Γ. Πατούλης. Οι Ξεχασμένοι Έλληνες και το “Πονηρό Μάτι” της Τουρκίας…

Ως Έλληνες..έχουμε τη χαρά και την τιμή να ζούμε σε μια πολύ όμορφη Χώρα…

Όλοι, Έλληνες…, ζούμε όμως ισότιμα;…όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας, από τα Ψαρά έως το Καστελλόριζο;

Όλοι οι κάτοικοι αυτών των νησιών, διαχρονικά ζουν με ένα σκοπό: να δημιουργήσουν οικογένεια, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και τελικά να αποτελούν τους άτυπους θεματοφύλακες των ανατολικών συνόρων μας

Οι Ακρίτες της Νησιωτικής Ελλάδας, αλλά και όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας δίνουν καθημερινά ένα μεγάλο αγώνα ζωής για να κρατήσουν τη δική μας Γη Ελληνική με το σώμα και τη ψυχή τους.

Σε αυτή την “προσπάθεια ζωής”, ένα μεγάλο, ανυπέρβλητο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η διατήρηση της υγείας τους, κυρίως τους χειμερινούς μήνες…

Αγροτικοί γιατροί  που δίνουν τον εαυτό τους και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για το υγειονομικό σύστημα στα παραμεθόρια νησιά, αλλά είναι ανειδίκευτοι.
Θέσεις περιφερειακών ιατρείων, που μέσα από τα γραφειοκρατικά γρανάζια παραμένουν για πολύ καιρό κενές.
Φάρμακα πρώτης ανάγκης που δεν υπάρχουν, υγειονομικό υλικό που δεν υφίσταται,

αποτυπώνεται καθημερινά με κραυγή αγωνίας των Ακριτών μας σε αυτά τα κομμάτια Ελληνικής Γης..τί θα απογίνουν τα παιδιά μας χωρίς εμβόλια, χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρό…τι θα απογίνουμε, ξεχασμένοι, μέσα στους μήνες του χειμώνα μέσα στα θαλασσοδαρμένα νησιά; Αν αρρωστήσουν οι γονείς μας, πότε, πώς και που θα νοσηλευτούν;…

Το  Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που δημιούργησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έκανε μέσα στο χρόνο που πέρασε 8 υγειονομικά οδοιπορικά στη συνοριακή Ελλάδα, με στόχο, να βοηθήσει τους Ακρίτες σε φάρμακα και εμβόλια, να καταγράψει τα υγειονομικά τους προβλήματα και να τους δηλώσει ότι “υιοθετεί” τα υγειονομικά τους προβλήματα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.

Παραδίδοντας 40.000 φάρμακα, αναλώσιμο και άλλο υγειονομικό υλικό,  διαπιστώσαμε τη μεγάλη αγωνία στα  μάτια τους, όπως ακριβώς είχαμε διαπιστώσει και πριν 15 χρόνια, ως υγειονομική οργάνωση “Νέοι Γιατροί”…λες, και δεν πέρασε ούτε μία μέρα από τότε…

Οι Ακρίτες μας ζουν με την ίδια αγωνία χρόνια τώρα, χωρίς να αλλάζει τίποτε γι αυτούς.

Και ρωτάμε, πόσες φορές η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η προηγούμενη και τόσες άλλες…είχαν μεταβεί στις παραμεθόριες περιοχές…έστω αυθημερόν…για να διαπιστώσουν “ιδίοις όμμασι” τα προβλήματα, να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν έμπρακτα τους κατοίκους της ξεχασμενης Ελλάδας και να βελτιώσουν τις συνθήκες που δεκαετίες τους ταλαιπωρούν;

Με ποιο τρόπο σκέφτονται να εγκαθιδρύσουν ένα Υγειονομικό Σύστημα  ισότιμο για όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρει και το Σύνταγμα: “η προσβασιμότητα των κατοίκων στον υγειονομικό χώρο θα πρέπει να είναι ισότιμη, ανεξάρτητα του που κατοικεί κάποιος και ποια είναι η οικονομική του κατάσταση”

Πόσο αυτή η υπαγόρευση του Συντάγματος τους έχει απασχολήσει;

Γαύδος, Αρκιοί, Αγαθηνήσι, Καστελλοριζο, Νίσυρος, Κάσος, Τήλος, Χάλκη…Σε όλα αυτά τα νησιά που έχουν τεράστια γεωπολιτική αξία, ποια μέριμνα για τους κατοίκους αυτούς έχουν εξασφαλίσει για πρόληψη, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη;

Για να μη τους κουράζουμε να απαντήσουν…Δίνουμε εμείς την απάντηση: ΚΑΜΙΑ..

και γι αυτό ακριβώς θεωρούμε ότι η περαιτέρω ΑΔΡΑΝΕΙΑ που είναι και διαχρονική, δε μπορεί άλλο να διαρκέσει, γιατί τότε πια θα θεωρείται εγκληματική.

Η αδράνεια αυτή θα είναι εγκληματική, γιατί το ίδιο το Ελληνικό Κράτος δίνει περιθώρια στη γειτονική Τουρκία να περιθάλπει πολλές φορές αυτή τους Ακρίτες μας, ίσως έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της  τα νησιά του Αιγαίου, τα πετρέλαια του Αιγαίου, την περιβόητη ΑΟΣ, προσφέροντας δήθεν Υγεία στους Έλληνες!!!

Έτσι κατασκευάστηκε, και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση  ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ πλοίου-νοσοκομείου, που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα δυο-τρία τουρκικά (Τένεδος, Ίμβρος) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Γιατί;…οι Γείτονές μας σκέφτονται ανθρωπιστικά; σκέφτονται αλληλέγγυα; έχουν περίσσευμα αγάπης μεγαλύτερο από αυτό που θα όφειλε να έχει το Ελληνικό Κράτος; ΟΧΙ. Μάλλον, για άλλη μία φορά, τους δίνουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του Ελληνικού Κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθειά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση.

Μπορεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην πρόσφατη Γενική του Συνέλευση να ζήτησε ομόφωνα την απομάκρυνση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, πιστεύουμε όμως, ότι έστω και τώρα, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να αποδείξει ότι ΚΑΙ ξέρει ΚΑΙ θέλει  ΚΑΙ μπορεί να αναλάβει τις μεγάλες του ευθύνες. Αλλιώς, χρήσιμο θα είναι, να εκτελέσει οικειοθελώς, το συντομότερο μάλιστα, την απόφαση του ΠΙΣ .

Εμείς, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα υλοποιήσει τις πολιτικές απόψεις του Πρωθυπουργού στο επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο άμεσης υλοποίησης, Υγείας και Ζωής των κατοίκων της άγονης γραμμής, και δε θα αρκεστεί μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντών γιατρών, των υγειονομικών  και κοινωνικών οργανώσεων που οργώνουν το Αιγαίο. Ας μην παίζουν άλλο, οι ιθύνοντες της Υγείας, με τις ανθρώπινες ζωές και την Εθνική μας Κυριαρχία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλεί όλους τους Φορείς που ασκούν προληπτική ιατρική και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα Νησιά μας, να δυναμώσουν την παρέμβαση τους μέχρι το κράτος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.

Κάρτα Υγείας του Ακρίτα  – Τηλεϊατρική στα Νησιά – Εξειδικευμένοι Γιατροί με εκμάθηση στις Πρώτες Βοήθειες για όλα τα Αγροτικά Ιατρεία- Συντονισμός Αερομεταφοράς-…πρέπει να είναι κάποιοι από τους αμέσους στόχους για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στην άγονη γραμμή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πιστεύει ότι σε αυτή την πανέμορφη Χώρα, οφείλουμε να διατηρήσουμε με κάθε τρόπο, τους Έλληνες ζωντανούς και υγιείς, σε κάθε μικρό ή μεγάλο νησί, για τη διατήρηση των ορίων των συνόρων μας, ως ύψιστη συνεισφορά στην Ελλάδα του Μέλλοντος.

 

2 thoughts to “Γ. Πατούλης. Οι Ξεχασμένοι Έλληνες και το “Πονηρό Μάτι” της Τουρκίας…”

 1. Αγαπητοι ,

  Ποσο ευκολα τα λετε και τι ωραιες προτασεις !
  Τηλεϊατρικη ,ειδικευμενοι ιατροι ,καρτα υγειας του πολιτη ,μπλα ,μπλα …

  Αν ηθελαν οι κατοικοι των παραμεθωριων περιοχων να επιτυχουν κατι θα επρεπε να αγωνιστουν γι’ αυτο το κατι !
  Θα επρεπε με καθε τροπο να επιδιωξουν την αναβαθμιση του βιωτικου τους επιπεδου .
  Πως να το πραξουν ;
  Μα ,κατ’ αρχην να παρουν με τις πετρες τον καθε απατεωνα πολιτικο που εμφανιζεται στο καθε νησι και στην καθε ακριτικη περιοχη ενα μηνα προ των εκλογων !
  Να σταματησουν να τροφοδοτουν κομματικες και συνδικαλιστικες οργανωσεις με αχρηστα υποκειμενα και να εκλεξουν εκπροσωπους αξιους και ικανους που θα πετυχουν να στρεψουν το βλεμμα της κεντρικης διοικησης προς αυτους και οχι τον καθε απατεωνα διορισμενο απο τον κομματικο μηχανισμο του κ*λου που και οι ιδιοι στηριζουν τοσα χρονια !!!

  Οταν εγω και η συζυγος μου αποφασισαμε καποτε να φυγουμε απο την Αθηνα και να εγκατασταθουμε σε μια ησυχη και απομακρυσμενη γωνια της πατριδας μας και να προσφερουμε τις υπηρεσιες μας ως ΕΙΔΙΚΟΙ ιατροι στην ακριτικη εκεινη περιοχη ,δεν υπηρξε ενας ,ΕΝΑΣ αρμοδιος να ενδιαφερθει και να προστρεξει ωστε να μας βοηθησει με το παραμικρο !!!
  Σε τι να βοηθησει ;;;
  Να μας εξασφαλισει το ενοικιο για ενα διαστημα !
  Να ρωτησει εχετε παιδια ,μηπως χρειαζεστε κατι ;
  Να βρει τροπο να μας κανει να αισθανθουμε ανετα και να θελουμε να παραμεινουμε !
  Με αυτη την αδιαφορια δεν μπορεις να κρατησεις εναν ειδικο ιατρο σε εναν αγονο τοπο .
  Βλαμμενοι ειναι οι Σουδοι ,οι Αγγλοι ,Οι Αραβες που παρεχουν γη και υδωρ στους επιστημονες για να τους δελεασουν ωστε να τους προσελκυσουν στις χωρες τους ;;;
  Οχι βεβαια !!!
  Αλλα εμεις βρηκαμε τον τροπο .Προκηρυσουμε μια θεση και αυτο ηταν !
  Πως θα μεταβει ο ιατρος ,που θα μεινει ,τι θα τρωει ,πως θα ζησει ,ουτε που μας απασχολει !!!
  Εξειδικευμενοι ιατροι στις πρωτες βοηθειες και ALS !
  Με τι λεφτα θα εξειδικευτει ο ιατρος σε αυτα ,οταν το καθε τετοιο σεμιναριο κοστιζει απο 300 εως 500 Ευρω !;!
  Απο το περισσευμα του μισθου του ;;;Που μετα βιας ξεπερνα τα 1000 Ευρω ,πλεον ;;;
  Δεν πρεπει να τρωει ,να ντυνεται αξιοπρεπως ,ουτε να αναπνεει για ενα διαστημα ,ωστε να ειδικευτει καπως !!!

  Καλα ειναι τα ονειρα αλλα στην πραγματικη ζωη ολα χρειαζονται σκεψη και οργανωση !
  Χρειαζεται κοπος αλλα και τροπος για να εξασφαλιστουν καποια πραγματα που ευκολα τα αραδιαζουμε σε μια κολλα χαρτι αλλα δυσκολα υλοποιουνται .

  Και δυστυχως ,αυτος ο λαος ,που ζει σε ενα απο τα ομορφοτερα οικοπεδα στον πλανητη ,ΟΥΔΕΠΟΤΕ κοπιασε για κατι που θα ωφελουσε το συνολο ,ουτε βρηκε τον τροπο να δημιουργησει και να κρατησει τα κεκτημενα του .!

  Παρα σερνοταν απο δω κι’ απο ‘κει ακολουθωντας τον καθε παραμυθαντζη και πιστευωντας τα ΘΑ του καθε απατεωνα …

  Ειναι αυτος ο λαος ο μεγαλυτερος εχθρος αυτου του τοπου ,οπως το εξεφρασε και ο Εμμ. Ροϊδης στη φραση :
  ” Καθε τοπος εχει τας αδυναμιας του .Η Αγγλια εχει την ομιχλην ,η Αιγυπτος τας οφθαλμιας και η Ελλας τους Ελληνας … “

 2. Για την Τουρκια ,οπως ειδατε ,δεν σχολιασα κατι .

  Γιατι πιστευω οτι ακομα ραγιαδες ειμαστε !!!

  Αρα που ειναι το κακο να μας περιθαλπτουν κιολας !;!;!;!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *