ΕΝ.Ι.ΕΟΠΥΥ. Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΙΣ Θεσσαλονίκης

Αθήνα 14/2/2013

Προς τον Πρόεδρο του ΙΣ Θεσσαλονίκης

Κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητέ Θανάση

Όπως θα έχεις πληροφορηθεί στην τελευταία ΓΣ συνέλευση του ΠΙΣ, αποφασίστηκε να κληθούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας όπως παραπέμψουν στα πειθαρχικά συμβούλια όσους συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ δεν υποβάλλουν την παραίτησή τους από τον οργανισμό και μάλιστα εντός μηνός.
Η ανωτέρω απόφαση κατά την γνώμη μου είναι εξόχως διασπαστική της ιατρικής ενότητας, αντιδημοκρατική, παραβαίνει το Σύνταγμα, την χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σχεδόν όλους τους νόμους του κράτους. Άλλωστε υπάρχει και πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ που αφορά τους φαρμακοποιούς.
Κατόπιν όλων αυτών θα ήθελα να μου αποστείλεις την άποψη του ΙΣΘ για την εν λόγω απόφαση, αν την θεωρεί νόμιμη και ηθική και τέλος αν σκοπεύετε ως ΙΣΘ να παραπέμψετε στο πειθαρχικό σας συμβούλιο όσους ιατρούς δεν παραιτηθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Με εκτίμηση

Δρ. Γιώργος Ελευθερίου
Αγγειοχειρουργός
Πρόεδρος ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ιδού και η απάντηση του ΙΣΘ, στο θέμα των διωγμών .

Αγαπητέ Γιώργο,

Η συγκεκριμένη απόφαση, την οποία καταψηφίσαμε, δεν μας απασχολεί και ούτε θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Εργαζόμαστε στα σοβαρά θέματα του κλάδου και για όσα μας ενώνουν. Άλλωστε, ο Ι.Σ. Θεσσαλονίκης είναι εξ’ ορισμού ο φυσικός σύμμαχος όλων ανεξαιρέτως των μελών του.

Φιλικά,
Θανάσης Εξαδάκτυλος

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
Medical Association of Thessaloniki – Greece
Tel: +30 2310273755 – +30 2310244685
Fax: +30 2310278880

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *