Bλήμα από S-400 κατέρριψε τον μετεωρίτη! Μεγάλες καταστροφές (vd)


Το μεγάλο κομμάτι του μετεωρίτη που καταρρίφθηκε από την ρωσική αεράμυνα έπεσε θύμα ενός βλήματος από το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 Triumf.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές, ο μετεωρίτης έπεφτε με ταχύτητα περίπου πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου (1600 μέτρα το δευτερόλεπτο) όταν εγκλωβίστηκε από το ραντάρ του S-400 και εκτοξεύθηκε το βλήμα.

Δείτε το βίντεο και ακούστε τον χαρακτηριστικό ήχο από την έκρηξη που προκάλεσε η απευθείας πρόσκρουσή του βλήματος στο ουράνιο σώμα.

Εμπειρογνώμονες της ΕΣΑ ανέφεραν σε λογαριασμούς τους στο twitter, ότι τα δύο συμβάντα είναι άσχετα μεταξύ τους σύμφωνα με το sigmalive.com. Ο αστεροειδής αναμένεται να βρίσκεται στο πιο κοντινό του σημείο με τη Γη σε λίγες ώρες (27.000 χιλιόμετρα ή το ένα δέκατο τρίτο της απόστασης Γης – Σελήνης).

Ωστόσο, η Καθηγήτρια Αστρονομίας σε Πανεπιστήμιο της Σιβηρίας, Tatiana Bordovitsina, ανέφερε ότι ο μετεωρίτης μπορεί να αποτελούσε μέρος του αστεροειδή. Τα διεθνή πρακτορεία ανέβασαν το αριθμό των τραυματιών από την πτώση του μετεωρίτη στους 500.

Ο μετεωρίτης εξερράγη προκαλώντας μια εκτυφλωτική λάμψη πάνω από την κεντρική Ρωσία την Παρασκευή, σπέρνοντας τον πανικό αφού τα κομμάτια του προκάλεσαν μεγάλες ζημιές, σπάζοντας παράθυρα σπιτιών. Οι κινητές επικοινωνίες έχουν διακοπεί προσωρινά. Ο μετεωρίτης κινείτο με μεγάλη ταχύτητα και άφηνε άσπρα ίχνη στο πέρασμά του.

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εν τω μεταξύ στάληκαν στρατιώτες στις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με την ΝΑΣΑ, ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση αναπνοής από τη Γη, μέσα από τους επικοινωνιακούς δορυφόρους, σε ύψος μόλις 27,000 χιλιόμετρα.

Ο διαστημικός βράχος, που ζυγίζει περίπου 130.000 τόνους, ταξιδεύει με ταχύτητα πέντε μιλίων το δευτερόλεπτο, οκτώ φορές η ταχύτητα μιας σφαίρας από ένα όπλο (28,100 χιλιόμετρα την ώρα). Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, ο αστεροειδής περιέχει μέταλλα που εάν βρίσκονταν στη Γη θα είχαν αξία 195 δις δολαρίων.

Η ΝΑΣΑ διαβεβαιώνει ότι ο αστεροειδής αυτός, διαμέτρου 45 μέτρων (μισό ποδοσφαιρικό γήπεδο) δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συγκρουστεί με τη Γη.

Αν και μικρότεροι αστεροειδείς πέρασαν από πιο κοντινή απόσταση, ο αστεροειδής αυτός θα βρίσκεται σε απόσταση από τη Γη που αντιστοιχεί μόλις στο 1/13 της απόστασης της Γης από το Φεγγάρι. Πρόκειται για την κοντινότερη απόσταση διαστημικού αντικειμένου του μεγέθους αυτού από τότε που υπάρχουν στοιχεία.

Για περίπου 33 ώρες θα βρίσκεται ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να συγκρουστεί με έναν από τους χιλιάδες δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται ως “μικρός” σε αστρονομικούς όρους, ο αστεροειδής θεωρείται ότι είναι περίπου το μέγεθος του μετεωρίτη ή κομματιού από κομήτη που προκάλεσε μια τεράστια έκρηξη σε περιοχή της Ρωσίας το 1908, καταστρέφοντας 80 εκατομμύρια δέντρα σε 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι σε περίπτωση σύγκρουσης, θα απελευθερώνονταν 2,5 μεγατόνοι ενέργειας στην ατμόσφαιρα που θα προκαλούσε περιφερειακή καταστροφή.

Read more: http://www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *