοικητική στήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής καθώς και οι υπάλληλοι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να εξειδικευτούν στην αντιμετώπιση συμβάντων αιφνίδιας ανακοπής.

«Στόχος μας είναι να εκπαιδευτούν οι εργαζόμενοι στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών αλλά και οι εθελοντές εργαζόμενοι στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στην Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση , τη  χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή,  και τις πρώτες βοήθειες σε καταστάσεις έκτακτων αναγκών μέσα από την τεχνογνωσία και την εμπειρία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τον οποίον και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την εθελοντική συμμετοχή των στελεχών του στην εκπαίδευση του προσωπικού μας. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία εκπαίδευση που σώζει ζωές, και κάποια από αυτές μπορεί να είναι και η δική μας. Επόμενος στόχος μας είναι η εκπαίδευση των νέων γιατρών μελών μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ζωής και θανάτου κάθε ώρα και στιγμή. Αυτή η κοινή προσπάθεια θα γίνει το εφαλτήριο του αγώνα μας για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας όλων των πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης.

Ο Γεν Γραμματέας του ΕΕΣ, κος Πετμεζάς δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή ξεκινά με στόχο την καλύτερη κατάρτιση των εθελοντών ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τις υπηρεσίες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα. Με την εθελοντική του δράση, στοχεύει στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου τόσο σε περίοδο πολέμου όσο και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους και γενικότερα τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, χωρίς οποιαδήποτε πολιτική, φυλετική, θρησκευτική ή ιδεολογική διάκριση. Ελπίζουμε η ενέργεια αυτή, να συμβάλλει στο ανθρωπιστικό έργο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και να αποτελέσει την αρχή μιας μελλοντικής μας συνεργασίας.»

 

Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες, οπότε οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν και την πιστοποίηση της εκπαίδευσή τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *