Σύλλογος Αγωνιστική Κίνηση για το Περιβάλλον «Μαντινεία» ψήφισμα

Ο Σύλλογος Αγωνιστική Κίνηση για το Περιβάλλον «Μαντινεία» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής.

Είναι πραγματικά απαράδεκτο έως τραγικό, άνθρωποι που μοχθούν καθημερινά, άνθρωποι που αγωνίζονται να παρέχουν τα απαραίτητα προϊόντα για την επιβίωση όλων και να κρατήσουν ζωντανό τον πρωτογενή τομέα της χώρας, να αναγκάζονται να βγουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

Η αδιαφορία της πολιτείας προς τον αγροτικό κόσμο, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, οδήγησε στη συρρίκνωση του εισοδήματος τους και κατ’ επέκταση στην αδυναμία τους να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους αξιοπρεπώς. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί και η μονάδα βιοαερίου που στήνεται στην περιοχή Μπέλμπερη, αδιαφορώντας για το ότι πρόκειται για γη υψηλής παραγωγικότητας, με καλλιέργειες προστατευμένης ονομασίας προέλευσης, αδιαφορώντας για το ότι στήνεται δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και δίπλα σε ρέμα, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων και για τις επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή της Αρκαδίας και όχι μόνο.

Ο Σύλλογός μας θα αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να προστατεύεται η υγεία των πολιτών, το περιβάλλον και η αγροτική παραγωγή από την αδιαφορία και την ανευθυνότητα των αρμοδίων.

 

 

Τρίπολη, 13/02/2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ

 ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *