Επίορκοι Δημοσίου: Τα “πονηρά φιλιά” σε μαθήτριες και τα παράνομα επιδόματα 741.514,97ευρώ

Καθεστώς ατιμωρησίας στο Δημόσια επί χρόνια. Σκανδαλώδεις υποθέσεις που δεν τιμωρήθηκαν ποτέ
Σε δεκάδες ανέρχονται οι περιπτώσεις πειθαρχικών ελέγχων που οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι αθωώνονταν από τα πειθαρχικά συμβούλια παρά τις αντίθετες εκθέσεις του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Η αφαίρεση του δικαιώματος ένστασης που είχε ο Γενικός Επιθεωρητής έχει επιδεινώσει την κατάσταση, καθώς οι ελεγκτικές αρχές δεν ενημερώνονται πλέον για τις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών αλλά ούτε και για τις ποινικές διώξεις που ασκούνται σε δημοσίους υπαλλήλους.

Μόνο το 2012, σύμφωνα με το Έθνος, ο Γενικός Επιθεωρητής ζήτησε την επανεξέταση δεκάδων υποθέσεων ασκώντας το δικαίωμα της ένστασης, πριν του αφαιρεθεί, σε υποθέσεις που θα έπρεπε να έχει επιβληθεί ποινή για πειθαρχικό παράπτωμα ή σε περιπτώσεις που οι υπάλληλοι έπεσαν στα “μαλακά” από τα πειθαρχικά συμβούλια.

Με πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας υπάλληλος που κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος και αμέλεια.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος ως μέλος της Επιτροπής Εποπτείας για την παρακολούθηση έργων στα πλαίσια της δράσης “Ενίσχυση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας” προώθησε για υπογραφή πρακτικά της επιτροπής που δεν είχε συνεδριάσει.

Το πειθαρχικό συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας αθώωσε την υπάλληλο και αποφάσισε την παύση της πειθαρχικής δίωξης.

Η ένσταση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης επανέφερε το θέμα προς διερεύνηση και απόδοση πειθαρχικών ευθυνών.

Ένσταση άσκησε ο Λ. Ρακιντζής σε απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου Περιφέρειας που αθώωσε  αναπληρωτή προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης για το αδίκημα της αμέλειας και της ατελούς ή μη έγκαιρης εκπλήρωσης καθήκοντος.

Ο συγκεκριμένος προϊστάμενος δεν έλεγξε ως όφειλε τον προϊστάμενό του, στον οποίο είχε αναθέσει την κίνηση όλης της διαδικασίας καταβολής επιδομάτων σε άτομα με ειδικές ανάγκες μέσω τραπέζης.

Ο υφιστάμενός του, αξιοποιώντας τα κενά στο σύστημα πληρωμής των επιδομάτων σε ΑΜΕΑ, εξέδιδε επί μία δεκαετία, 2001 – 2010, επιταγές προνοιακών επιδομάτων ύψους 741.514,97ευρώ σε δύο άτομα που δεν ήταν δικαιούχοι.

Στα “μαλακά” έπεσε και εκπαιδευτικός που τιμωρήθηκε με πρόστιμο αποδοχών 40 ημερών για τα αδικήματα της αμέλειας και της ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας.

Ο Γενικός Επιθεωρητής άσκησε ένσταση καθώς θεώρησε μικρή την που ποινή που του επιβλήθηκε για το γεγονός πως το έτος 2009 – 2010 και ενώ δίδασκε Πληροφορική επισκεπτόταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο και συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με δύο μαθήτριες στις οποίες έδωσε τον αριθμό του κινητού του για να επικοινωνήσουν μαζί του.

Τις προσκάλεσε μάλιστα, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, για καφέ, προέβαλε τον εαυτό του ως γυμνασμένο άντρα με αντοχές και έστειλε σε μαθήτρια το μήνυμα “φιλάκια πολλά και πονηρά”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *