Σχόλια αναγνωστών σε δημοσιευμένα άρθρα 15-2-13

Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)
Ο/Η Στέλλα Μαλικίδου λέει:    
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:08 πμ

To 2010 τον Απρίλιο υποβλήθηκα σε επέμβαση CA μαστού και στη συνέχεια σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Έκτοτε ακολουθώ ορμονοθεραπεία και κάνω τον τακτικό έλεγχο με αξονικές εξετάσεις κλπ. Έχω γνωμάτευση της Α/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής που πιστοποιεί ποσοστό αναπηρίας μου 67% και άνω και ισχύει για 3 έτη, δηλαδή έως τον Ιούνιο 2013. Επειδή στο ΚΕΠΑ Ιωαννίνων ( τόπος διαμονής μου ) γίνεται σκοτωμός καθημερινά, και δεν μπορώ να εξυπηρετηθώ, παρακαλώ να με ενημερώσετε αναλυτικά για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσω για να με εξετάσει εκ νέου η Επιτροπή και να τα ετοιμάσω εγκαίρως, Ο λόγος είναι ότι χρειάζομαι χρόνο γι αυτό, γιατί πρέπει να μεταβώ στην Θεσσαλονίκη, όπου χειρουργήθηκα και νοσηλεύτηκα απο ιδιώτη γιατρό. Μόνο οι χημειοθεραπείες μου έγιναν στο Θεαγένειο ( Δημόσιο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ). Εάν σύμφωνα με αυτά που τώρα ισχύουν θερείτε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μου πιστοποιήσουν το ίδιο ποσοστό αναπηρίας, θα ήθελα να το γνωρίζω εκ των προτέρων για να μήν υποβληθώ σε ταλαιπωρία και επιπλέον έξοδα που μου είναι δυσβάσταχτα. Η ιατρική όμως αλήθεια είναι ότι είμαι καρκινοπαθής υπό έλεγχο, όπως όλες οι γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο μαστού. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει:  
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:43 πμ

Κα Στελλα ( και λοποι ταλαιπωρημενοι συμπολιτες ) ,

Ο ιστοτοπος του Ι.Σ.Αρκαδιας δεν ειναι αρμοδιο κρατικο οργανο να σας δωσει οδηγιες ή πληροφοριες για την παθηση σας ή τι ποσοστο αναπηριας θα σας χορηγηθει .
Απευθυνθειτε στα κρατικα οργανα .

Και αφου διαμενετε στα Ιωαννινα τι σχεση εχει ο Ι.Σ.Αρκαδιας ;;;

Φωτεινή Τερζίδου Ακτινολόγος. Φωνή απόγνωσης.»Ποιός εχει το δικαιωμα να παιζει με τις ζωες μας;»

Ο/Η Ν.ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ λέει:    
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:54 πμ

Πως ακριβώς να ακουστούμε ;;; Αφού δεν υπάρχουμε ως οντότητα ούτε καν για τους ιατρικούς συλλόγους … ακόμα και για τους κλινικούς «συναδέλφους» μας δεν υπάρχουμε – είμαστε απλά ένα συμπλήρωμα (μόνο όταν προκύψει το διαγνωστικό πρόβλημα/μπλέξημο) των αλυσίδων, που όμως μοιράζουν τα ποσοστά κι έτσι επιβιώνουν με την προκλητή ζήτηση (κι άρα «μαϊμού» εξετάσεις) …
Εδώ βγαίνει ο διοικητής του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε μονολόγους (βλέπε Τσαπανίδου) και λέει ότι έχουν πληρωθεί ΟΛΟΙ οι γιατροί και δεν ακούγεται ούτε μια «φωνούλα», ότι είμαστε κι εμείς γιατροί ΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ !!!
Ξανά τώρα έχει ανακοίνωση ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ότι πληρώνονται και τον Οκτόβριο όλοι οι πάροχοι (μα όλοι λέμε), αλλά για μας (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ) πάλι ούτε κουβέντα (συζητάνε να μας δώσουν τον Ιούλιο εντός της εβδομάδας) !!!
Κάναμε λάθος επιλογή ειδικότητας (μας θάμπωσε το εύρος και η χρησημότητα της ακτινολογίας – δεν το σκεφτήκαμε σαν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ) και τώρα το πληρώνουμε !!!
… ΔΥΣΤΥΧΩΣ …

Ο/Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΕΡΖΙΔΟΥ λέει:    
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:40 πμ

Κυριε Γιωργαλη μπορειτε να μπειτε στην ομαδα των εργαστηριακών γιατρων στο facebook οπου συζηταμε μεταξυ μας για ολα μας τα προβληματα. https://www.facebook.com/groups/341050345990769/

Ο/Η Κωστας ΤΖΟΥΡΑΣ λέει:    
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:36 μμ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΦΟΡΟΥΣΧΡΩΣΤΑΣ(καινουργια ιδιοτητα) προσβαλλομενος καθε μερα απο τις υπαλληλους των πιστωτων απαξιομενος και καταφρονημενος οπως ο Ξανθοπουλος στις παλιες Ελληνικες ταινιες απο τον ΕΟΠΥΥ και εαν διανηθω να διαμαρτυρηθω μου θυμιζουν ποιος εχει το καρπουζι ποιος το μαχαιρι και παρολιγο αστεγος ευτυχως εχω καλη συζηγο και με καλυπτει’(κομμωτρια)
Και ολα αυτα Γιατι; Απλο ειναι γιατι θες να εξυπηρετησεις να φροντισει το ελληνα ως προς την ΥΓΕΙΑΤΟΥ

Ο/Η hamatzola lia λέει:    
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:48 μμ

ke ego mikroviologos ime anaergi enamisi etos tora .dulevo amisthi se kentro igias apla ke mono gia na mi mino ektos epagelmatos.pane ta onira mu……me ola ta gnosta provlimata ute na dioristo iparhi dinatotita ute na anixo diko mu ergastirio……..tsaba pigan ola…..

Ελένη Γεωργιάδου Σκύρος 22/1/13 Ειδικός Παθολόγος. Φωνή απόγνωσης για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από το φουρτουνιασμένο Αιγαίο.

Ο/Η Ερατώ τρ.- λέει:
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:21 πμ

Τα ξέρουμε, τα βλέπουμε, τα ζούμε, αλλά τις πιο πολλές φορές δεν τα κατανοούμε και δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε. Και, βέβαια, δεν θα καλούσαμε ποτέ τον εξαθλιωμένο, αγράμματο, απελπισμένο, ετοιμοθάνατο ασθενή «να αντιδράσει» -αυτό είναι δεδομένο.
Όμως εμείς οι υπόλοιποι, οι ΠΡΟΓΡΑΜΜΕΝΟΙ αυτού του σκοτεινού συστήματος που διαφεντεύει τις ζωές μας (και προδικάζει το θάνατό μας) εν ονόματι της «δημοκρατίας,» της «προόδου,» του «εξορθολογισμού» κλπ, θα πρέπει, προτείνω, να αντιληφθούμε ότι δεν οφείλουμε υπακοή σε νόμους που εξευτελίζουν την ύπαρξή μας ως ατόμων και ως κοινωνιών και ότι τελούμε ουσιαστικά υπό καθεστώς Κατοχής!
Στην γερμανική Κατοχή, οι παπούδες μας αντέταξαν την Αντίσταση με κάθε μέσο, οργανωμένα ή ανέντακτα. Κάπως έτσι θα οφείλαμε να πράξουμε σήμερα. «Χαμένοι για χαμένοι», ας αντιδράσουμε εκ των ενόντων, βρίσκοντας τρόπους και τεχνάσματα να παρακάμπτουμε τις διαταγές του εχθρού (που σήμερα, αλίμονο, ονομάζουν «νόμους του κράτους»). Να κρατηθούμε ζωντανοί. Να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Να αλληλοστηριχθούμε.

Η επιστολή της κας Γεωργιάδου τιμά κάθε ενάρετο και σκεπτόμενο άνθρωπο.

Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής. Απάντηση στον κύριο Ελευθερίου για τις δηλώσεις του εκ μέρους των ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Ο/Η ΣΠΕΡΔΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ λέει:  
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:11 πμ  (Επεξεργασία)

Αγαπητέ Γιάννη,μία ένσταση μόνο.Ας μην απελπιζόμαστε.Δεν είναι όλοι ανάξιοι.Ακόμα-ακόμα και στους πολιτικούς μας υπάρχουν φωνές -ελάχιστες πράγματι- τις οποίες όμως επιμελώς κρύβουν τα προδοτικά ΜΜΕ της χώρας.Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να ηγηθούν ενός νέου ξεκινήματος της πατρίδας.Ας ψάξουμε και θα τους βρούμε.
Οχι όμως αυτοί που 38 χρόνια τώρα,διέφθειραν έναν λαό,του καλλιέργησαν την νοοτροπία του εύκολου βολέματος,του ρουσφετιού,της κλαδικής και των καταναλωτικών δανείων.Οχι αυτοί που στελέχωναν τα ψηφοδέλτιά τους με γνωστούς από τον καλλιτεχνικό χώρο,το ποδόσφαιρο ή τους επώνυμους των διαφόρων επαγγελματικών ομάδων.Αυτοί γιά να εκλέγονται καλλιέργησαν αυτήν την νοοτροπία στον κοσμάκη.Μπορεί σαν λαός ιστορικά να έχουμε σημαντικά ελαττώματα-αλλά και προτερήματα-όμως δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Οχι δεν θα βγάλουμε λάδι τον κάθε Πάγκαλο γιά να ενοχοποιήσουμε έναν ολόκληρο λαό καθιστώντας τον συνένοχο(αυτό θέλει ο κάθε Πάγκαλος) και άρα αδρανή,στον καναπέ του.Η προσπάθεια ενοχοποίησης ενός ολόκληρου λαού γίνεται έντεχνα από πολιτικούς και ΜΜΕ γιά να εξουδετερωθεί κάθε απόπειρα αντίστασης του λαού μας στα σχέδιά τους και βέβαια οι ίδιοι να κυβερνούν εσαεί την χώρα.Γι αυτό δυσφημούν την χώρα και τους ανθρώπους της με δηλώσεις τους στο εξωτερικό και εσωτερικό.
Να τους διώξουμε λοιπόν αυτούς,να βάλουμε νέους ανθρώπους και μαζί με αυτά και νέους κανόνες λειτουργίας της χώρας.Να ξεκινήσουμε από εκεί.Είναι κατά την γνώμη μου εθνικό καθήκον του καθενός μας να απαλλαγεί η χώρα από τους βασικούς αιτίους της καταστροφής που ζούμε.Να κάνουμε και εμείς την αυτοκριτική μας-δεν έχω αντίρρηση γιά την λάθος πορεία μας-αλλά το πρωτεύον είναι να ελευθερωθεί η χώρα από τους δωσίλογους-προδότες.
Τα πλαίσια λειτουργίας ενός κράτους και την ευθύνη τήρησής τους τα έχει η ευνομούμενη πολιτεία.Τότε ο καθένας κατεργάρης πάει στην θέση του.Νομίζω ότι ο λαός μας είναι ώριμος να δεχθεί κάτι τέτοιο αρκεί εμείς να ξηλώσουμε όλο το σάπιο πολιτικό προσωπικό και να αναδείξουμε νέες φωνές που σίγουραν υπάρχουν.

Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει:    
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:36 πμ

Κωστη ,

Εχω και εγω μια ενσταση .
Δεν συμμεριζομαι την αποψη σου περι ωριμοτητας του λαου .
Αν ηταν ωριμος θα ειχε καταλαβει πολυ νωριτερα την απατη της τρικομματικης και θα επιζητουσε κατι αλλο .
Παρ” ολα αυτα που συνεβησαν το τελευταιο διαστημα ,αν κοιταξεις τις τελευταιες δημοσκοπησεις ,το ποσοστο που λαμβανουν και οι τρεις ειναι γυρω στο 38 % !!!
Αυτο ειναι ωριμοτητα ;;;

Και δεν προκειται να μου βγαλεις απο το μυαλο οτι ειμαστε οι ΚΥΡΙΩΣ υπευθυνοι για το χαλι της χωρας !
Υποστηριζω και θα υποστηριζω παντα ,μεχρι να υπαρξουν σοβαρες ενδειξεις για το αντιθετο ,οτι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα φαγαμε !
Ειναι στο γονιδιο μας να θελουμε να πατησουμε επι πτωματων για να κανουμε τη δουλιτσα μας χωρις να σκεφτομαστε οτι θα θιξουμε τον συνανθρωπο μας !!!
Το εζησα στο εξωτερικο ,ως φοιτητης ,και το εζησα ολα αυτα τα χρονια που χαραμισα στην Ελλαδα ,οποτε εχω προσωπικη αποψη για το ποιον των ( οχι ολων ,βεβαιως ) συνανθρωπων μας !!!
Και αυτος ειναι και ο λογος που αυτη η χωρα δεν προοδευει .
Ειμαστε παγιδευμενοι σε ενα αρρωστο μικροκλιμα που μολυνει οποιον βρεθει στη χωρα !
Τι λεμε για οποιον ερθει και μεινει εδω ; » …εμαθε τον Ελληνικο τροπο … » .
Ε ,αυτος ειναι και λογος που δεν κανουμε ποτε τιποτε !
Και οποιος καταφερνει και δραπετευει σε καποια αλλη χωρα ,αμεσως αναδεικνυεται .
Γιατι ακολουθει κανονες ,ανταμοιβεται για τις ικανοτητες του ,ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ !!!
Και ολους να τους διωξουμε αν δεν αλλαξει ο τροπος που σκεφτομαστε και τι θελουμε (και πως θα το αποκτησουμε ) ,τα ιδια Παντελακη μου τα ιδια Παντελη μου …

Νέα από Αρκαδία. ΣτΕ και κατασκευές

Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει:  
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:25 μμ

Αγαπητοι ,

Για να εφαρμοστει μια αποφαση του ΣτΕ ,οποιαδηποτε αποφαση καποιας αρχης ,πρεπει να υπαρχουν καποιες προϋποθεσεις .
Πρωτα απ’ολα να υπαρχει μια αρχη ικανη ,στελεχωμενη απο τους καταλληλους ανθρωπους με ικανοτητα στη διαπιστωση και τη λυση προβληματων .
Δευτερο ,η επιτροπη να ειναι ανεξαρτητη με μελη που ΔΕΝ ανηκουν σε κομματικες οργανωσεις ή σωματεια ,για να διατηρει το ανεπηρεαστο των αποφασεων της .
Κατοπιν ,πρεπει να απευθυνεται σε ωριμους πολιτες που να εχουν γνωση του οφελους που θα προκυψει για την γειτονια ,πολη ,νομο το ολο εγχειρημα .

Και σας ρωταω εγω .
Ποια υπηρεσια στην χωρα του λαδωματος ,της ρεμουλας και των διορισμων απο το παραθυρο εχει ικανα στελεχη ;;;
Ποιες επιτροπες ειναι κομματικα ανεξαρτητες ;;;
Που να βρεις ωριμο πολιτη για να συζητησεις τι ειναι καλο για τον τοπο του ;;;

Αυτα που προτεινετε εφαρμοζωνται σε χωρες που ξεπερασαν τα κατοχικα συνδρομα ,τις φοβιες τους ,που απεβαλαν τα κομπλεξ κατωτεροτητας τους και εξελιχθηκαν ως εθνη !
Εδω ακομη διοργανωνουμε σρατιωτικες παρελασεις ( και στελνουμε και τα παιδια μας ,περηφανοι ,σ” αυτες ! ) γιατι κινδυνευει η συνοχη της χωρας !!!

150 αποφασεις να βγαλει το ΣτΕ ,ο στουρνοβλαχος Ελληνάρας θα τον κλεισει το δρομο ,θα φραξει την εισοδο ,θα μπλοκαρει την κυκλοφορια,θα κατασκευασει στεγαστρο για ολοκληρη την πλατεια ,αν ειναι εφικτο ,για να κονομησει !!!

Αυτος ,μονο αυτος και οι αλλοι να παν” να πνιγουν !!!

Γιατι ετσι τον μαθαινει αυτο το κρατος ,να παρανομει και να μενει ατιμωρητος !
Γιατι και το ιδιο το κρατος παρανομει ,αφου αποτελειται απο ιδιας ποιοτητας και αντιληψης Ελληνάρες ,που κοιτανε το δικο τους συμφερον και οχι το κοινο καλο !!!

Γιατι νομιζετε εχει τοση επιτυχια το μνημονιο και κανενας δεν διαμαρτυρεται ;;;
Επειδη οι ξενοι γνωριζουν οτι ο Ελληνας θα ενεργησει αμυντικα και θα χωθει στο καβουκι του ,χωρις να τον ενδιαφερει τι θα απογινει ο διπλανος του !

Αυτος να γλιτωσει και οι υπολοιποι ας κοψουν το λαιμο τους …

Αμ ,ετσι δεν κανουμε τιποτα ,δυστυχως !
Μια ζωη με το χερι τεντωμενο σαν ζητιανοι θα ειμαστε …

Ο πολιτικος που θα καταφερει να βγαλει απο το μυαλο του Ελληνα την μικροαπατεωνια και τη μιζερια θα αναστησει αυτον το τοπο !!

Το κακο ειναι οτι μαλλον πρεπει να ειναι αλλοδαπος ,γιατι εμεις ειμαστε ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ ανικανοι να κανουμε κατι τετοιο απο μονοι μας !

ΠΙΣ. Δελτιο τύπου σχετικά με την γενική συνέλευση του ΠΙΣ 9-2-13
Ο/Η ΤΣΙΛΙΦΗΣ ΣΠΥΡΟΣ λέει:    
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:07 μμ

1) ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΕΙΚΑΣΙΑ.ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΣΑΦΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑ.
2) ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΚΡΙΣΗΣ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΤΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ
3)ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΜΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ,ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 200 ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΕΣΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΟΣΜΟ ΤΖΑΜΠΑ? ΣΑΦΩΣ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΟΠΥΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΩΡΑΡΙΟ.ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.
4)ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ.ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ,ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.
Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει:  
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:22 μμ

Συναδελφε Τσιλιφη ,

Θελεις να μας πεισεις οτι δεν γινονται κομπινες στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ ;;;
Ειναι δυνατο σε Ελληνικο οργανισμο να εκλειψει η κομπινα !;!;!

Τωρα οσο για το θεμα της αμοιβης ,γιατι εχασες τα νιατα σου για να γινεις ιατρος ;
Αφου 5-10 Ευρω παιρνουν πολλοι επαγγελματιες ,εσυ τι φαγωθηκες να φορεσεις ασπρη μπλουζα ;
Μονο δικο σου θεμα δεν ειναι η αμοιβη .Να θελεις να εχεις μια αξιοπρεπη θεση στην κοινωνια ,ναι ,αλλα αν ευτελιζεσαι αμοιβωμενος με αντιτιμο λιγοτερο απο ενα κουρεμα ,με συγχωρεις ,να τη βρασω τετοια αξιοπρεπεια !

Και πανω απ’ολα μην προσπαθεις να μας πεισεις οτι με 1200-1300 Ευρω διατηρεις ιδ.ιατρειο ,παρακολουθεις τις εξελιξεις στην επιστημη ,συντηρεις οικογενεια ,Ι.Χ ,εξοχικο ενδεχομενως ,ικανοποιεις τις προσωπικες σου αναγκες για διασκεδαση ,ενδυση και υποδηση και νιωθεις και επιστημων !!!

Ευθύμιος Τσάμης Εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας στον Π.Ι.Σ. Ο ΕΟΠΥΥ. Μετά από ένα χρόνο. Μνημόσυνο ή επέτειος;

Ο/Η ΣΠΕΡΔΟΥΛΗΣ ΚΩΝ.ΝΟΣ λέει:    
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:26 μμ

Κάπου τα έχετε μπερδέψει τα πράγματα κε Πρόεδρε του ΙΣΜ.Και εξηγούμαι:
Ωραίες οι προθέσεις περί βελτιώσεων στην λειτουργία του ΕΟΠΠΥ.Και ποιός γαιτρός δεν θα το ήθελε να είναι στον Εοππυ με ικανοπιητικές αμοιβές.Βελτιώσεις όμως με μείωση του προυπολογισμού γιά τον ΕΟΠΠΥ δεν γίνονται όσες συναντήσεις και εάν κάνετε με τον υπουργό.Βελτιώσεις με αλλαγές προσώπων στο Υ.Υγείας ή στον ΕΟΠΠΥ δεν γίνονται.Αν παρατηρήσετε τα λεφτά που διατίθενται κάθε χρόνο είναι όλο και λιγότερα γιά τον ΕΟΠΠΥ.
Πέρσι 0.6% του προυπολογισμού,φέτος 0.5% .Για τον λόγο αυτό είναι ξεκάθαρο ότι ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.Αρα η πρώτη αιτία αυτού του άθλια στημένου οικοδομήματος είναι η υποχρηματοδότησή του.Τελεία και παύλα! Οποιος νομίζει ότι με την εφαρμογή του μνημονίου μπορεί να δοθούν λεφτά στην υγεία είναι βαθιά γελασμένος.Γι αυτό δεν πληρώνει ο ΕΟΠΠΥ.Και όχι μόνο αυτό.Αν διαβάσει κάποιος το μνημόνιο το επόμενο βήμα είναι η καθιέρωση συμβάσεων τύπου ΟΑΕΕ!,δηλαδή 400Ε καθαρά.Τους πιέζει άλλωστε η τρόικα.Και θα το είχαν ήδη κάνει αν έβλεπαν ότι υπήρχαν περισσότεροι απο 2 χιλιάδες που είχαν πειραματικά κάνει αίτηση.
Οσον αφορά την πρόταση να καταθέσουν αίτηση να ενταχθούν !!όλοι οι γιατροί στον ΕΟΠΠΥ είναι εντελώς ανεφικτη και ανεδαφική γιά τον απλούστατο λόγο ότι οι άνθρωποι-κυβερνώντες είναι λογιστές Δεν τους ενδιαφέρει η υγεία.Τους ενδιαφέρουν τα νούμερα.Δεν τους ενδιαφέρουν οι άνθρωποι,γιατροί και ασθενείς.Δεν τους καίγεται καρφί και γιά τους δυό.Την δουλειά τους θέλουν να κάνουν.Αν την κάνουν με 4000 γιατρούς και με αμοιβές τύπου ΟΑΕΕ ακόμα καλύτερα.Θέλουν ιατρική με τζάμπα το γιατρό.Τους φθάνουν οι υπάρχοντες.Δεν θέλουν άλλους γιατρούς.Οι παραπάνω συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ είναι έξοδα περιττά γιά αυτούς.
Τελειώνω με την πρόταση που αναφέρατε ότι υπέβαλλε ο νέος συνάδελφος.Ομαδική παραίτηση όλων (γιατρών ΙΚΑ-και γιατρών ΕΟΠΠΥ) γιά να αξιώσουμε σεβασμό από το Υπουργείο.Σωστή πρόταση.Φοβάμαι όμως ότι το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι.Οταν πρωτεύον στόχος είναι η εξυπηρέτηση των «δανειστών» και ότι περισσέψει,αν περισσέψει, δίνεται στην υγεία και στην παιδεία τότε όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς ευσεβείς πόθοι.

Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει:    
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:28 μμ

Πολυ σωστες παρατηρησεις !

Να προσθεσω και κατι ακομη ;
Εκεινο το Βλασταρακο ,ποτε θα τον στειλει καποιος σπιτι του !;!
Τετοια αντιπαθητικη φατσα πως επιτρεπετε να σας εκπροσωπει ;;;

Δεν υπαρχει ενας σοβαρος ανθρωπος να παρει τη θεση του ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *